Magyar szoftverfejlesztők előtt nyit kaput a Zebra

forrás: Prím Online, 2016. április 4. 09:52

Magyar szoftveres cégek számára kínál az applikációk fejlesztésébe történő bekapcsolódási lehetőséget a Zebra Technologies. A világ vezető automatikus azonosítási rendszer gyártója a hardver- és szoftverfejlesztés szoros összekapcsolásában látja a piacvezető szerep megtartásának kulcsát. Minderre pedig a folyamatos innováció fenntartásához van szükség.

"Mindenki számára világos, szoftver nélkül nincs hardver, tartalom nélkül a dobozok üresek lennének. Erős az elkötelezettségünk a szoftver fejlesztő cégek munkájának támogatására, hiszen az így kifejlesztett megoldások erősítik a Zebra kínálatát. A független szoftver szállítók képesek biztosítani, hogy a Zebra eszközei kimagasló szolgáltatási palettával rendelkezzenek, de ehhez nagyon szoros partnerségre van szükség. A Zebra technikai támogatást nyújt többek között a fejlesztés optimalizációhoz, az androidos migrációhoz és a teszteléshez. Abba is komoly energiát fektetünk, hogy a sikeres fejlesztők előtt új üzletek és új partnerek felé is kapukat nyissunk. Ugyanakkor szoftveres partnereink erősítik a Zebra kínálatát, egyszerűbb kezelhetőséget, rendre számos új szolgáltatást, folyamatos innovációt biztosítanak a termékeinkhez. Mindennek nyertese pedig csakis az ügyfél lehet” - mondta Alexandre Thiaw-Woaye, a Zebra nemrég Magyarországon járt regionális applikációs partner vezetője.

 

Az ügyfél számára mindez több szempontból is előnyös. Az integrált fejlesztés jelentős működési biztonságot nyújt, hiszen a termék mögött egy hardveres cég és a szoftverfejlesztő vállalkozások szoros együttműködése húzódik meg. Az esetleges problémák átbeszélése és megoldása lényegesen könnyebb, hiszen mind az eszköz, mind a szoftver oldaláról “van kivel beszélni”. A kérdések átbeszélése komplexen történhet, és a javasolt megoldások is integrált szemléletűek. 

 

"Termékeinkkel több mint 100 országban vagyunk jelen, és ezek mindegyikében tudjuk az ügyfeleknek kamatoztatni ezt az együttműködésünket. Az a célunk, hogy a szoftverfejlesztő cégek összetétele is színesedjen. A magyarországi látogatásom is ezt célozta, találkozzak azokkal a szóba jöhető szoftverfejlesztő csapatokkal, amelyek egy-egy új applikáció kidolgozását végeznék. Ezzel a lehetőséggel az elmúlt időben egyre több országból élnek. Egy korábban általunk felkarolt holland szoftverfejlesztő csapat például ma már több kontinensre szállít megoldásokat. A magyar cégek sem csak a Zebra eszközök fejlesztésében tudnának részt venni, hanem megnyílhatnának előttük a világ legkülönbözőbb országainak kapui” - mondta Alexandre Thiaw-Woaye.

 

A cég a fejlesztők munkájának támogatására egy számukra hozzáférhető, önálló platformot hozott létre. Tekintettel arra, hogy a Zebra kizárólag vállalati androidra fejlesztett eszközöket dob piacra, ezért minden támogatást megad ahhoz, hogy az androidos fejlesztők bekapcsolódása ne ütközzön akadályokba. Erre a célra a Zebra önálló szoftervfejlesztő környezetet, ún. SDK-t alakított ki.

 

Az innováció támogatása és felkarolása minden tekintetben kulcsfontosságú a Zebra számára. Az innovációkutatással foglalkozó Fast Company a sport világának leginnovatívabb cégeinek egyikeként jellemezte a Zebra Technologies-t. A Zebra azzal az egyedi helymeghatározási megoldással nyerte el a legkimagaslóbb 10 cég egyikének járó elismerést, amivel a sport világának mélyebb megértését, ezen belül pedig elsősorban az amerikai futball mérkőzéseinek valós idejű elemzését segíti. Szintén Zebra eszközök biztosítják azt a rendszert, amelyre alapozva a Disney az élményparkjaiban és éttermeiben felszolgált élelmiszerek biztonságát ellenőrzi. A Disney az évente felszolgált 81 millió adag étel mindegyike esetében a Zebra eszközeire és a kapcsolódó szoftverre építve ellenőrzi az élelmiszer előállításának, szállításának és elkészítésének egyes elemeit. Az innovációs tevékenység elismerését jelzi az a díj is, amit a TC70 kéziszámítógép révén az iF design versenyen nemrég nyert a vállalat. A Zebra idén piacra dobott legújabb kéziszámítógépe pedig még ennél is messzebbre tekint. A raktári dolgozók feladatainak újragondolásával kialakított TC8000 14%-kal hatékonyabb munkavégzést, könnyű kezelhetőséget, az okostelefonokéhoz hasonló, de vállalati igényekre szabott androidos operációs rendszert, jól olvasható kijelzőt, szabadkézi, kesztyűs és stylusszal történő adatbevitelre is reagáló érintőképernyőt kínál - mindezt a mindent átható innováció szellemében. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VOLTra készül Sopron

A hagyományok szerint július 1-től a VOLT színeibe öltözik Sopron elsőszámú jelképe, a Tűztorony. Ez az a nap ugyanis, amikor az eredeti tervek szerint 28. alkalommal indult volna el a város másik jelképének számító esemény, a Telekom VOLT Fesztivál. Az idei VOLT elmarad ugyan, július 4-re azonban egy nagyszabású filmbemutatóval készülnek a szervezők. A “Lesz VOLT” című alkotást szombat este Sopronban és Budapesten szabadtéren vetítik, vasárnbap pedig országos TV-premierként az M2-Petőfi TV tűzi műsorára.

2020. június 29. 15:50

Kutatás: mire vágynak a magyarok az ágyban

Az, hogy mi számít normálisnak a szexuális fétisek közül vagy hogy mennyi az ideális életkor a szüzesség elvesztésére, a szakembereket és a társadalmat is megosztja. Évről-évre születnek a témával foglalkozó felmérések, tudományos kutatások, leggyakrabban azonban kénytelenek vagyunk beérni nemzetközi adatokkal. Ezúttal azonban a legnagyobb hazai szexpartner kereső weboldal, a Szexrandi.hu készített egy nagy országos felmérést, melyen közel 1400-an vettek részt és amin keresztül beláthatunk most a többiek fejébe: azaz ki, mire izgul, ha szexről van szó. Gondolta volna például, hogy a szexpartnert kereső nők egyharmada biszexuális és a férfiaknál is 10% ez az arány? 

2020. június 9. 23:32

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás