Hatékonyabb működés az új, SAP alkalmazásokhoz készült SUSE rendszerrel

forrás: Prím Online, 2016. március 3. 13:32

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 12 Service Pack 1 verzióra épülő SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications rendszer.

A két gyártó által közösen kifejlesztett megoldást kifejezetten SAP termékek futtatására optimalizálták, ezért a speciális operációsrendszer-módosításoknak köszönhetően kiemelkedően jó teljesítményt nyújt, továbbá nagy rendelkezésre állást biztosít, és integrált terméktámogatást is tartalmaz. A legújabb kiadás támogatja a legfrissebb hardvereket, emellett még nagyobb üzemidőt és egyszerűbb telepítést kínál az SAP HANA és egyéb kulcsfontosságú SAP alkalmazások esetében, így a vállalatok időt takaríthatnak meg, és csökkenthetik a működési költségeket.

 

„A SUSE és az SAP nagy erőkkel, folyamatosan együtt dolgozik a közösen kialakított és optimalizált rendszer továbbfejlesztésén, ennek köszönhető, hogy az SAP a Linux rendszerek közül hosszú ideje a SUSE-t ajánlja alkalmazásai futtatásához. Az SAP-megoldások működtetésénél a vállalatok számára komoly kiesést jelenthet egy leállás, különösen az SAP HANA nagy sebességű adatelemzési képességeivel dolgozó ügyfelek esetében. A SUSE azonban biztosítja a szükséges rendelkezésre állást és megbízható működést” – mondta Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

 

Az új verzió a SUSE Linux Enterprise 12 Service Pack 1-re épül, amely további eszközöket kínál az ügyfelek számára az alkalmazások rendelkezésre állásának növeléséhez és az adatközpontok hatékonyabb üzemeltetéséhez, illetve támogatja a legújabb hardvereket és a Docker technológiát. Az SAP alkalmazások futtatásához optimalizált SUSE rendszer legfrissebb kiadása ennek megfelelően x86 hardvereken is egyszerűbb telepítést és hatékonyabb kezelést kínál.

 

 

Ezzel együtt az SAP HANA optimalizálását is frissítette a két vállalat, így leegyszerűsítették a telepítési folyamatot, és növelték a kulcsfontosságú SAP-megoldásokra épülő informatikai szolgáltatások üzemidejét Linux rendszereken. Az új kiadás a mindennapi teendők automatizálásához és a manuális munka csökkentéséhez, valamint az SAP-alkalmazások rendszerparaméter-beállításainak további automatizálásához is kínál kiegészítő eszközöket. A teljes operációs rendszer visszaállítás mostantól kiterjed a szervizcsomagokra is, ami csökkenti a nem megfelelően ellenőrzött frissítésekből vagy a váratlan alkalmazáshibákból eredő állásidőt. Mindezeknek köszönhetően az ügyfelek időt takaríthatnak meg, és optimalizálhatják a működési költségeket.

 

A vállalatok mostantól továbbfejlesztett felhasználói felületen dolgozhatnak a magas rendelkezésre állású komponensek beállításánál, ezáltal egyszerűbbé válik számukra az SAP-alkalmazások magas rendelkezésre állású fürtjeinek beállítása és karbantartása. A nyilvános felhőben futtatott SAP alkalmazások magas szintű rendelkezésre állását is továbbfejlesztették a SUSE szakemberei. Ennek köszönhetően már az Amazon Web Services nyilvánosfelhő-szolgáltatásában is működtethető az SAP HANA a magas rendelkezésre állást biztosító komponensekkel együtt, nagyobb megbízhatóságot kínálva így az ügyfeleknek.

 

Kulcsszavak: SAP SuSE NetIQ Novell SUSE

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Lepd meg kedvesed egy egyedi ajándékkal az évfordulótokon!

Itt van lassan a megismerkedésetek évfordulója? Egy alkalom, ami más, mint a többi, és nem akarsz csak egy virággal vagy bonbonnal odaállítani? Ez egy nagyon dicséretes dolog, mivel a kapcsolatotok különleges, így egyedi és személyre szóló ajándékkal érdemes még emlékezetesebbé tenned! Mi megmutatjuk, hogy mit és honnan adhatsz az ilyen alkalmakra.

2019. október 15. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás