Innovációs elismerések sorát nyerte a Zebra

forrás: Prím Online, 2016. március 17. 15:14

A Motorola Solutions felvásárlásának lezárultával a Zebra Technologies teljes erővel az innováció felé fordult. A számos szabadalom, a jövőbeni vevői igények feltárása, a kreativitás és a mérnöki tudás ötvözete újdonságok sorozatát eredményezte. Ezek közül nem egy a hagyományos gazdasági területeken túlmutatva, a hétköznapi élet új területeire terjedt ki.

„A sport világának leginnovatívabb cégeinek egyike” – így jellemezte az innovációkutatással foglalkozó Fast Company a Zebra Technologies-t. A Zebra azzal az egyedi helymeghatározási megoldással nyerte el a legkimagaslóbb 10 cég egyikének járó elismerést, amivel a sport világának mélyebb megértését, ezen belül pedig elsősorban az amerikai futball mérkőzéseinek elemzését  segíti. A Zebra által kifejlesztett megoldás révén a sportolók játékának és a mérkőzések egészének valós idejű elemzésére nyílik mód.  Az amerikai cég azt a megoldást ültette át a sport világában, amivel az egészségügy, a kiskereskedelem, a gyártás a szállítás és a logisztika területén működő ügyfeleinek már kifejlesztett. Csak a 2015-ös szezonban több mint 330 amerikai focimeccset mértek a Zebra technológiája révén, a Super Bowl alatt pedig több százmillió néző élvezhette ennek azonnali gyümölcseit. 31 amerikai stadion mellett – az amerikai futball mérkőzések idejére - a Wembleyben is felszerelésre került a rendszer. A vállvédőbe épített RFID chipek révén a játékosok minden megtett mozgása részletesen elemezhető és ezzel a statisztikák és elemzések új generációja született meg.

 

 

Szintén Zebra eszközök biztosítják azt a rendszert, amelyre alapozva a Disney az élményparkjaiban és éttermeiben felszolgált élelmiszerek biztonságát ellenőrzi. A Disney az évente felszolgált 81 millió adag étel mindegyike esetében a Zebra eszközeire és a kapcsolódó szoftverre építve ellenőrzi az élelmiszer előállításának, szállításának és elkészítésének egyes elemeit. A felszolgált ételek eredete és kezelése a termelőtől kezdve nyomon követhető és szükség esetén visszakereshető. A Disney és a Zebra Technologies most azt tervezi, hogy a rendszert a vendéglátás más cégei számára is hozzáférhetővé teszik.

  

A Zebra Technologies innovációs tevékenységének elismerését jelzi az a díj is, amit a TC70 kéziszámítógép révén az iF design versenyen nyert a vállalat. A Zebra az 53 országból érkezett 2400 pályázó egyikeként nyerte el a kimagasló tartalom- és formatervezésért járó elismerést. Az indoklás szerint az elismerést azzal a szemlélettel érdemelte ki, amellyel a vállalat a tervezés során a leendő felhasználók igényeinek létező legalaposabb feltárására épített. Így vált lehetővé, hogy a TC70 kéziszámítógép az okostelefon használatának könnyedségét tudja az üzleti világ strapabírást, megbízhatóságot és teljesítményt igénylő elvárásaival ötvözni. „A forma és a funkcionalitás harmóniájának a diadala” – így nyugtázta a díj elnyerését a Tom Bianculli, a Zebra Technologies alelnöke. 

 

  

A Zebra legújabb kéziszámítógépe még ennél is tovább megy. 14%-kal hatékonyabb munkavégzés, könnyű kezelhetőség, az okostelefonokéhoz hasonló, de vállalati igényekre szabott androidos operációs rendszer, jól olvasható kijelző, szabadkézi, kesztyűs és stylusszal történő adatbevitelre is reagáló érintőképernyő – ezek a Zebra legújabb kézi számítógépének a jellemzői. A TC8000 kialakításánál a tervezők alapjaiban gondolták újra a raktárban dolgozók feladatait és ergonomikus megoldásokra törekedtek. Elfordították a kéziszámítógép képernyőjét, és így a bevitt értékek akár szkennelés közben is olvashatóak. Pusztán evvel az egy változtatással napi több ezer csuklómozdulattól tehermentesítettek minden egyes raktári dolgozót. Az eszköz súlya harmadával csökkent, a kijelzőt pedig mindenki a saját igényeire tudja szabni. A szkenner egyszerre akár több, eltérő tartalmú adatsort – például vonalkódot, nyomtatott szöveget és aláírást – is be tud rögzíteni, ráadásul jelzi kezelőjének, ha például a polcról valahol hiányzik az áru. Nem túlzás azt állítani, hogy a becslések szerint átlagosan 14%-kal hatékonyabb – gyorsabb, illetve pontosabb – munkavégzés révén a TC8000 forradalmat indít a raktárakban. Az új termék egyébként újabb példája a Zebra olyan fejlesztéseinek, amelyekben szembeötlő a kifejezetten az eszköz részére fejlesztett szoftveres megoldások gazdagsága. A Zebra a TC8000–t a nagy felhasználási igényű logisztikai és raktározási ügyfeleinek szánja.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38