Még több szülő számára elérhető a Zsebdoktor

forrás: Prím Online, 2016. március 16. 05:53

Alig több mint 3 hónap alatt 3500 érintett regisztrált a Magyarországon egyedülálló applikációban. Az azonnali (és személyes) gyermekorvosi segítségre lehetőséget adó alkalmazás márciustól iOS-telefonokra is telepíthető.

„Ami elromolhat, az el is romlik.”  Murphy a betegség és baleset kapcsán is működik: ha beteg lesz a gyerek, akkor biztos, hogy hétvégén, ünnepnapon, éjszaka, de legalábbis tuti akkor, mikor a saját gyermekorvosunkhoz nem tudunk fordulni, mert épp nem rendel, nem akarjuk zavarni, esetleg nem tudjuk elérni. A szituáció kétségbeejtő. De sok esetben már azzal kapcsolatban is gondban vagyunk, hogy eldöntsük mekkora a baj: mentőt kell hívni, menni kell az ügyeletre, vagy ráér másnap, harmadnap a látogatás a gyerekorvosnál. 

 

Hova fordulhat az ember információért ilyen esetben? Megvitathatja a párjával, a nagyszülőkkel, barátokkal, utána lehet nézni a neten, vagy egy könyvben. Mindegyik kétes, ráadásul nagyon időigényes. S amikor szemünk fénye beteg, akkor minden perc számít. A legjobb, ha villámgyorsan érkezik egy hiteles, megbízható tanács.

 

A praktizáló gyermekorvosok tapasztalatai szerint számos esetben „nagyobb a füstje, mint a lángja” az egészségügyi problémának, és elég, ha az orvos utasításait követi a szülő. De ki mondja meg, hogy van-e ok a nyugtalanságra, és mit kell tennünk?

 

A túlterhelt egészségügyi ellátórendszert támogatja a 2015 decemberében indult Zsebdoktor alkalmazás, ami első körben egy diagnosztika szolgáltatással segíti a szülőket: egyértelmű kérdések mentén segít eldönteni, hogy mekkora a baj. Ha itt nem érkezik megnyugtató válasz, akkor még mindig ott a telefonos segítségkérés lehetősége. Jelenleg 10 gyermekorvos áll állandó (24 órás) készültségben.

 

Az innovatív szolgáltatás szakmai hátterét Dr. Király Balázs gyermekorvos dolgozta ki. A sok éves gyakorlati tapasztalattal bíró szakember küldetésének tekinti a gyerekek ellátásának javítását. A Zsebdoktor alkalmazás is - a maga rendhagyó módján - ezt a nemes célt szolgálja. Egyre több szülőnek, van már okostelefonja. Az app olyan kommunikációs csatornát teremt az orvos és beteg között, ami kellően korszerű, kényelmes, gyors,  és ezáltal hasznos kiegészítője a gyermekegészségügyi alapellátásnak.

 

Dr. Király Balázs

 

Miért jó az app? 

  • Mert kellő odafigyelést, időt kapunk egy szakembertől. 
  • Mert megspórolható az ügyeleten eltöltött több órás várakozás a sok fertőző beteg között. 
  • Mert azonnal és bármikor elérhető a segítség az otthonunkból.  

 

Androidon és iOS-en is

Induláskor csak Android platformra készült el a telefonos alkalmazás, most márciusban azonban lefejlesztették az iOS verziót is, így az iPhone készülékek használói számára is elérhetővé vált a Zsebdoktor.

 

Az alkalmazás elérhető:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zsebdoktor.zsebdoktor

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/zsebdoktor/id1084716582?l=hu&ls=1&mt=8

Az app diagnosztika része ingyenes, az élő, telefonos segítségkérés azonban fizetős. Az iOS platformos elérés ünnepléseként most 3 perc ingyen beszélgetést kap minden regisztráló.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újragondolt klasszikus műalkotások az Insta-generáció számára

Hey Reilly olyan festők klasszikus műveit gondolta és alkotta újra a digitális generáció számára, mint Van Gogh, Botticelli és Da Vinci. A divattervezőként és illusztrátorként is kiemelkedő művész Samsung Galaxy Note10+ okostelefon segítségével hozta létre a kizárólag digitális technikával készült „Mobile Masterpieces” (Mesterművek mobillal) sorozatát, amely a huszonegyedik századi közönség számára értelmez újra olyan ikonikus európai műalkotásokat, mint például Vermeer „Leány gyöngy fülbevalóval” című képe.

2019. október 9. 10:08

Újabb rejtélyeket fejtettek meg a piramisokról

A technológiai fejlődésnek köszönhetően mára az ókori rejtélyek megfejtése is egyszerűbb feladatnak bizonyul. A Viasat History csatorna legújabb sorozatának szakemberei drónok bevetésével és 3D tervezéssel fejtettek meg titkokat. Kilenc piramist – köztük a híres gízaiakat – vizsgáltak meg új szemszögből, hogy végre választ kapjanak a nagy kérdésre: az ókori egyiptomiak a sivatag közepén hogy voltak képesek megépíteni ezeket az épületóriásokat?

2019. szeptember 29. 10:30

Tanulj meg e-rollerezni, e-motorozni

Egyre több elektromos közlekedési eszköz jelenik meg a főváros utcáin – ami természetesen megosztja a budapestieket. A környezetvédelem hívei örülnek, mások viszont nem mindig felhőtlenül boldogok. Ahhoz, hogy gördülékeny legyen az együttélés, és még könnyebben megtalálhassák a helyüket a város életében az új típusú közlekedési eszközök, néhány dolgot mindenkinek érdemes megtanulnia. Ezek közül a legfontosabbat az Ogre & Co vezetője, Tóth-Báló Tamás össze is szedett számunkra.

 

2019. szeptember 21. 01:30

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás