Bemutatkozik az LG UX 5.0, az LG játékos és innovatív felhasználói felülete

forrás: Prím Online, 2016. április 4. 13:34

Az LG Electronics – az LG G5 okostelefon értékesítésének kezdetével egy időben – bemutatja mobil felhasználói felületének legújabb verzióját, az LG UX 5.0-t. A még játékosabb és innovatívabb mobilos élményre tervezett LG UX 5.0 még nagyobb kényelmet nyújt az LG G5 és a későbbi LG modellek tulajdonosainak számára.

Az Android legújabb Marshmallow operációs rendszerére épülő LG UX 5.0 a vállalat a jövő okostelefonjairól alkotott filozófiáját testesíti meg. Az LG UX 5.0 egy olyan élvezetes, átgondolt és felhasználó-központú egyedi felhasználói felület, amely természetesen támogatja az LG Friends kiegészítőkhöz való könnyű kapcsolódást is, az optimális kezelhetőség érdekében. Az új funkcióknak köszönhetően sokkal kényelmesebb és erőteljesebb élményt nyújt az LG G5, így a felhasználók teljes mértékben kihasználhatják a készü-lékben rejlő lehetőségeket. 

 

„Előzetesen elemeztük az okostelefon-használók életstílusát, hogy az LG UX 5.0 felülettel kiváló felhasználói élményt és még hasznosabb funkciókat kí-nálhassunk számukra, melyek megfelelnek legigényesebb ügyfeleink elvárásainak is” — mondta Juno Cho, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. 

 

 

Élvezetes felhasználói élmény — könnyen csatlakoztatható LG Friends eszközök

Az LG UX 5.0 legfontosabb újdonsága az LG Friends Manager. Ezzel a sokoldalú alkalmazással a felhasználók könnyen csatlakoztathatják és irányíthatják az LG Friends modulokat és kiegészítőket. Az LG Friends Manager intuitív módon érzékeli a közelben lévő kiegészítőket a G5-tel való egyszerű párosítás érdekében, illetve könnyen letölthetővé és telepíthetővé teszi a Google Play áruházban elérhető alkalmazásokat. Nincs félreértés, nincs keresgélés: az LG Friends Managerrel a készü-lékhez és az LG Friends eszközökhöz való csatlakozás nem is lehetne könnyebb. 

 

Az LG Friends Manager minden egyes LG Friend eszközhöz külön felületet hoz létre. Amikor például a 360 CAM-et csatlakoztatjuk, az LG G5 megjeleníti a képernyőn a fényképnézegetőt és a különböző felvételi módokat. A galériában található Friends fotóalbum lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy kategorizálják a fotóikat, amelyeket az LG Friends eszközökkel, például a 360 CAM-mel vagy a Rolling Bottal készítettek. 

 

 

Továbbfejlesztett felhasználói felület a még erőteljesebb vizuális élményért

Az LG UX 5.0 egyik legnagyobb előnye, hogy támogatja az LG G5 rendkívül fejlett kameráját is, így az alábbi funkciókkal a kép és videó rögzítés igazi élmény lesz:

 

 • Zoom In & Out — A képernyő megérintésével egyszerűen és zökkenőmentesen válthatunk a normál, 78 fokos és 135 fokos széles látószögű hátlapi objektívek között.
 • Auto Shot — A Gesture Shot továbbfejlesztett változatával tökéletes szelfiket készíthetünk, így az arcfelismerést követően a készülék automatikusan elkészíti a fotót.
 • Multi View — Egyetlen exponálással egyszerre készíthetünk különböző szö-gekből fotókat az LG G5 elő-és hátlapi kameráival, valamint az LG 360 CAM-mel. 
 • 360 Wallpaper — Az LG 360 CAM –mel készült fotókat akár 360 fokos panorámaképként is megjeleníthetjük az LG G5 kijelzőjén, a fotóban pedig a telefon mozgatásával navigálhatunk.
 • Pop-out Picture — Két, egy időben, a normál és a nagylátószögű objektívvel készült fotó kombinálásával kép a képben fotókat is készíthetünk.
 • Film Effect — A még fejlettebb szűrők beállításával analóg hatású fotókat is készíthetünk az LG G5 kamerájával. A Camera Preview használatával még a fotó elkészülte előtt, a kép előnézetekor kiválaszthatjuk a megfelelő szűrőket. 

