Dizájn-díjakat nyert a Samsung

forrás: Prím Online, 2016. február 29. 13:34

38 iF Dizájn-díjat – köztük egy arany minősítést – nyert a Samsung Electronics az idei International Forum Design Awardson. Az elismerések közül huszonhatot a kiváló terméktervezésért, nyolcat a kommunikáció, kettőt a koncepció, egyet-egyet pedig a csomagolás és belsőépítészet kategóriákban ítéltek oda.

„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy a termékeink formatervezésével kivívtuk az International Forum Design elismerését” - mondta el BK Yoon, a Samsung Electronics elnök-vezérigazgatója, a Corporate Design Center vezetője. „Ezután is folyamatosan keressük a kihívásokat, és a jövőben is olyan innovatív dizájnt alkotunk, amely a felhasználóink igényeinek mélyreható ismeretén alapul, így maximálisan az ő hasznukat szolgálja.”

 

Az arany minősítést a Samsung Serif TV-je kapta, amely kialakításának köszönhetően harmonikusan illeszkedik az embereket körülvevő környezetbe, és természetes módon vegyül el a hétköznapi bútorok és különféle háztartási eszközök között. A Serif TV főbb jellemzői közé tartozik: a nagy „I” betűre hasonlító kialakítása, a levehető talpazat, amely lehetővé teszi, hogy a terméket az otthonunkban bárhol elhelyezzük és a hátsó rész anyagborítása, amely minden szögből kiemeli a termék szépségét.

 

 

Az arany fokozatú díj mellett a Samsung összesen 26 iF Dizájn-díjat nyert el a termék kategóriában:

 • Galaxy S6 és S6 edge: Mindkét készüléket a fém és az üveg ötvözetének harmóniája jellemzi. A Galaxy S6 edge esetében pedig külön figyelemre méltó a piacon elsőként alkalmazott dual-edge kijelző.
 • Gear S2: A viselhető okoseszköz esetében az egyedi, kör alakú kialakítást és a könnyű kezelhetőséget szolgáló felhasználói élményt (UX) díjazták.
 • Chef Collection hűtőszekrény: A kifejezetten az európai piac igényeire tervezett hűtőszekrény előnye, hogy a Kitchen Fit kialakításnak köszönhetően könnyedén beilleszthető bármilyen konyhabútorba.
 • AddWash elöltöltős mosógép: A kis ablakkal ellátott mosógép használata kényelmes, hiszen az ajtó kinyitása nélkül, akár a mosási program közben is hozzáadhatók újabb ruhadarabok.
 • System Air Conditioner 360 Cassette: A kör alakú, mennyezetre szerelhető légkondicionáló berendezés egyenletes légelosztással, 360 fokos tartományban képes biztosítani a megfelelő hőmérsékletet.
 • MX3 nyomtató: Az A3-as méretű, multifunkciós nyomtató az egyszerű kezelhetőség érdekében 7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. 

 

 

Az egyéb kategóriákban a Samsung 12 további díjat nyert el. Az elismerésben részesülő legfontosabb termékek és koncepciók a következők:

 • Galaxy Note5 UX: Az okostelefon felhasználói élményét (UX) a kommunikáció kategóriában díjazták, amiért lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kijelző bekapcsolása nélkül készíthessenek jegyzeteket a készülékhez tartozó S Pen-nel.
 • Visual Identity Toolkit: A szintén a kommunikáció kategóriában díjazott Visual Identity Toolkit egy, a Samsung nyomtatási megoldások digitális és online felületeihez kapcsolódó egységesített irányelv-készlet.
 • TV UI (UI sáv): A szakmai koncepció kategóriában díjazott TV intuitív felhasználói felülete (UI) a médiatartalmak közti navigálás újfajta élményét hozza el a felhasználók számára. 
 • Bosszúállók kiadás: A Bosszúállók című film által ihletett, limitált kiadású Galaxy S6 edge változat a csomagolás dizájn kategóriában nyert díjat.
 • Samsung d’light: A kiállítótér a Samsung márkaélmény és a vállalat legújabb termékeinek és megoldásainak bemutatására kínál lehetőséget. A standot a belsőépítészeti kategóriában ismerték el.

 

Az International Forum Design 1953-ban, Németországban rendezte meg először az iF Dizájn Díjátadót. Az elbírálás során a termékeket a tervezésük, az anyaghasználatuk és az innovativitásuk alapján átfogóan értékelik, és a következő hét kategóriában díjazzák: Termék, Csomagolás, Kommunikáció, Belsőépítészet, Szakmai Koncepció, Szolgáltatástervezés és Építészet.

 

Kulcsszavak: Samsung iF DESIGN AWARDS

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38