Címvédés a BeeSmarteren: az NSDreamTeam alkalmazása nyerte a drónok harcát

forrás: Prím Online, 2016. március 1. 09:46

Látványos fényfestő alkalmazással vívta ki az első helyet az “NSDreamTeam” csapata, mellyel három dimenziós útvonalat tervezhetünk egy drónnak. Az Agárdi László, Eke Dániel és Radics Gergely alkotta csapat, sorozatban másodszor repült a BeeSmarter csúcsára.

A felhasználói interfész megvalósításával foglalkozó dizájnerek közül Faragó Gergő és Vásárhelyi Áron „CSA” csapata bizonyult a legkreatívabbnak egy játék megalkotásával. A középiskolás kategóriában pedig a “Team.apk” triója, Hornák Bence, Józsa Richárd és Robotka Adrián nyert. A díjakat a főtámogató SAP Hungary Kft-t képviselő Dudits Ádám, valamint Csernai Balázs különdíjat adott át az EPAM Systems Kft-től.

 

A BeeSmarter döntőjének feladata idén a drónok köré épült. Hasonlóan a  tavalyihoz, most is licitálás  útján szerezhették meg a programozók a legjobb designereket maguk mellé. Emellett az akkumulátorokért, és magukért a drónokért is folyamatosan licitálni kellett  a teszteléshez.

 

 

A nyertes csapat applikációjának dizájnjában a “CheckedTwice” csapat segített. A második helyezett BSmart alkalmazás koncepciója, a fiatalabb korosztály programozás iránti érdeklődését szeretné növelni, melyben drónok segítségével lehet játékosan megtanulni a programozás alapjait. Számos fejlesztésben pedig a páros játékokon volt a hangsúly.

 

A programozó csapatokkal szorosan együttműködő dizájner párosok koncepciókat dolgoztak ki a kezelőfelületre és működésre vonatkozóan, így két különböző szakma együtt mutathatta meg tudását praktikus feladatok megoldásával. Az idei év megoldásaiból előzetesek a verseny oldalán is megtalálhatóak, a http://beesmarter.org címen.

 

 

A középiskolás csapatoknak az idei évben az aknakereső játék bővített változatát kellett megvalósítaniuk. A középiskolás feladatsornál fontos szempont, hogy az elkészült alkalmazásokat iskolájukban  később a diákok megmutathatják, ezzel felkelthetik mások érdeklődését is a mérnöki pálya iránt.

 

Az idei feladatokból is jól látszik, hogy a BeeSmarter egy egyedülálló verseny, hiszen innovatív technológiai kihívások elé állítja a résztvevőket, melyekre gyors prototípusfejlesztést várunk. Ezzel közvetlenül összemérhető a legjobb fejlesztők tudása is a mobil applikáció fejlesztés és grafika/dizájn területeken, a napi rutin feladatoktól különböző megközelítést igénylő applikációfejlesztési feladatokban. Ennek megfelelően a feladatokat szakmai zsűri értékelte, melynek tagjai voltak: Dobó János (Endless), Csernai Balázs (EPAM), Józsa Csaba (PPKE-ITK), Kovács Marcell (EPAM), Reguly István (PPKE-ITK) és Viszont Balázs (EPAM).  A helyezetteknek a díjakat a verseny főtámogató képviseletében Dudits Ádám (SAP) és Csernai Balázs (EPAM).

 

 

A programozók között a további helyezett csapatok sorban a “BSmart” és az “AngryNerds”, a dizájnerek között pedig a „tornado”, valamint a „CheckedTwice”.

 

A középiskolások versenyében a “DistantMinds” csapata végzett másodikként, a harmadik pedig a “kMGTopClass” lett.

 

A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karával (PPKE), valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel (MOME) közösen negyedik alkalommal rendezte meg mobil programozó és app dizájner csapatversenyét, a BeeSmartert. Az 1 milliós összdíjazású idei küzdelmet is számos cég támogatása mellett rendezzük meg, ahol idén már sorozatban második alkalommal élvezzük az SAP Hungary Kft. főtámogatását. Mellettük arany fokozatú szponzorként az EPAM szakmai oldalról is jelentős támogatást ad a rendezvénynek, valamint a verseny elindulása óta támogató Ericsson is. A versenyt a támogatók a helyszínről is folyamatosan figyelemmel kísérik, a verseny fővédnökével, Fodor Istvánnal együtt.

 

A beesmarter.org/archive.html weboldalon megtalálhatók az elmúlt évek feladatai is.

 

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és az EY

Az oktatás és a karriertervezés áll a fókuszában annak a stratégiai partnerségnek, amelyet az EY nemzetközi tanácsadó cég, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem kötött meg november 30-án.

2023. december 2. 16:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04