A HyperX ellövi a startpisztolyt: április 1-től előrendelhető az új Cloud Revolver fejhallgató

forrás: Prím Online, 2016. március 31. 05:11

A HyperX, a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának divíziója bemutatta legújabb játékosok számára fejlesztett mikrofonos fejhallgatóját,  a HyperX Cloud Revolvert.

A headset méltón viselheti a kiváló hangminőséggel, kényelemmel és tartóssággal fémjelzett Cloud termékcsalád nevét. Hivatalosan 2016. május 9-től lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, de április 1-től már előrendelhető az Extreme Digital oldalán.

 

A headset stúdióminőségű hangzásával és az 50 mm-es irányított hangszóróval gazdagabb mélyhangokat és szélesebb hangtartományt tesz elérhetővé, továbbá a belső nézetű, úgynevezett FPS és a nyitott környezetű játékok által megkövetelt nagyfokú hangpontosságot biztosít. Fizikai kialakításának – a hangszóró hangolásának, az elülső akusztikus kamrának, a nagyobb fülpárnáknak és a szellőzőnyílásoknak – köszönhetően a felhasználók képesek tisztábban, ráadásul távolabbról meghallani ellenfeleiket, ezáltal jelentős versenyelőnyre tehetnek szert. A gyártó a zenerajongókról sem feledkezett meg, hiszen ők is koncertminőségben élvezhetik kedvenc dalaikat.

 

A HyperX Cloud Revolver fejpántja és fülpárnái piros memóriahabból és prémium kategóriás műbőrből készültek, amelyek garantálják a díjnyertes Cloud és Cloud II fejhallgatók által kínált kényelmet és minőséget a játékkal töltött hosszú órák során. Az acélkeretes függesztés a tartósság mellett nagyfokú stabilitást biztosít a felhasználóknak. A HyperX Cloud Revolver leválasztható zajkioltós mikrofonja mentes mindennemű háttérzajtól vagy torzítástól. Használatával éles, tiszta és jól érthető a beszédminőség. Az eszköz több platform (PC, konzol és mobileszközök) mellett Skype, Ventrilo, Mumble és RaidCall szolgáltatásokkal is kompatibilis, továbbá rendelkezik a TeamSpeak és a Discord tanúsítványaival. A fülhallgató- és mikrofoncsatlakozók mellett egy 2 méteres hangvezérlő bővítőkábel is a felszereltség részét képezi.  

 

A HyperX a svédországi Malmőben április 16. és 17. között megrendezésre kerülő DreamHack Masters 2016 hivatalos fejhallgatószponzora, így az eseményen résztvevő rajongók elsőként próbálhatják ki és vásárolhatják meg a HyperX Cloud Revolvert. 

 

„Legújabb headsetünk fejlett hangprofilja forradalmi újítást jelent az FPS játékok műfajában. A Revolvert használó játékosok helyzeti előnybe kerülhetnek, mivel hamarabb és távolabbról meghallják, merre vannak ellenfeleik, hiszen a fejhallgatót eredendően arra tervezték, hogy a legkiválóbb hangzást és a legszélesebb hangtartományt nyújtsa a gamer piacon” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

 

 

A HyperX Cloud Revolver fejhallgató jellemzői és műszaki adatai:

 • Stúdiószintű hangzás: a HyperX Cloud Revolver szélesebb hangtartománya az optimális hangpontossághoz és a versenyelőnyhöz szükséges mélységgel és szélességgel rendelkezik. Távolról is pontosabban hallható az ellenfelek mozgása. A fejlettebb hangzás a belső nézetű és nyitott környezetű játékok mellett a koncerttermi minőségű zenehallgatáshoz is ideális.
 • Következő generációs, 50 mm-es irányított hangszórók: a fülekkel párhuzamosan elhelyezett irányított, 50 mm-es hangszórók kiemelkedő mélyhangzás mellett tiszta és éles hangélményt nyújtanak. A hangszórók a hangot pontosan a fülbe irányítva biztosítják a pontos hangpozicionálást.
 • Jellegzetes és díjnyertes HyperX memóriahab: a HyperX termékeket a versenytársaktól megkülönböztető piros memóriahab a fülpárnák hátsó oldala felől látható. A kiváló minőségű, sűrű hab garantálja a HyperX díjnyertes kényelmét és minőségét, miközben rendkívüli kényelmet biztosít a hosszú játékmenetek során.
 • 2 méteres hangvezérlő bővítőkábel a fülhallgató- és mikrofoncsatlakozókhoz: a HyperX Cloud Revolver felszereltségének részét képezi egy 2 méteres hangvezérlő bővítőkábel az asztali számítógépek fülhallgató- és mikrofoncsatlakozóihoz. Ez ideális kiegészítője lehet az alaplapra integrált hangchipeknek.
 • Tartós acélkeret: a Németországban tervezett fejhallgató tömör acélkerete a tartósság mellett nagyfokú stabilitást biztosít.
 • Leválasztható zajkioltó mikrofon: az eltávolítható mikrofonkar könnyen csatlakoztatható a játék alatt, majd ugyanilyen könnyen eltávolítható zenehallgatáshoz. A rugalmas kivitel és az egyéni mikrofonpozíciók is megkönnyítik a használatát.
 • Többplatformos kompatibilitás: a HyperX Cloud Revolver kompatibilis a PC, Xbox One, PS4, Wii U, Mac és mobilplatformokkal, így a számítógéppel és a játékkonzolokkal is használható ugyanaz az eszköz.
 • TeamSpeak tanúsítvány: a TeamSpeak tanúsítványa garancia arra, hogy a kiváló hangminőség tiszta és éles hangzással párosul. A tesztek kimutatták, hogy a mikrofonos fejhallgatók mentesek a visszhangtól, háttérzajtól, illetve beszédhang-torzítástól. A további kompatibilis csevegőkliensek közé tartozik a Discord, a Skype, a Ventrilo, a Mumble és a RaidCall.

 

Fejhallgató:

 • Hangszóró: dinamikus, 50 mm-es neodímium mágnesekkel
 • Típus: fül körüli, zárt hátsó rész
 • Frekvenciaátvitel: 12 Hz–28 000 Hz
 • Impedancia: 30 Ω
 • Hangnyomás szintje: 104,5 dB SPL/mW 1 kHz-nél
 • THD: < 2%
 • Bemeneti teljesítmény: névleges: 30 mW, maximum: 500 mW
 • Súly: 360 g
 • Súly mikrofonnal és kábellel együtt: 376 g
 • Kábel hossza és típusa: fejhallgató (1 m) + hangvezérlő (2 m)
 • Csatlakozás: fejhallgató – 3,5 mm-es csatlakozó (4 pólusú) + hangvezérlő – 3,5 mm-es fülhallgató- és mikrofoncsatlakozó

 

Mikrofon:

 • Elem: elektret kondenzátoros mikrofon
 • Iránykarakterisztika: egyirányú, zajkioltó
 • Frekvenciaátvitel: 50 Hz–18 000 Hz
 • Érzékenység: -40 dBV (0 dB = 1 V/Pa, 1 kHz)

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59