Innovációs elismerések sorát nyerte a Zebra

forrás: Prím Online, 2016. március 17. 15:14

A Motorola Solutions felvásárlásának lezárultával a Zebra Technologies teljes erővel az innováció felé fordult. A számos szabadalom, a jövőbeni vevői igények feltárása, a kreativitás és a mérnöki tudás ötvözete újdonságok sorozatát eredményezte. Ezek közül nem egy a hagyományos gazdasági területeken túlmutatva, a hétköznapi élet új területeire terjedt ki.

„A sport világának leginnovatívabb cégeinek egyike” – így jellemezte az innovációkutatással foglalkozó Fast Company a Zebra Technologies-t. A Zebra azzal az egyedi helymeghatározási megoldással nyerte el a legkimagaslóbb 10 cég egyikének járó elismerést, amivel a sport világának mélyebb megértését, ezen belül pedig elsősorban az amerikai futball mérkőzéseinek elemzését  segíti. A Zebra által kifejlesztett megoldás révén a sportolók játékának és a mérkőzések egészének valós idejű elemzésére nyílik mód.  Az amerikai cég azt a megoldást ültette át a sport világában, amivel az egészségügy, a kiskereskedelem, a gyártás a szállítás és a logisztika területén működő ügyfeleinek már kifejlesztett. Csak a 2015-ös szezonban több mint 330 amerikai focimeccset mértek a Zebra technológiája révén, a Super Bowl alatt pedig több százmillió néző élvezhette ennek azonnali gyümölcseit. 31 amerikai stadion mellett – az amerikai futball mérkőzések idejére - a Wembleyben is felszerelésre került a rendszer. A vállvédőbe épített RFID chipek révén a játékosok minden megtett mozgása részletesen elemezhető és ezzel a statisztikák és elemzések új generációja született meg.

 

 

Szintén Zebra eszközök biztosítják azt a rendszert, amelyre alapozva a Disney az élményparkjaiban és éttermeiben felszolgált élelmiszerek biztonságát ellenőrzi. A Disney az évente felszolgált 81 millió adag étel mindegyike esetében a Zebra eszközeire és a kapcsolódó szoftverre építve ellenőrzi az élelmiszer előállításának, szállításának és elkészítésének egyes elemeit. A felszolgált ételek eredete és kezelése a termelőtől kezdve nyomon követhető és szükség esetén visszakereshető. A Disney és a Zebra Technologies most azt tervezi, hogy a rendszert a vendéglátás más cégei számára is hozzáférhetővé teszik.

  

A Zebra Technologies innovációs tevékenységének elismerését jelzi az a díj is, amit a TC70 kéziszámítógép révén az iF design versenyen nyert a vállalat. A Zebra az 53 országból érkezett 2400 pályázó egyikeként nyerte el a kimagasló tartalom- és formatervezésért járó elismerést. Az indoklás szerint az elismerést azzal a szemlélettel érdemelte ki, amellyel a vállalat a tervezés során a leendő felhasználók igényeinek létező legalaposabb feltárására épített. Így vált lehetővé, hogy a TC70 kéziszámítógép az okostelefon használatának könnyedségét tudja az üzleti világ strapabírást, megbízhatóságot és teljesítményt igénylő elvárásaival ötvözni. „A forma és a funkcionalitás harmóniájának a diadala” – így nyugtázta a díj elnyerését a Tom Bianculli, a Zebra Technologies alelnöke. 

 

  

A Zebra legújabb kéziszámítógépe még ennél is tovább megy. 14%-kal hatékonyabb munkavégzés, könnyű kezelhetőség, az okostelefonokéhoz hasonló, de vállalati igényekre szabott androidos operációs rendszer, jól olvasható kijelző, szabadkézi, kesztyűs és stylusszal történő adatbevitelre is reagáló érintőképernyő – ezek a Zebra legújabb kézi számítógépének a jellemzői. A TC8000 kialakításánál a tervezők alapjaiban gondolták újra a raktárban dolgozók feladatait és ergonomikus megoldásokra törekedtek. Elfordították a kéziszámítógép képernyőjét, és így a bevitt értékek akár szkennelés közben is olvashatóak. Pusztán evvel az egy változtatással napi több ezer csuklómozdulattól tehermentesítettek minden egyes raktári dolgozót. Az eszköz súlya harmadával csökkent, a kijelzőt pedig mindenki a saját igényeire tudja szabni. A szkenner egyszerre akár több, eltérő tartalmú adatsort – például vonalkódot, nyomtatott szöveget és aláírást – is be tud rögzíteni, ráadásul jelzi kezelőjének, ha például a polcról valahol hiányzik az áru. Nem túlzás azt állítani, hogy a becslések szerint átlagosan 14%-kal hatékonyabb – gyorsabb, illetve pontosabb – munkavégzés révén a TC8000 forradalmat indít a raktárakban. Az új termék egyébként újabb példája a Zebra olyan fejlesztéseinek, amelyekben szembeötlő a kifejezetten az eszköz részére fejlesztett szoftveres megoldások gazdagsága. A Zebra a TC8000–t a nagy felhasználási igényű logisztikai és raktározási ügyfeleinek szánja.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09