A jó vállalkozásnak is kell az online cégér!

Henger Attila, 2016. március 21. 13:03

Noha a felmérések szerint egyre több kisvállalat bízza külső cégekre a hirdetési és a saját maguk népszerűsítésével kapcsolatos feladatokat, még mindig sokan oldják meg házon belül ezeket a napi munkafolyamatok részeként.

Egy tavaly év végi kutatás alapján a megkérdezett vállalkozások 60 százaléka foglalkozik saját maga azzal, hogy elérhetővé és láthatóvá váljon leendő ügyfelei számára.  Vállalkozóként ezért érdemes tisztában lenni a digitális kor követelményeivel és élni az internet nyújtotta, reklámozási lehetőségekkel is, beleértve a különböző közösségi oldalakat. 

 

Internettel a hatékonyabb és kényelmesebb kapcsolattartásért

Az Invitel megbízásából a BellResearch a közelmúltban olyan kutatást végzett a hazai kisvállalatok körében, amelynek keretében azok telekommunikációs szokásait, döntéseit kívánta feltérképezni, mélyebben megérteni. A felmérésben arra is rákérdeztek, milyen szolgáltatásokat tartanak a legfontosabbnak a kisebb magyar vállalkozások. A megkérdezettek szerint az internet a kapcsolattartás és információáramlás elsődleges csatornája. 

 

A válaszadók ráadásul kiemelték, hogy számos szektorban szinte kikerülhetetlen az internet. Ugyanis bizonyos kötelező adatszolgáltatások azon keresztül történnek. Ilyen például az áruszállító cégek által használt Elektronikus Árukövető Rendszer, vagy akár az üzletekben használatos online kassza. Mindemellett a vizsgálat igazolta azt a köztudomású tényt is, hogy az internet hatékonyabbá, gyorsabbá teheti az adminisztratív munkafolyamatokat. Ráadásul a dokumentálhatóság is egyszerűbbé válik a világháló segítségével. 

 

A kutatásból az is kiderült, hogy leginkább a 10-30 Mb/sec közötti sávszélesség használata jellemző a megkérdezett kisvállalatokra. Ez az adatátviteli sebesség bőven elegendő egy kisebb cég zökkenőmentes működéséhez. Döntően böngészésre, levelezésre, kisebb fájlméretű csatolmányok küldésére és fogadására használják mindennapi munkájuk során az internetet a vállalkozások.

 

Tipp: Az Invitel több fajta elérhető sávszélességű Profi Net vezetékes internetcsomagja közül ki-ki igénye szerint választhatja ki cége számára a legmegfelelőbb sávszélességet, vállalkozásuk internet-használatához igazodva. De a sávszélesség növelő opcióval 30 napig díjmentesen az adott előfizetésnél nagyobb sebességű internet is kipróbálható. Ráadásul egyéves szerződés esetén az Invitel a csomag részeként biztosít céges belföldi domainnevet, ami hozzárendelhető a szintén csomagban foglalt 5 darab 6GB tárterületű e-mail címekhez. A www.cegnev.hu formátum és a hozzá illeszkedő munkatarsneve@cegnev.hu e-mail címek mind az adott cég interneten történő, könnyű eléréséhez szükségesek és az ügyfelekkel való kapcsolatfelvételt is segítik. De szintén igen hasznos az első hónapban ingyenesen igénybe vehető Kaspersky kisvállalati vírus- és adatvédelmi megoldás is.

 

Az interneten mindenkinek van helye

Ma már alapvető elvárás a cégekkel szemben, hogy a legfőbb információk fellelhetők legyenek róluk a világhálón. Kezdve a cég fő profiljától a termékeket, szolgáltatásokat népszerűsítő akciókon át a kapcsolattartási adatokig. Utóbbi esetében egy vezetékes telefonszám feltüntetése nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a vállalkozást könnyebben elérhessék kérdéseikkel a leendő megrendelők vagy vásárlók. Az internet segítségével tehát egyszerűen megtalálhatják a vállalatot a potenciális ügyfelek, ezért napjainkban nem árt, ha egy vállalkozás saját domainnévvel rendelkező honlappal és könnyen megjegyezhető, céges e-mail címekkel rendelkezik. A kisebb hazai cégeknek azonban mindössze 44 százaléka rendelkezik weboldallal.

 

Tipp: Ha már megvan a saját, www.cegnev.hu formátumú domainnév és az Invitel Profi Net szolgáltatás mellé kínált, a csomagban foglalt 1GB-os webtárhely, számos ingyenes, online weboldalkészítő áll rendelkezésre, hogy tartalommal töltsük meg vállalkozásunk honlapját, ami segíthet abban, hogy potenciális ügyfeleink könnyebben megtalálják honlapunkat a világhálón. Akik pedig szeretnék egy gombnyomással megosztani ügyfeleikkel, vásárlóikkal az olyan aktuális információkat, mint például a nyitvatartás, törzsvásárlói kedvezmények, akciók vagy új termék érkezése, nekik érdemes a Facebookon céges rajongói oldalt is létrehozniuk. A közösségi oldalak új ügyfelek szerzésében is segíthetnek, akár nyereményjátékok szervezésével, hűségprogramok hirdetésével. Ráadásul a cégek a munkával teli mindennapokból kedves életképeket is megoszthatnak követőikkel.

 

Profi ajánlat a vállalkozásoknak

A kis cégek munkatársai nap mint nap azon dolgoznak, hogy ügyfeleik elégedetten és mosolyogva térhessenek vissza hozzájuk. Ahhoz azonban, hogy a kisvállalatok könnyebben megláthassák üzleti lehetőségeiket és ők maguk is jól láthatóvá váljanak leendő ügyfélkörük számára, megbízható telekommunikációs háttérre van szükségük, beleértve a stabil céges internetet is. 

 

Tipp: Az Invitel Profi céges vezetékes internet,- telefon- és TV-csomagjai teljes mértékben kombinálhatók, ezért minden érdeklődő megtalálja köztük a számára leginkább előnyös ajánlatot és azt a szolgáltatást, amelyre leginkább szüksége van. Legyen szó pékségről, kávézóról, ügyvédi irodáról, autószerelő műhelyről, étteremről, vagy szálláshelyről. Ráadásul minél többfajta vezetékes Profi szolgáltatást rendelnek meg egyidejűleg a vállalkozások, annál nagyobb havidíj-kedvezményben részesülhetnek a szolgáltatások együttes fennállásának teljes időtartama alatt. 

 

Kulcsszavak: Invitel internet felmérés

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04