Új, teljesen integrált következő generációs tűzfalmegoldásokat mutatott be a Cisco

forrás: Prím Online, 2016. március 30. 11:13

A Cisco új fejlesztéseket jelentett be következő generációs tűzfal (Next-Generation Firewall, NGFW) megoldásaihoz. A vállalat első, teljesen integrált, fenyegetés-központú Cisco Firepower Next-Generation Firewall (NGFW) megoldásai a vállalatok biztonsági kockázatainak kezelésére és csökkentésére fókuszálnak.

A Cisco bemutatta Security Segmentation Service tanácsadói szolgáltatását is, amely a szabályozásokat, a behatolások elszigetelését, a fenyegetések felderítését, a tartalombiztonságot és az adatszivárgás elleni védelmet is magában foglaló biztonsági ellenőrzések létrehozásában segíti a szervezeteket.

 

 

„A korábbi NGFW megoldásokat ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy lakás biztonsági rendszerének kialakításakor elsősorban az ablakok és az ajtók védelmére koncentrálnak. Az újfajta megközelítés ugyanakkor a behatolók elleni védelem mellett inkább az azonosításra és a felderítésre helyezi a hangsúlyt, függetlenül attól, hogyan szeretnének bejutni otthonunkba” – mondta Ács György, a Cisco regionális hálózatbiztonsági szakértője.

 

Fenyegetés-központú Firepower NGFW

A Cisco új megoldásával a felhasználók egyszerűen menedzselhetik és frissíthetik a védelmet a végpontoktól a hálózatokon át a felhőig. A Cisco Firepower NGFW az alkalmazások kezelése mellett azonosítja és megállítja az ismert és ismeretlen fenyegetéseket is. 

 

A Cisco Firepower NGFW az iparágban elsőként köti össze a felhasználóktól és az általuk használt alkalmazásoktól származó összefüggés alapú adatokat a fenyegetésekről szóló információkkal, és a szabályozások végrehajtásával. A megoldás automatizálja és finomhangolja a biztonsági intézkedéseket, hatékonyabbá téve a sérülékenységek és fenyegetések áttekintésén alapuló védelmet. 

 

Integrált irányítás, valamint támadás felderítés és reagálás

Az új Cisco Firepower NGFW megoldások jelentősen felgyorsítják, egyszerűsítik és hatékonyabbá teszik a támadások felderítését és az ezekre való reagálást. A rendszer egyesíti a Cisco tűzfal-technológiáját és iparágvezető védelmi szolgáltatásait. Ezek az alkalmazások átláthatósága és irányítása mellett a következő generációs behatolásmegelőző rendszert (IPS), az Advanced Malware Protection (AMP) megoldást, és a reputáció alapú URL szűrést is magukban foglalják.

 

Új Firepower eszközök a nagyteljesítményű alkalmazásokhoz

A Cisco bemutatta a közepes-, és nagyméretű vállalkozásoknál futó nagyteljesítményű alkalmazásokhoz fejlesztett Cisco Firepower 4100 Series eszközeit. Ezek a tűzfalak nagy kapacitású és alacsony késleltetésű fenyegetés-vizsgálati képességgel rendelkeznek, amelyek megfelelnek az adatközponti környezet igényeinek is. A megoldások az elsők között biztosítanak 40 GbE sebességű hálózati kapcsolatot, egy rack-egységnyi méretben.

 

 

Firepower Management Center integrált biztonsági megoldásokkal

Az új Cisco Firepower Management Center egységes menedzsment felületet biztosít a felhasználók számára. Az eszköz megosztott információkat, összefüggés-tudatos működést, és folyamatos szabályvégrehajtást biztosít a Cisco Firepower NGFW, illetve a Cisco más biztonsági és hálózati megoldásai számára. 

 

Kulcsszavak: biztonság tűzfal Cisco

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újragondolt klasszikus műalkotások az Insta-generáció számára

Hey Reilly olyan festők klasszikus műveit gondolta és alkotta újra a digitális generáció számára, mint Van Gogh, Botticelli és Da Vinci. A divattervezőként és illusztrátorként is kiemelkedő művész Samsung Galaxy Note10+ okostelefon segítségével hozta létre a kizárólag digitális technikával készült „Mobile Masterpieces” (Mesterművek mobillal) sorozatát, amely a huszonegyedik századi közönség számára értelmez újra olyan ikonikus európai műalkotásokat, mint például Vermeer „Leány gyöngy fülbevalóval” című képe.

2019. október 9. 10:08

Újabb rejtélyeket fejtettek meg a piramisokról

A technológiai fejlődésnek köszönhetően mára az ókori rejtélyek megfejtése is egyszerűbb feladatnak bizonyul. A Viasat History csatorna legújabb sorozatának szakemberei drónok bevetésével és 3D tervezéssel fejtettek meg titkokat. Kilenc piramist – köztük a híres gízaiakat – vizsgáltak meg új szemszögből, hogy végre választ kapjanak a nagy kérdésre: az ókori egyiptomiak a sivatag közepén hogy voltak képesek megépíteni ezeket az épületóriásokat?

2019. szeptember 29. 10:30

Tanulj meg e-rollerezni, e-motorozni

Egyre több elektromos közlekedési eszköz jelenik meg a főváros utcáin – ami természetesen megosztja a budapestieket. A környezetvédelem hívei örülnek, mások viszont nem mindig felhőtlenül boldogok. Ahhoz, hogy gördülékeny legyen az együttélés, és még könnyebben megtalálhassák a helyüket a város életében az új típusú közlekedési eszközök, néhány dolgot mindenkinek érdemes megtanulnia. Ezek közül a legfontosabbat az Ogre & Co vezetője, Tóth-Báló Tamás össze is szedett számunkra.

 

2019. szeptember 21. 01:30

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás