Új, teljesen integrált következő generációs tűzfalmegoldásokat mutatott be a Cisco

forrás: Prím Online, 2016. március 30. 11:13

A Cisco új fejlesztéseket jelentett be következő generációs tűzfal (Next-Generation Firewall, NGFW) megoldásaihoz. A vállalat első, teljesen integrált, fenyegetés-központú Cisco Firepower Next-Generation Firewall (NGFW) megoldásai a vállalatok biztonsági kockázatainak kezelésére és csökkentésére fókuszálnak.

A Cisco bemutatta Security Segmentation Service tanácsadói szolgáltatását is, amely a szabályozásokat, a behatolások elszigetelését, a fenyegetések felderítését, a tartalombiztonságot és az adatszivárgás elleni védelmet is magában foglaló biztonsági ellenőrzések létrehozásában segíti a szervezeteket.

 

 

„A korábbi NGFW megoldásokat ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy lakás biztonsági rendszerének kialakításakor elsősorban az ablakok és az ajtók védelmére koncentrálnak. Az újfajta megközelítés ugyanakkor a behatolók elleni védelem mellett inkább az azonosításra és a felderítésre helyezi a hangsúlyt, függetlenül attól, hogyan szeretnének bejutni otthonunkba” – mondta Ács György, a Cisco regionális hálózatbiztonsági szakértője.

 

Fenyegetés-központú Firepower NGFW

A Cisco új megoldásával a felhasználók egyszerűen menedzselhetik és frissíthetik a védelmet a végpontoktól a hálózatokon át a felhőig. A Cisco Firepower NGFW az alkalmazások kezelése mellett azonosítja és megállítja az ismert és ismeretlen fenyegetéseket is. 

 

A Cisco Firepower NGFW az iparágban elsőként köti össze a felhasználóktól és az általuk használt alkalmazásoktól származó összefüggés alapú adatokat a fenyegetésekről szóló információkkal, és a szabályozások végrehajtásával. A megoldás automatizálja és finomhangolja a biztonsági intézkedéseket, hatékonyabbá téve a sérülékenységek és fenyegetések áttekintésén alapuló védelmet. 

 

Integrált irányítás, valamint támadás felderítés és reagálás

Az új Cisco Firepower NGFW megoldások jelentősen felgyorsítják, egyszerűsítik és hatékonyabbá teszik a támadások felderítését és az ezekre való reagálást. A rendszer egyesíti a Cisco tűzfal-technológiáját és iparágvezető védelmi szolgáltatásait. Ezek az alkalmazások átláthatósága és irányítása mellett a következő generációs behatolásmegelőző rendszert (IPS), az Advanced Malware Protection (AMP) megoldást, és a reputáció alapú URL szűrést is magukban foglalják.

 

Új Firepower eszközök a nagyteljesítményű alkalmazásokhoz

A Cisco bemutatta a közepes-, és nagyméretű vállalkozásoknál futó nagyteljesítményű alkalmazásokhoz fejlesztett Cisco Firepower 4100 Series eszközeit. Ezek a tűzfalak nagy kapacitású és alacsony késleltetésű fenyegetés-vizsgálati képességgel rendelkeznek, amelyek megfelelnek az adatközponti környezet igényeinek is. A megoldások az elsők között biztosítanak 40 GbE sebességű hálózati kapcsolatot, egy rack-egységnyi méretben.

 

 

Firepower Management Center integrált biztonsági megoldásokkal

Az új Cisco Firepower Management Center egységes menedzsment felületet biztosít a felhasználók számára. Az eszköz megosztott információkat, összefüggés-tudatos működést, és folyamatos szabályvégrehajtást biztosít a Cisco Firepower NGFW, illetve a Cisco más biztonsági és hálózati megoldásai számára. 

 

Kulcsszavak: biztonság tűzfal Cisco

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58