Magyar szoftverfejlesztők előtt nyit kaput a Zebra

forrás: Prím Online, 2016. április 4. 09:52

Magyar szoftveres cégek számára kínál az applikációk fejlesztésébe történő bekapcsolódási lehetőséget a Zebra Technologies. A világ vezető automatikus azonosítási rendszer gyártója a hardver- és szoftverfejlesztés szoros összekapcsolásában látja a piacvezető szerep megtartásának kulcsát. Minderre pedig a folyamatos innováció fenntartásához van szükség.

"Mindenki számára világos, szoftver nélkül nincs hardver, tartalom nélkül a dobozok üresek lennének. Erős az elkötelezettségünk a szoftver fejlesztő cégek munkájának támogatására, hiszen az így kifejlesztett megoldások erősítik a Zebra kínálatát. A független szoftver szállítók képesek biztosítani, hogy a Zebra eszközei kimagasló szolgáltatási palettával rendelkezzenek, de ehhez nagyon szoros partnerségre van szükség. A Zebra technikai támogatást nyújt többek között a fejlesztés optimalizációhoz, az androidos migrációhoz és a teszteléshez. Abba is komoly energiát fektetünk, hogy a sikeres fejlesztők előtt új üzletek és új partnerek felé is kapukat nyissunk. Ugyanakkor szoftveres partnereink erősítik a Zebra kínálatát, egyszerűbb kezelhetőséget, rendre számos új szolgáltatást, folyamatos innovációt biztosítanak a termékeinkhez. Mindennek nyertese pedig csakis az ügyfél lehet” - mondta Alexandre Thiaw-Woaye, a Zebra nemrég Magyarországon járt regionális applikációs partner vezetője.

 

Az ügyfél számára mindez több szempontból is előnyös. Az integrált fejlesztés jelentős működési biztonságot nyújt, hiszen a termék mögött egy hardveres cég és a szoftverfejlesztő vállalkozások szoros együttműködése húzódik meg. Az esetleges problémák átbeszélése és megoldása lényegesen könnyebb, hiszen mind az eszköz, mind a szoftver oldaláról “van kivel beszélni”. A kérdések átbeszélése komplexen történhet, és a javasolt megoldások is integrált szemléletűek. 

 

"Termékeinkkel több mint 100 országban vagyunk jelen, és ezek mindegyikében tudjuk az ügyfeleknek kamatoztatni ezt az együttműködésünket. Az a célunk, hogy a szoftverfejlesztő cégek összetétele is színesedjen. A magyarországi látogatásom is ezt célozta, találkozzak azokkal a szóba jöhető szoftverfejlesztő csapatokkal, amelyek egy-egy új applikáció kidolgozását végeznék. Ezzel a lehetőséggel az elmúlt időben egyre több országból élnek. Egy korábban általunk felkarolt holland szoftverfejlesztő csapat például ma már több kontinensre szállít megoldásokat. A magyar cégek sem csak a Zebra eszközök fejlesztésében tudnának részt venni, hanem megnyílhatnának előttük a világ legkülönbözőbb országainak kapui” - mondta Alexandre Thiaw-Woaye.

 

A cég a fejlesztők munkájának támogatására egy számukra hozzáférhető, önálló platformot hozott létre. Tekintettel arra, hogy a Zebra kizárólag vállalati androidra fejlesztett eszközöket dob piacra, ezért minden támogatást megad ahhoz, hogy az androidos fejlesztők bekapcsolódása ne ütközzön akadályokba. Erre a célra a Zebra önálló szoftervfejlesztő környezetet, ún. SDK-t alakított ki.

 

Az innováció támogatása és felkarolása minden tekintetben kulcsfontosságú a Zebra számára. Az innovációkutatással foglalkozó Fast Company a sport világának leginnovatívabb cégeinek egyikeként jellemezte a Zebra Technologies-t. A Zebra azzal az egyedi helymeghatározási megoldással nyerte el a legkimagaslóbb 10 cég egyikének járó elismerést, amivel a sport világának mélyebb megértését, ezen belül pedig elsősorban az amerikai futball mérkőzéseinek valós idejű elemzését segíti. Szintén Zebra eszközök biztosítják azt a rendszert, amelyre alapozva a Disney az élményparkjaiban és éttermeiben felszolgált élelmiszerek biztonságát ellenőrzi. A Disney az évente felszolgált 81 millió adag étel mindegyike esetében a Zebra eszközeire és a kapcsolódó szoftverre építve ellenőrzi az élelmiszer előállításának, szállításának és elkészítésének egyes elemeit. Az innovációs tevékenység elismerését jelzi az a díj is, amit a TC70 kéziszámítógép révén az iF design versenyen nemrég nyert a vállalat. A Zebra idén piacra dobott legújabb kéziszámítógépe pedig még ennél is messzebbre tekint. A raktári dolgozók feladatainak újragondolásával kialakított TC8000 14%-kal hatékonyabb munkavégzést, könnyű kezelhetőséget, az okostelefonokéhoz hasonló, de vállalati igényekre szabott androidos operációs rendszert, jól olvasható kijelzőt, szabadkézi, kesztyűs és stylusszal történő adatbevitelre is reagáló érintőképernyőt kínál - mindezt a mindent átható innováció szellemében. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59