Hatékonyabb működés az új, SAP alkalmazásokhoz készült SUSE rendszerrel

forrás: Prím Online, 2016. március 3. 13:32

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 12 Service Pack 1 verzióra épülő SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications rendszer.

A két gyártó által közösen kifejlesztett megoldást kifejezetten SAP termékek futtatására optimalizálták, ezért a speciális operációsrendszer-módosításoknak köszönhetően kiemelkedően jó teljesítményt nyújt, továbbá nagy rendelkezésre állást biztosít, és integrált terméktámogatást is tartalmaz. A legújabb kiadás támogatja a legfrissebb hardvereket, emellett még nagyobb üzemidőt és egyszerűbb telepítést kínál az SAP HANA és egyéb kulcsfontosságú SAP alkalmazások esetében, így a vállalatok időt takaríthatnak meg, és csökkenthetik a működési költségeket.

 

„A SUSE és az SAP nagy erőkkel, folyamatosan együtt dolgozik a közösen kialakított és optimalizált rendszer továbbfejlesztésén, ennek köszönhető, hogy az SAP a Linux rendszerek közül hosszú ideje a SUSE-t ajánlja alkalmazásai futtatásához. Az SAP-megoldások működtetésénél a vállalatok számára komoly kiesést jelenthet egy leállás, különösen az SAP HANA nagy sebességű adatelemzési képességeivel dolgozó ügyfelek esetében. A SUSE azonban biztosítja a szükséges rendelkezésre állást és megbízható működést” – mondta Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

 

Az új verzió a SUSE Linux Enterprise 12 Service Pack 1-re épül, amely további eszközöket kínál az ügyfelek számára az alkalmazások rendelkezésre állásának növeléséhez és az adatközpontok hatékonyabb üzemeltetéséhez, illetve támogatja a legújabb hardvereket és a Docker technológiát. Az SAP alkalmazások futtatásához optimalizált SUSE rendszer legfrissebb kiadása ennek megfelelően x86 hardvereken is egyszerűbb telepítést és hatékonyabb kezelést kínál.

 

 

Ezzel együtt az SAP HANA optimalizálását is frissítette a két vállalat, így leegyszerűsítették a telepítési folyamatot, és növelték a kulcsfontosságú SAP-megoldásokra épülő informatikai szolgáltatások üzemidejét Linux rendszereken. Az új kiadás a mindennapi teendők automatizálásához és a manuális munka csökkentéséhez, valamint az SAP-alkalmazások rendszerparaméter-beállításainak további automatizálásához is kínál kiegészítő eszközöket. A teljes operációs rendszer visszaállítás mostantól kiterjed a szervizcsomagokra is, ami csökkenti a nem megfelelően ellenőrzött frissítésekből vagy a váratlan alkalmazáshibákból eredő állásidőt. Mindezeknek köszönhetően az ügyfelek időt takaríthatnak meg, és optimalizálhatják a működési költségeket.

 

A vállalatok mostantól továbbfejlesztett felhasználói felületen dolgozhatnak a magas rendelkezésre állású komponensek beállításánál, ezáltal egyszerűbbé válik számukra az SAP-alkalmazások magas rendelkezésre állású fürtjeinek beállítása és karbantartása. A nyilvános felhőben futtatott SAP alkalmazások magas szintű rendelkezésre állását is továbbfejlesztették a SUSE szakemberei. Ennek köszönhetően már az Amazon Web Services nyilvánosfelhő-szolgáltatásában is működtethető az SAP HANA a magas rendelkezésre állást biztosító komponensekkel együtt, nagyobb megbízhatóságot kínálva így az ügyfeleknek.

 

Kulcsszavak: SAP SuSE NetIQ Novell SUSE

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05