Biztonságos és stresszmentes tavaszkezdés a Mio-val

forrás: Prím Online, 2016. március 10. 15:45

A tavasz beköszöntével egy csapásra megélénkül az autósélet. A Mio legújabb navigációi és autós kamerái számos funkcióval, ingyenes szoftverfrissítéssel segítenek abban, hogy biztonságosabb és élvezetesebb legyen az első tavaszi kiruccanás.

Amerikai kutatások már több éve bebizonyították, hogy a hangutasításos navigáció jótékony hatással van a vezetésbiztonságra, hiszen csökkenti a bizonytalanságot és a stresszt, így jobban tudunk a vezetésre figyelni. A navigációval és vezetést segítő extrákkal felszerelt készülékek a hosszú hétvégéken és a tavaszi szünetben útnak indulók legjobb barátai. Friss térképekkel, naprakész forgalmi információkkal értékes perceket spórolhatunk, a sávelhagyásra és a ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszerekkel pedig még biztonságosabb lesz az autós kirándulás.

 

 

Nincs több bosszantó akadály és felesleges kerülő

A Mio eszközeibe épített, valós idejű forgalmi információk pillanatok alatt megjelennek készüléken, így elkerülhetjük az útakadályokat, torlódásokat. A Mio Spirit eszközökben megtalálható intelligens menettervező, az IQ Routes™ segítségével a legrövidebb és leggyorsabb utat is beállíthatjuk készülékén, a LearnMe Pro™ funkció pedig vezetési stílusunkhoz igazodva javasol útvonalat, így a lehető legkevesebb időt kell az úton töltenünk és több időnk marad a megérdemelt pihenésre.

 

Akik az utazást is előszeretettel varázsolnák élménnyé, számukra a készülékbe épített hasznos helyek (POI-k) listája igazi aranybánya lehet, az érdekes pontok és megállók garantált felüdülést nyújtanak egy-egy hosszabb szakasz után. De ha már betéve ismerjük a táj minden szépségét, a Mio készülékei meglepetés útvonalak segítségével teszik még emlékezetesebbé a kirándulást.

 

 

Koccanás nélkül tavasszal is

A táj szépségeinek megörökítésére tökéletes megoldás az itthon is egyre népszerűbb autóskamera-kínálat, a Mio MiVue 658 például már HD és Extreme HD felvételre is képes. Ám legyünk tavasszal is óvatosak: a mozgolódó állatokra és a téli fagyok miatt kátyússá vált utakra kifejezetten ügyeljünk, csúszós időben pedig érdemesebb a szokottnál nagyobb követési távolságot tartani. Éppen ebben segít a Mio egyes autós kameráiban megtalálható sávelhagyásra (LDWS) és ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer (FCWS). Előbbi célja, hogy figyelmeztetesse a sofőrt, ha az autó elkezd kitérni az aktuális forgalmi sávból, ezzel segíti a balesetek megelőzését. Az ütközéselkerülő funkció pedig 60 km/h-s sebesség fölött azonnal jelez, ha az autónk az előttünk haladótól kevesebb, mint 15 méter, vagy kevesebb, mint 1,5 másodpercnyi távolságra van. Az LWDS és FCWS funkciók a legújabb szoftverfrissítések letöltésével ingyen is elérhetőek. (A frissítésekről további információ a Mio weboldalán olvasható.) 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38