Nők mindennapi szerepben a Telenor új emoji készletében

forrás: Prím Online, 2016. március 9. 10:09

A Telenor a Nemzetközi Nőnap alkalmából a sztereotípiák, első sorban a női sztereotípiák legyőzésére hívja fel a figyelmet, amihez egy különleges mobiltechnológiai megoldást hív segítségül. A fejlesztés könnyen az okostelefon-használók mindennapjai részévé válhat.

E-mail-ben, chaten, közösségi oldalakon egyre többet kommunikálunk okostelefonunkon, ám erre egyre kevesebb időt szeretnénk szánni. Ebben nyújtanak segítséget a hangulatjelek, az emojik: egy találó ikon sokszor kifejezőbb lehet egy hosszasan megfogalmazott és bepötyögött mondatnál. Érthető tehát az emojik népszerűsége, amiket különösösen a fiatal korosztály használ előszeretettel és nagy gyakorlattal.  A Telenor és partnere, a Young & Rubicam megfigyelték, hogy az okostelefonokon rendelkezésre álló emojik kevés lehetőséget adnak a fiataloknak, hogy kifejezzék egyéniségüket, túlságosan leszűkítve ábrázolják a nemi szerepeket: a férfi tűzoltó, rendőr, sportoló, míg a női karaktereket fodrászként vagy éppen nyuszi jelmezes táncosként ábrázolják. Ezen kíván változtatni a Telenor: Nőnap alkalmából a Google Play és hamarosan az App Store okostelefon alkalmazás boltokban ingyenesen elérhetővé tesz egy rendkívüli hangulatjel-készletet, See Myself néven.

 

 

A speciális hangulatjeleket tartalmazó billentyűzet az okostelefon-felhasználók számára megnyitja a lehetőségeket, hogy a női karakterek életszerűbben, a sokszínűséget jobban bemutató környezetben jelenjenek meg: képzőművész, súlyemelő, űrhajós, mérnök, programozó, építész, búvár vagy épp csillagász. A See Myself alkalmazás telepítésével közel 100 érdekes karakterrel bővül okostelefonunk billentyűzetének emoji készlete. A See Myself szellemisége a szakemberek szerint is hozzájárulhat, hogy a gyakran kizárólag hangulatjelekkel kommunikáló fiatal korosztály önmagáról (és egymásról) kialakított képe a sztereotípiákat leküzdve közelebb kerüljön a valósághoz. A nőnapi meglepetésként megjelenő See Myself alkalmazásban az elsőre különlegesnek ható szakmák mellett a klasszikusabbnak vélt szituációk, például gyermeküket kezükben tartó női ikonok is elérhetőek.

  

Életre is keltek a hangulatjelek

A See Myself alkalmazás hangulatjelei március 8-án életre keltek és utcára léptek egy budapesti mozgó flashmob keretében. Az utcai figyelemfelkeltő akciót egy kerekasztal-beszélgetés is követte, ahol a résztvevők, D. Tóth Kriszta (író, újságíró, UNICEF nagykövet), Kormos Anett (stand-up előadó, blogger), dr. Gyurkó Szilvia (gyermekjogász, aktivista) és Banovic Aleksandra (a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese) a női-férfi sztereotípiákról beszélgettek. A nyilvános eszmecserén körbejárták az is, hogy a telekommunikációs technológia milyen szerepet tölt be a fiatalok életében, és hogyan formálja a tizenéves korosztály ízlését, énképét.

 

 

A See Myself alkalmazás béta változata androidos okostelefonokra a Google Play-en már elérhető, az alkalmazás további frissítései várhatóak. Az iPhone felhasználóknak sem kell sokat várni, a See Myself alkalmazás rövid időn belül App Store-ból is letölthető lesz.

  

Az alkalmazást bemutató rövidfilm:

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás