Még több szülő számára elérhető a Zsebdoktor

forrás: Prím Online, 2016. március 16. 05:53

Alig több mint 3 hónap alatt 3500 érintett regisztrált a Magyarországon egyedülálló applikációban. Az azonnali (és személyes) gyermekorvosi segítségre lehetőséget adó alkalmazás márciustól iOS-telefonokra is telepíthető.

„Ami elromolhat, az el is romlik.”  Murphy a betegség és baleset kapcsán is működik: ha beteg lesz a gyerek, akkor biztos, hogy hétvégén, ünnepnapon, éjszaka, de legalábbis tuti akkor, mikor a saját gyermekorvosunkhoz nem tudunk fordulni, mert épp nem rendel, nem akarjuk zavarni, esetleg nem tudjuk elérni. A szituáció kétségbeejtő. De sok esetben már azzal kapcsolatban is gondban vagyunk, hogy eldöntsük mekkora a baj: mentőt kell hívni, menni kell az ügyeletre, vagy ráér másnap, harmadnap a látogatás a gyerekorvosnál. 

 

Hova fordulhat az ember információért ilyen esetben? Megvitathatja a párjával, a nagyszülőkkel, barátokkal, utána lehet nézni a neten, vagy egy könyvben. Mindegyik kétes, ráadásul nagyon időigényes. S amikor szemünk fénye beteg, akkor minden perc számít. A legjobb, ha villámgyorsan érkezik egy hiteles, megbízható tanács.

 

A praktizáló gyermekorvosok tapasztalatai szerint számos esetben „nagyobb a füstje, mint a lángja” az egészségügyi problémának, és elég, ha az orvos utasításait követi a szülő. De ki mondja meg, hogy van-e ok a nyugtalanságra, és mit kell tennünk?

 

A túlterhelt egészségügyi ellátórendszert támogatja a 2015 decemberében indult Zsebdoktor alkalmazás, ami első körben egy diagnosztika szolgáltatással segíti a szülőket: egyértelmű kérdések mentén segít eldönteni, hogy mekkora a baj. Ha itt nem érkezik megnyugtató válasz, akkor még mindig ott a telefonos segítségkérés lehetősége. Jelenleg 10 gyermekorvos áll állandó (24 órás) készültségben.

 

Az innovatív szolgáltatás szakmai hátterét Dr. Király Balázs gyermekorvos dolgozta ki. A sok éves gyakorlati tapasztalattal bíró szakember küldetésének tekinti a gyerekek ellátásának javítását. A Zsebdoktor alkalmazás is - a maga rendhagyó módján - ezt a nemes célt szolgálja. Egyre több szülőnek, van már okostelefonja. Az app olyan kommunikációs csatornát teremt az orvos és beteg között, ami kellően korszerű, kényelmes, gyors,  és ezáltal hasznos kiegészítője a gyermekegészségügyi alapellátásnak.

 

Dr. Király Balázs

 

Miért jó az app? 

  • Mert kellő odafigyelést, időt kapunk egy szakembertől. 
  • Mert megspórolható az ügyeleten eltöltött több órás várakozás a sok fertőző beteg között. 
  • Mert azonnal és bármikor elérhető a segítség az otthonunkból.  

 

Androidon és iOS-en is

Induláskor csak Android platformra készült el a telefonos alkalmazás, most márciusban azonban lefejlesztették az iOS verziót is, így az iPhone készülékek használói számára is elérhetővé vált a Zsebdoktor.

 

Az alkalmazás elérhető:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zsebdoktor.zsebdoktor

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/zsebdoktor/id1084716582?l=hu&ls=1&mt=8

Az app diagnosztika része ingyenes, az élő, telefonos segítségkérés azonban fizetős. Az iOS platformos elérés ünnepléseként most 3 perc ingyen beszélgetést kap minden regisztráló.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38