Nők mindennapi szerepben a Telenor új emoji készletében

forrás: Prím Online, 2016. március 9. 10:09

A Telenor a Nemzetközi Nőnap alkalmából a sztereotípiák, első sorban a női sztereotípiák legyőzésére hívja fel a figyelmet, amihez egy különleges mobiltechnológiai megoldást hív segítségül. A fejlesztés könnyen az okostelefon-használók mindennapjai részévé válhat.

E-mail-ben, chaten, közösségi oldalakon egyre többet kommunikálunk okostelefonunkon, ám erre egyre kevesebb időt szeretnénk szánni. Ebben nyújtanak segítséget a hangulatjelek, az emojik: egy találó ikon sokszor kifejezőbb lehet egy hosszasan megfogalmazott és bepötyögött mondatnál. Érthető tehát az emojik népszerűsége, amiket különösösen a fiatal korosztály használ előszeretettel és nagy gyakorlattal.  A Telenor és partnere, a Young & Rubicam megfigyelték, hogy az okostelefonokon rendelkezésre álló emojik kevés lehetőséget adnak a fiataloknak, hogy kifejezzék egyéniségüket, túlságosan leszűkítve ábrázolják a nemi szerepeket: a férfi tűzoltó, rendőr, sportoló, míg a női karaktereket fodrászként vagy éppen nyuszi jelmezes táncosként ábrázolják. Ezen kíván változtatni a Telenor: Nőnap alkalmából a Google Play és hamarosan az App Store okostelefon alkalmazás boltokban ingyenesen elérhetővé tesz egy rendkívüli hangulatjel-készletet, See Myself néven.

 

 

A speciális hangulatjeleket tartalmazó billentyűzet az okostelefon-felhasználók számára megnyitja a lehetőségeket, hogy a női karakterek életszerűbben, a sokszínűséget jobban bemutató környezetben jelenjenek meg: képzőművész, súlyemelő, űrhajós, mérnök, programozó, építész, búvár vagy épp csillagász. A See Myself alkalmazás telepítésével közel 100 érdekes karakterrel bővül okostelefonunk billentyűzetének emoji készlete. A See Myself szellemisége a szakemberek szerint is hozzájárulhat, hogy a gyakran kizárólag hangulatjelekkel kommunikáló fiatal korosztály önmagáról (és egymásról) kialakított képe a sztereotípiákat leküzdve közelebb kerüljön a valósághoz. A nőnapi meglepetésként megjelenő See Myself alkalmazásban az elsőre különlegesnek ható szakmák mellett a klasszikusabbnak vélt szituációk, például gyermeküket kezükben tartó női ikonok is elérhetőek.

  

Életre is keltek a hangulatjelek

A See Myself alkalmazás hangulatjelei március 8-án életre keltek és utcára léptek egy budapesti mozgó flashmob keretében. Az utcai figyelemfelkeltő akciót egy kerekasztal-beszélgetés is követte, ahol a résztvevők, D. Tóth Kriszta (író, újságíró, UNICEF nagykövet), Kormos Anett (stand-up előadó, blogger), dr. Gyurkó Szilvia (gyermekjogász, aktivista) és Banovic Aleksandra (a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese) a női-férfi sztereotípiákról beszélgettek. A nyilvános eszmecserén körbejárták az is, hogy a telekommunikációs technológia milyen szerepet tölt be a fiatalok életében, és hogyan formálja a tizenéves korosztály ízlését, énképét.

 

 

A See Myself alkalmazás béta változata androidos okostelefonokra a Google Play-en már elérhető, az alkalmazás további frissítései várhatóak. Az iPhone felhasználóknak sem kell sokat várni, a See Myself alkalmazás rövid időn belül App Store-ból is letölthető lesz.

  

Az alkalmazást bemutató rövidfilm:

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál. A szervező VOLT Produkció fontosnak tartja a közönség érzékenyítését, ennek érdekében az idei évben két ügyet is a zászlajukra tűztek: a hazai- és világsztárok bevonásával segítik a rászoruló gyerekek iskolakezdését, illetve a tanári pálya megbecsülése érdekében a MédiaUnióval közös kampányt is szerveznek. Az idei STRAND Fesztiválra százezernél is több vendéget várnak.

2019. augusztus 19. 11:57

Új vígjáték sorozat indul az HBO GO-n

A Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson és Adam Devine főszereplésével készült Az erényes Gemston-ék című sorozat kilencrészes évadja augusztus 19-én indul az HBO GO-n és az HBO-n egy egyórás epizóddal, melyet aztán hetente újabb félórás epizód követ.

2019. augusztus 18. 12:23

A nők sokkal kritikusabbak a másik kinézetét illetően

Több ezren próbálkoztak már bejutni a Szépvagy.hu társkereső oldalra annak júliusi indulása óta, de ez egyelőre csak keveseknek sikerült. Az említett oldal egy zárt társkereső szolgáltatás, ahová csak az kerülhet be, akit a már bent lévők beszavaznak. Mivel a szavazás a feltöltött fotó alapján történik, így az első benyomás, a szimpátia, a másik kinézete fog dönteni arról, hogy a többiek beengedik-e az oldalra.

2019. augusztus 18. 10:01

Fesztivál maratonnal vár a hosszúhétvégén a PLÁZS

A PLÁZS augusztus 16. és 20. között egy fesztiválnak is beillő programsorozattal várja a felüdülésre vágyókat. A nappali balatoni és medence parti lazulást éjszaka feneketlen bulizás váltja, az öt nap alatt itt is hőhullámként csap le a Balatoni Retro Láz, Fritz Kalkbrennerrel jön a Gold Beach Electric Fest, a We Love Balaton pedig Don Diabloval erősít.

2019. augusztus 16. 08:57

Majka duplázik a PLÁZSon augusztus 10-én!

Nincs is jobb hely most a kánikula ellen, mint a Balaton partja. Pláne, ha a pancsolás és hűsölés mellett éjszaka belevethetjük magunkat az önfeledt szórakozásba. A siófoki PLÁZSon természetesen ezen a hétvégén sem lesz hiány buliból: pénteken PoolParty, Bailando - Latin Nights és Metzker Viki várnak, míg szombaton Majka tér vissza a nyáron másodjára egy masszív koncerttel a Hősök társaságában.

2019. augusztus 9. 15:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás