MasterPass fizetési szolgáltatással bővült a Telenor Wallet

forrás: Prím Online, 2016. február 23. 11:57

Fontos és hasznos új funkcióval bővül a Telenor ingyenesen letölthető mobilfizetési alkalmazása, az Androidra és iOS-re elérhető Telenor Wallet. Az applikáció mostantól a MasterCard digitális fizetési megoldását, a MasterPass-t is támogatja, amellyel a felhasználók gyorsan és egyszerűen vásárolhatnak, bárhol is legyenek. Az új funkció bevezetése azért is egyedülálló, mert a Telenor Magyarország a világ első olyan mobilszolgáltatója, amely MasterPass-képes alkalmazást vezetett be.

A MasterPass fizetési megoldás lehetővé teszi, hogy a felhasználók a Telenor Walleten keresztül egyszerűen, gyorsan és biztonságosan bonyolítsák le interneten keresztül történő vásárlásaikat és fizetéseiket. A Telenor Wallet fejlesztését és bekötését a MasterPass rendszerbe Európa vezető mobiltárca szolgáltatója, a Cellum végezte.

 

Gyors és egyszerű regisztráció

A MasterPass használatához elegendő egyszer regisztrálni meglévő bankkártyánkat és a fizetéshez szükséges egyéb adatokat (lejárati dátum, ellenőrzőszám) a Telenor Wallet alkalmazásban, majd a vásárlást követően a MasterPass fizetési opciót kell kiválasztani. A Wallet használata során a bankkártya adatai sosem tárolódnak az okostelefonon.

 

„Nagyon örülünk, hogy a Telenor a világon az első olyan mobilszolgáltató, amely MasterPass-képes mobiltárcát vezetett be. Egy friss kutatás szerint tavaly év végén már több mint 2,3 millióan vásároltak online Magyarországon, ami a napi rendszerességgel internetezők 41 százalékát teszi ki. Ahhoz, hogy az internetes vásárlás és fizetés még jobban elterjedjen, elengedhetetlen, hogy az minél egyszerűbb és biztonságosabb legyen. A Telenor Walletet már több mint 250 ezer okostelefonra töltötték le, és ezzel a legnépszerűbb hazai mobiltárca, ami most egy új fizetési lehetőséggel bővült. Bízom benne, hogy egyre többen próbálják ki az alkalmazást, hogy gyorsabban és könnyebben intézhessék vásárlásaikat az interneten” – mondta el az új szolgáltatásról Banovic Aleksandra, a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató helyettese.

 

„Egy globális átalakulás részesei vagyunk, láthatjuk, ahogy az emberek eltávolodnak az offline, internet kapcsolat nélküli világtól. A mai digitális korban már minden mindennel összekapcsolódik a virtuális térben. Ez a kapcsolódás hatással van a felhasználók kommunikációs és vásárlási szokásaira is. Büszkék vagyunk arra, hogy a mobilfizetés terén élen járó Telenor úgy döntött, hogy a MasterCard egyedülálló megoldásával bővíti szolgáltatásai körét, így a vásárlás még biztonságosabb, egyszerűbb és gyorsabb lehet a felhasználók számára” – mondta Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.    

 

 

Egyszerűbb és biztonságosabb online vásárlás

A MasterPass globális elfogadást tesz lehetővé, vagyis a kártyabirtokosok világszerte számos online üzletben tudnak vásárolni, ahol fizetéskor a MasterPass logót látják. Magyarországon a Telenor Wallet alkalmazás és ezen keresztül a MasterPass rendszerbe történő regisztráció bármely bank ügyfele számára, bármelyik nagyobb márkához köthető bankkártyával elérhető. A fizetési megoldást több mint 150 hazai internetes kereskedő támogatja, világszerte pedig 29 országban (köztük 15 európai államban), mintegy 250.000 webshopban használható.

 

Az online boltokban a felhasználónak elegendő megadnia a telefonszámát az internetes fizetés során, a bankkártyájának adatait be sem kell gépelnie a webes felületen. Minden MasterPassos fizetési tranzakcióról a Telenor Wallet alkalmazás megjelenít egy értesítést az okostelefonon, amelyet az ügyfélnek jóvá kell hagynia a fizetés teljesítéséhez.

 

Továbbra is fizethető vele parkolás vagy mobilszámla

A Telenor Wallet továbbra is használható arra, hogy a bankkártya regisztrációját követően a vállalat ügyfelei befizessék vele havi telefonszámlájukat, feltöltsék egyenlegüket, a mobilvásárlási egyenleg terhére kifizessék a mobilparkolás díját, vagy az autópályamatrica árát, de akár elektronikus lottószelvényt és utasbiztosítást is rendelhetnek belőle. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09