 

Felhasználó-központú felhasználói élmény a nagyobb kényelemért

Az LG egy sor új és okos funkcióval bővítette az LG UX 5.0 felhasználói felületét a kiváló használhatóság és a kényelem jegyében: 

 

 • New Home — Az LG egyesítette a Home Screen applikációt az App Drawerrel az LG UX 5.0-ban, hogy egyszerűsítse a felhasználói élményt. A hagyományos stílust kedvelők közvetlenül az LG G5 beállítások menüpontjából tölthetik le a Home & App Drawert.
 • LG Health — A továbbfejlesztett LG Health alkalmazás a felhasználó profiljához illeszkedve egyaránt használható kezdő vagy haladó módban is. Amennyiben még csak most kezdjük az aktívabb, testmozgásban gazdagabb életmódot, a kezdő mód választása javasolt, majd ahogyan fejlődünk, úgy érdemes a haladó módra váltani. Az applikáció segítségével vizuálisan is követhetjük a fejlődésünket, így végig motiváltak maradhatunk. 
 • Always-on — Ha csak a pontos időre vagyunk kíváncsiak, nem kell állandóan bekapcsolnunk a telefonunk képernyőjét. Az Always-on funkció révén minden fontos információ — beleértve a dátumot, az értesítéseket és az SMS ikonokat — folyamatosan látható, a telefon feloldása nélkül.
 • Smart Doctor — Optimális szinten tarthatjuk a G5 teljesítményét a használati szokásainkon alapuló megoldásokkal és tippekkel.
 • World Clock — Továbbfejlesztett és vonzó grafikus felhasználói felülettel rendelkező világóra mutatja a kiválasztott városok helyi idejét. Ráadásul azonnal szinkronizálja is őket a helyi idővel, amely megkönnyíti a találkozók és konferenciahívások ütemezését. 
 • File Manager — Az LG G5 felületén való navigálás pontosan olyan egyszerű, mint egy PC-n, így könnyedén hozzáférhetünk bármelyik mappához vagy dokumentumhoz. Az új keresési szűrővel néhány kattintással bármilyen dokumentumot, videót vagy fotót egyszerűen megtalálhatunk az LG G5-ön.
 • Quick Help — Legyen bármilyen kérdésünk is az LG G5 kapcsán, könnyedén és egyszerűen megtalálhatjuk a válaszokat, vagy kérhetünk e-mailes segítséget is.
 • LG Backup — Az LG Backup és NFC funkcióinak köszönhetően kényelmesen visszaállíthatjuk a más androidos készüléken tárolt adatainkat, valamint beszélgetéseket rögzíthetünk a kedvenc üzenetküldő alkalmazásainkból.
 • Diverse Security Method — Az LG jól ismert Knock Code funkciója mellett pontos ujjlenyomat-felismerés is helyet kapott az LG UX 5.0-ban is, ezzel növelve a kényelmet és a biztonságot. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Játékkal töltötték munkaidejüket a LEGO gyár dolgozói

Az idei a negyedik alkalom, hogy a LEGO Csoport megrendezte a Play Day nevű dolgozói eseményt, amely során a játékgyártó összes munkatársa világszerte egy feladatot kap: munkanapját töltse játékkal. Nyíregyházán szeptember 6-án mintegy 2700 fő vett részt a programon és adta át magát az önfeledt játék élményének. 

2019. szeptember 14. 09:41

Mosdókból műalkotások - társadalmi felelősségvállalás

Neves színészek, művészek - Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty, Bukta Imre, Debreczeny Zoltán, ef. Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor és Wahorn András - vállalták, hogy vászon helyett mosdókon élik ki alkotókedvüket. A cél, hogy a sajátos műalkotások árverésre bocsátása után a befolyt pénzzel támogassák a Csodavár Űrbázis gyerekjátszótér felépülését.

2019. szeptember 14. 08:43

140 rászoruló gyerek iskolakezdési támogatása

Óriási sikerrel zárult a STRAND Fesztivál jótékonysági akciója. A szervező VOLT Produkció arra kérte a STRAND Fesztiválra érkező fellépőket – hazaiakat és külföldieket egyaránt – hogy dedikáljanak egy-egy aranyhalat, a szervezők pedig minden egyes aláírt aranyhal után egy-egy rászoruló gyerek iskolakezdését támogatják 10-10.000 forinttal az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A jótékonysági akció minden elképzelést felülmúlt, hiszen 1.400.000 forintot sikerült összegyűjteniük, amivel 140 rászoruló gyerek iskolakezdését tudták támogatni.

2019. szeptember 8. 09:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás