Rekordév az autóskamerák piacán

forrás: Prím Online, 2016. március 24. 15:15

Az autóskamerák piaca az egész világon növekvő tendenciát mutat, a vitás helyzetekben vagy káresetkor bizonyítékként is használható felvételek sok kellemetlenségtől óvják meg az gépkocsi tulajdonosokat.

A menetrögzítő alapfunkción túl pedig már GPS-szel felszerelt, WIFI-vel ellátott vagy parkolás közben rögzítő eszközt is találunk a palettán. A szektor meghatározó szereplője, a Mio 2015-ben megötszörözte eladási számait Magyarországon, 2016-ra pedig még okosabb kütyüket, még több extrát és új, pénztárcabarát megoldásokat ígérnek az autósoknak.

 

Az okostelefonok megjelenése ellenére folyamatosan nő a közlekedést segítő autós eszközök iránti kereslet, a szektor legnépszerűbb termékeinek még mindig a GPS-ek számítanak. A magyarországi eladási mutatók 2015-ben több százezres számot mutattak, a fogyasztók szerint megéri GPS készüléket vásárolni a beépített autós navigáció vagy okostelefon alkalmazások helyett. Amellett, hogy az élethosszig tartó frissítésekkel sokat spórolhatunk, az önálló autós navigációk számos további előnnyel is bírnak: pontosabb helymeghatározásra képesek, jobb jelszintet biztosítanak a sofőrnek, az újgenerációs változatok pedig már valós idejű közlekedési információkkal, forgalmisáv-asszisztenssel és parkolási móddal érkeznek.

 

„Magyarországon nagy a verseny a GPS-ek piacán, a trendek viszont egyértelműen egy irányba mutatnak. A magas árérzékenység miatt az egyéni igényekre szabható termékeket keresik leginkább, melyekre a felhasználó a számára szükséges, akár ingyenesen beszerezhető térképeket a kívánt időtartamra telepítheti. A GPS-ek és az autóskamerák összevetésében, Európa többi országához hasonlóan egyelőre még Magyarországon is a navigációk számítanak népszerűbbnek, de a fedélzeti kamerák iránti kereslet évről évre egyre kiugróbb számokat produkál. 2016-ban a tendencia még tovább nő, az autóskamera eladások az előrejelzések szerint a tavalyi számok másfélszeresét is meghaladják majd.” – foglalta össze a piaci trendeket a Mio régiós eladásokért felelős menedzsere, Cosmin Dobranis.

 

 

 

Az autóskameráké a jövő

A menetrögzítők hasznát a biztosító társaságok is kezdik felismerni, van olyan ország, ahol bizonyos értékhatár fölött kötelezővé is tették használatukat. Bár itthon még nem elvárás, egyre több autótulajdonos ébred rá a fedélzeti kamerák biztosította előnyökre. A számok folyamatos növekedésre utalnak Magyarországon, Európában és az egész világon egyaránt. A praktikus szerkezetek elsősorban a vitás esetek könnyebb elbírálására és a biztosítási csalások kiszűrésére alkalmasak. A kínálat abszolút csúcskategóriájának a Mio Combo termékeit tekinthetjük, melyek a már említett két kedvencet egyesítik: navigáció és autóskamera egyben. Idén négy új Mio termék is érkezik ebben a kategóriában.

 

 „A tavaly bevezetett újdonságok igazolták elvárásainkat, hiszen az autóskamerák piacán ötszörösére nőtt a magyarországi eladások száma. A kezdeti lendületet szeretnénk átvinni 2016-ra is, az idei újdonságok és iparági innovációk hatására legalább 25%-os piaci részesedést tervezünk elérni az év végére” – árulta el a Mio jövőbeni terveit Cosmin Dobranis. 

 

A Mio innovációs technológiái új termékek formájában érkeznek Magyarországra, 2016-ban az újgenerációs GPS-ek és autóskamerák mellett bemutatják Smart Home és hordható elektronikai megoldásaikat is.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59