Applikáció segítségével elevenedik meg 1848. március 15.

forrás: Prím Online, 2016. március 12. 10:52

Sokat tanulunk 1848. március 15-ének eseményeiről, azonban egy fiatal fejlesztő csapat applikációja segítségével a történelem és így a forradalom eseményei is előbújnak a tankönyvek lapjairól, és izgalmasan szórakoztató részévé válnak életünknek. Március 15-re ünnepi kalandjátékkal készül a Mistory.

A rangos nemzetközi megmérettetésen, a Microsoft által megrendezett globális technológiai versenyen, az Imagine Cup-on is díjazott fiatal fejlesztői csapat kimondottan a forradalom kitörésének évfordulójára fejlesztett kalandjátékot, amely a forradalom helyszíneit és eseményeit eleveníti meg Budapest belvárosában okostelefon vagy más okoseszköz segítségével.

 

A Mistory applikáció 2014-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem innovációs laborjában született meg. Az alkalmazás lényege, hogy képes egy egyszerű városnéző túrát érdekes kalandjátékká varázsolni, amelynek főszereplői az applikáció használói lesznek. A különböző történeteket végigjátszva a játékos hol egy bűntény kusza szálainak felfejtésében segédkezik, hol szabadkőművesek után kutat, hol pedig egy izgalmas fantasy-be csöppen.

 

Az idei nemzeti ünnepre olyan történettel készült a csapat, mely valódi időutazásra hívja a játékosokat. Az ünnepi játék a forradalom napjából azt a talán kevésbé ismert momentumot ragadja meg, amikor a Nemzeti Múzeum portása, Kovács Péter beengedte Petőfiéket a mai Bródy Sándor utca felőli hátsó kapun, és ezzel segítette a történelmi események további kibontakozását. A játékosoknak különféle feladványokat kell megoldaniuk, hogy megtalálják az epizódszereplőből főszereplővé váló portás bácsit, és így „sikerre vigyék” a forradalmat. A kaland a Pilvax Kávéháztól – pontosabban az eredeti Pilvax közeléből – indul, a helyszínen egy finom fekete helyett azonban csak a forradalom kávésa, Fillinger János üzenete várja a „forradalmárokat”. A körülbelül 45 perces játék olyan ismeretekkel és élményekkel gazdagítja a játékosokat, amelyre a könyvek, vagy egy hagyományos történelemóra nem feltétlen adnak lehetőséget.

 

A játékban a felhasználó a fiktív cselekményszál végigjátszása során folyamatosan információt kap valós, fizikai környezetéről, így nem csak a rejtvények, feladványok és fejtörők megoldása teszik izgalmassá a játékmentet. Az applikáció képes azokat is a felfedezés örömében részesíteni, akik azt hitték, már jól ismerik környezetüket, hiszen a történetek gyakran olyan érdekes részletekre irányítják a figyelmet, melyek mellett az ember a hétköznapok során nap mint nap elmegy.

 

 

A játék kimozdít: sétára, a szabadidő aktív eltöltésére ösztönöz. A jóleső fizikai mozgás mellett a számos feladványtípusnak köszönhetően a játékmenet mindig fordulatos és élményteli szellemi kihívást is nyújt.

 

A forradalmi történet remek program a hétvégére, izgalmas szórakozás baráti társaságoknak, vagy családoknak, játékosságával a gyermekek számára is igazi élménnyé varázsolja az ismeretszerzést.

 

Az ünnepi játék március 10-től elérhető az applikáció Story-könyvtárában. Kalandra fel, utazzunk vissza 1848-ba, és segítsünk a márciusi ifjaknak sikerre vinni a forradalmat!

 

A játék ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból

Bővebb információ a játék honlapján elérhető: http://www.mistorygame.com

 

A csapatról

Az alapítók, Musicz Péter és Szabó Levente 2014 augusztusában kezdték el a Mistory fejlesztését. A csapathoz később csatlakozott Turalska Luca (UX/UI Designer), Schmidt Barbara (UX Researcher) és Juhász Nikolett (Marketinges). Schmidt Barbara az ügyféligények kutatásával, a felhasználói élmény javításával, illetve gamifikációval foglalkozik, míg Turalska Luca a letisztult, felhasználóbarát dizájnról gondoskodik. Juhász Nikolett pedig az offline és online marketing és PR tevékenységet koordinálja. A március 15-i játék Szilágyi Adrienn, az MTA BTK Történettudományi Intézet munkatársának a segítségével készült.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tanulj meg e-rollerezni, e-motorozni

Egyre több elektromos közlekedési eszköz jelenik meg a főváros utcáin – ami természetesen megosztja a budapestieket. A környezetvédelem hívei örülnek, mások viszont nem mindig felhőtlenül boldogok. Ahhoz, hogy gördülékeny legyen az együttélés, és még könnyebben megtalálhassák a helyüket a város életében az új típusú közlekedési eszközök, néhány dolgot mindenkinek érdemes megtanulnia. Ezek közül a legfontosabbat az Ogre & Co vezetője, Tóth-Báló Tamás össze is szedett számunkra.

 

2019. szeptember 21. 01:30

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Játékkal töltötték munkaidejüket a LEGO gyár dolgozói

Az idei a negyedik alkalom, hogy a LEGO Csoport megrendezte a Play Day nevű dolgozói eseményt, amely során a játékgyártó összes munkatársa világszerte egy feladatot kap: munkanapját töltse játékkal. Nyíregyházán szeptember 6-án mintegy 2700 fő vett részt a programon és adta át magát az önfeledt játék élményének. 

2019. szeptember 14. 09:41

Mosdókból műalkotások - társadalmi felelősségvállalás

Neves színészek, művészek - Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty, Bukta Imre, Debreczeny Zoltán, ef. Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor és Wahorn András - vállalták, hogy vászon helyett mosdókon élik ki alkotókedvüket. A cél, hogy a sajátos műalkotások árverésre bocsátása után a befolyt pénzzel támogassák a Csodavár Űrbázis gyerekjátszótér felépülését.

2019. szeptember 14. 08:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás