A jövő hálózatát még bárki alakíthatja – versenyt hirdet az Ericsson

forrás: Prím Online, 2016. március 9. 18:43

Az Ericsson Magyarország nemzetközi versenyt hirdet a jövő 5G és Cloud alkalmazásainak elvi kidolgozására. A verseny célja a hazai és európai 5G ökoszisztéma kiépítéséhez kapcsolódó megoldások keresése, melyek a Hálózatba Kapcsolt Társadalom jövőjéért tesznek.

Olyan előremutató alkalmazásokat várnak, ahol nem szabnak gátat az ötleteknek a ma hálózatainak korlátai, 5G-ben gondolkodva a jövő hálózati és felhőmegoldásait kutatják.

„Az Ericsson a “5G for Europe “és ezen belül a “5G for Hungary” kezdeményezések zászlóshajója, és ebben az innovatív szellemben kíván lehetőséget biztosítani a diákoknak, induló vállalkozásoknak, hogy megmutassák, mit jelent szerintük az 5G vagy a jövő cloud megoldásai.” – mondta el Jakab Roland, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója. “Azt szeretnénk, ha elképzelnék, hogy mi lenne például, ha nem lenne késleltetés, ha a rendszer sokkal rugalmasabb és testre szabhatóbb lenne, ha ipari követelményeket tudna teljesíteni, ha átéreznék, hogy az ebben rejlő lehetőségek határtalanok. A jövő hálózata ebben a pillanatban is egy formálódó koncepció, amihez még mindenki hozzáteheti legjobb tudását – erre szeretnénk biztatni az európai diákságot és start-upokat, ezért hívtuk életre demoversenyünket.”

 

A jövő iparági összefonódásainak tendenciáját figyelembe véve a pályázat igazi multidiszciplináris gondolkodást igényel, így a műszaki területek mellett gazdasági, egészségügyi és design területekről is várják az európai egyetemisták és start-upok jelentkezését. 

 

A döntőbe jutó csapatok támogatást kapnak a prototípusuk megvalósításához, melyet az Ericsson vezetőiből és külső partnereiből álló zsűri előtt élőben mutathatnak be. A legjobbak többezer euró értékű nyereményt és üzleti értékelést kapnak, valamint lehetőséget arra, hogy bemutatkozhassanak az Ericsson Garázsban, az Ericsson Magyarország innovatív technológiai inkubátorában.

 

„Az Ericsson Garázst az előremutató, innovatív megoldások inkubátoraként hívtuk életre. Olyan hely, ahol minden iparági szereplő összefoghat, együttműködhet egymással, ahol új, iparágakon átívelő megoldások születhetnek. Az Ericsson demoverseny legjobbjainak is lehetősége lesz arra, hogy itt velünk együtt fejleszthessék tovább az ötletüket, és adott esetben valós, piackész szolgáltatást hozzanak létre” - tette hozzá Beskid Vilmos, az Ericsson Magyarország K+F Központjának igazgatója.

 

A versenyről bővebb információ és jelentkezés az alábbi linken: http://5gdemocompetition.hu/ 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38