A Vodafone Alapítvány több ezer menekült életének megkönnyítésére alkalmas újdonságot mutatott be

forrás: Prím Online, 2016. február 22. 15:26

A nemzetközi Vodafone Alapítvány 2016. február 22-én Barcelonában, a Mobile World Congress (MWC) szakkiállításon mutatta be az „Instant Charge” elnevezésű hordozható kültéri mobiltöltőt, amely egyszerre több mint hatvan készülék feltöltésére alkalmas. 

A berendezést az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága’ (UNHCR) által Európa partjainál végzett menekülttábori munka támogatására hozták létre, elsősorban olyan helyek ellátására, ahol a megfelelő mobillefedettség ellenére sem áll rendelkezésre a mobiltelefonok feltöltéséhez megfelelő infrastruktúra. Több helyszínen több tízezer menekült élvezheti majd az Instant Charge előnyeit, beleértve a görög Leszbosz és Számosz szigeteket, ahol ingyenes WiFi szolgáltatás is elérhető. 

 

Instant Classroom Lite

Az MWC kiállításon a nemzetközi Vodafone Alapítvány másik újdonsága az Instant Classroom Lite. Az Instant Classroom Lite az Alapítvány által 2015-ben, szintén az MWC-n bemutatott Instant Classroom ‘digitális iskola dobozban’ megoldására épül. 

 

Az UNHCR-rel együttműködésben kialakított Instant Classroom Lite célja nagy létszámú osztályok oktatása afrikai menekülttáborokban. Egy szerverként szolgáló laptopból, egy kivetítőből és egy hangrendszerből áll, 3G-s és 4G-s Internet-kapcsolódási lehetőséggel. 

 

Az eredeti Instant Classroom egy 52 kilós bőrönd, ami 25 táblagépet, 3G-s modemet, egy laptopot és egy kivetítőt tartalmaz. Az Instant Classroom Lite súlya ennek mindössze a fele, így könnyen tárolható és hordozható a menekülteket elszállásoló települések – mint pl. a kenyai Dadaab – iskolái között, és csupán 10 perc alatt ‘bevethető’.

 

 

Instant Charge

A Vodafone Alapítvány Instant Charge megoldása egy kb. 23 kiló súlyú doboz, amely generátorral és más energiaforrással – pl. napenergiával – kombinálva akár 66 készüléket is képes egyszerre tölteni. Az Instant Charge négy modulból áll, ami elejét veszi a katasztrófa-környezetben könnyen kialakuló tolongásnak. Ezenfelül kültéri használatra is alkalmas (a készlet vízálló), és kevesebb mint 10 perc alatt felállítható. Az Instant Charge 60 db USB töltő-bemenettel, valamint hosszabbító kábellel rendelkezik, így egy időben 66 okostelefon töltésére alkalmas. 

 

Az Instant Charge a Vodafone Alapítvány Instant Network-kel, azaz a a Hordozható Hálózattal együtt is használható. Az Instant Network egy olyan hordozható mobilhálózat, amelyet már a világ számos pontján bevetettek természeti katasztrófákat követően, Kenyától egészen a Fülöp-szigetekig.

 

“Amikor az UNHCR-rel karöltve a Vodafone Alapítvány felmérte, hogyan tudna legjobban segíteni, a menekültektől érkező egyik kérés az volt, hogy fel tudják tölteni mobil készülékeiket.” – mondta Oisin Walton, a Vodafone Alapítvány Instant Network programvezetője – “A világ sok más tájáról származó menekültekkel ellentétben  az Európába érkező menekült családok zöme okostelefonnal és nem  egyszerűbb, korlátozottabb funkciójú telefonokkal rendelkezik, így nagyobb az igény a töltési lehetőségre. Az Instant Charge erre az igényre válaszul született meg”.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Játékkal töltötték munkaidejüket a LEGO gyár dolgozói

Az idei a negyedik alkalom, hogy a LEGO Csoport megrendezte a Play Day nevű dolgozói eseményt, amely során a játékgyártó összes munkatársa világszerte egy feladatot kap: munkanapját töltse játékkal. Nyíregyházán szeptember 6-án mintegy 2700 fő vett részt a programon és adta át magát az önfeledt játék élményének. 

2019. szeptember 14. 09:41

Mosdókból műalkotások - társadalmi felelősségvállalás

Neves színészek, művészek - Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty, Bukta Imre, Debreczeny Zoltán, ef. Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor és Wahorn András - vállalták, hogy vászon helyett mosdókon élik ki alkotókedvüket. A cél, hogy a sajátos műalkotások árverésre bocsátása után a befolyt pénzzel támogassák a Csodavár Űrbázis gyerekjátszótér felépülését.

2019. szeptember 14. 08:43

140 rászoruló gyerek iskolakezdési támogatása

Óriási sikerrel zárult a STRAND Fesztivál jótékonysági akciója. A szervező VOLT Produkció arra kérte a STRAND Fesztiválra érkező fellépőket – hazaiakat és külföldieket egyaránt – hogy dedikáljanak egy-egy aranyhalat, a szervezők pedig minden egyes aláírt aranyhal után egy-egy rászoruló gyerek iskolakezdését támogatják 10-10.000 forinttal az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A jótékonysági akció minden elképzelést felülmúlt, hiszen 1.400.000 forintot sikerült összegyűjteniük, amivel 140 rászoruló gyerek iskolakezdését tudták támogatni.

2019. szeptember 8. 09:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás