Rekord a hazai bankkártyás fizetésben

forrás: Prím Online, 2016. április 6. 08:32

13 perc alatt szerződéskötéstől az éles indulásig, a Barion standján ülve. Ezt utánozza bármely bank!

Amikor egyik reggel a Goloka webshop tulajdonosa 1500 társával elindult az E-commerce Expo-ra, hogy megtudja, mik az újdonságok az e-commerce területén, még nem sejtette, hogy estére működő bankkártya elfogadás kerül webshopjába.

 

„A rekord ötlete spontán jött. Ügyfelünk standunknál érdeklődött, ajánlatunk hamar meggyőzte, és úgy döntött, leszerződik velünk. Mivel webáruházát a Shoprentertől bérli, és abba be van építve a Barion, a bekapcsolás csupán néhány percet vesz igénybe. Ekkor találtuk ki, hogy stopperrel fogjuk mérni, és rekordot próbálunk felállítani” – meséli Bíró Tamás, társ-alapító és marketingigazgató.

 

Bíró Tamás

 

A Goloka webshop tulajdonosa a Barion standján ülve megkötötte az online szolgáltatási szerződést, majd a Bariontól kapott titkos azonosító átmásolásával, webshopjának webes felületén bekapcsolta a bankkártyás fizetést. Mindez, a jogszabályokban előírt ellenőrzésekkel együtt, 13 perc 51 másodpercet vett igénybe. A folyamat végén működő, a világ bármely pontjáról elérhető bankkártyás fizetés került az online áruházba.

 

A Barion egy néhány milliós forgalmú webshopnak is olyan árakat biztosít kártyás fizetésre, amit más szolgáltatók csak több százmilliós forgalom után ajánlanak. Az ügyfelek kedvence a pozitív cash flowt elősegítő azonnali jóváírás, valamint a vásárlást ösztönző kényelmes fizetés, bankkártya adatok begépelése nélkül. A mobilra is optimalizált felhasználói élmény hatására több ügyfélnél megnőtt a kártyás fizetések aránya. A Barion szolgáltatása belépési, havi, illetve kilépési díj nélkül vehető igénybe, csak a fizetések után kell díjat fizetni. Többféle csomagjuk van, az áraikat nem titkolják.

 

Igaz, hogy egyedi  rekord született, de ezt a kunsztot bármely webshop meg tudja ismételni, aki a Shoprenter, Unas, Eshop-gyorsan vagy más Barion partner szoftverét használja. A Barion másként működik, mint a bankok, a cég néhány perc alatt elvégzi a szükséges átvizsgálást, és indulhat a fizetés. Mindezt a jogszabályok lehetővé teszik, a Magyar Nemzeti Bank felügyelete pedig garantálja a biztonságos tranzakciókat és az ügyfelek pénzének védelmét.  Az online szerződéskötés csupán 1 percet vesz igénybe, és a fizetés bekapcsolása után már működik is a rendszer. 

 

A legtöbb kereskedő nem használ bankkártyás fizetést, mert a bevezetése túlságosan bonyolult és körülményes volt eddig, a szerződéskötéstől az IT-n át, akár hetekig tartó folyamat is lehet egy bankkal megállapodni. „A standunknál találkoztunk olyan kereskedővel, aki három éve sikeresen ad el a weben, és hat hét után utasította el bankja, indoklás nélkül.  Egy másik kereskedőnek a cégneve megváltozása miatt minden papírmunkát újra kellett kezdenie, és az összes IT tesztelést megismételnie.” – tette hozzá Bíró. 

 

Annak sem kell kétségbe esni, akinek még nincs beépítve a Barion fizetés. Ingyenesen letölthető PHP, Android és iOS forráskód, alapos online dokumentáció, és akár telefonos műszaki segítségnyújtás mellett a Barion fizetés pár óra alatt bárhová beépíthető. Továbbá a Barion partnerei plugineket is kínálnak népszerű webshop szoftverekhez.

 

A Barion életében idén nem ez volt az egyetlen rekord. A Barion felhasználók száma év eleje óta megnégyszereződött, a webshopok száma majdnem tízszeresére nőtt. A növekedés exponenciális, év végére több mint 10 milliárdos forgalmat tervez a cég vezetősége, és ezen felül még az idén elindulnak más országokban, más pénznemekkel, elsőként euróval.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál. A szervező VOLT Produkció fontosnak tartja a közönség érzékenyítését, ennek érdekében az idei évben két ügyet is a zászlajukra tűztek: a hazai- és világsztárok bevonásával segítik a rászoruló gyerekek iskolakezdését, illetve a tanári pálya megbecsülése érdekében a MédiaUnióval közös kampányt is szerveznek. Az idei STRAND Fesztiválra százezernél is több vendéget várnak.

2019. augusztus 19. 11:57

Új vígjáték sorozat indul az HBO GO-n

A Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson és Adam Devine főszereplésével készült Az erényes Gemston-ék című sorozat kilencrészes évadja augusztus 19-én indul az HBO GO-n és az HBO-n egy egyórás epizóddal, melyet aztán hetente újabb félórás epizód követ.

2019. augusztus 18. 12:23

A nők sokkal kritikusabbak a másik kinézetét illetően

Több ezren próbálkoztak már bejutni a Szépvagy.hu társkereső oldalra annak júliusi indulása óta, de ez egyelőre csak keveseknek sikerült. Az említett oldal egy zárt társkereső szolgáltatás, ahová csak az kerülhet be, akit a már bent lévők beszavaznak. Mivel a szavazás a feltöltött fotó alapján történik, így az első benyomás, a szimpátia, a másik kinézete fog dönteni arról, hogy a többiek beengedik-e az oldalra.

2019. augusztus 18. 10:01

Fesztivál maratonnal vár a hosszúhétvégén a PLÁZS

A PLÁZS augusztus 16. és 20. között egy fesztiválnak is beillő programsorozattal várja a felüdülésre vágyókat. A nappali balatoni és medence parti lazulást éjszaka feneketlen bulizás váltja, az öt nap alatt itt is hőhullámként csap le a Balatoni Retro Láz, Fritz Kalkbrennerrel jön a Gold Beach Electric Fest, a We Love Balaton pedig Don Diabloval erősít.

2019. augusztus 16. 08:57

Majka duplázik a PLÁZSon augusztus 10-én!

Nincs is jobb hely most a kánikula ellen, mint a Balaton partja. Pláne, ha a pancsolás és hűsölés mellett éjszaka belevethetjük magunkat az önfeledt szórakozásba. A siófoki PLÁZSon természetesen ezen a hétvégén sem lesz hiány buliból: pénteken PoolParty, Bailando - Latin Nights és Metzker Viki várnak, míg szombaton Majka tér vissza a nyáron másodjára egy masszív koncerttel a Hősök társaságában.

2019. augusztus 9. 15:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás