VR-kompatibilis PC konfigurációk és Dell Precision munkaállomások

forrás: Prím Online, 2016. április 6. 11:08

A Dell olyan új VR-kompatibilis megoldásokat mutatott be, amelyek optimális VR-élményt biztosítanak a HTC Vive, illetve az Oculus Rift professzionális felhasználói számára, legyen szó akár tartalmak előállításáról, akár azok megjelenítéséről.

A vállalat az alábbi három szempont alapján minősíti a VR-megoldásokat:

  • rendelkezniük kell a VR-tartalmak optimális megjelenítéséhez szükséges minimális memória és grafikus vezérlő követelményekkel,
  • továbbá olyan grafikus illesztőprogramokkal, amelyek megbízhatóan használhatók együtt a virtuálisvalóság-megoldásokkal,
  • valamint meg kell felelniük a Dell teljesítménytesztjein, amelyek összhangban állnak a HMD-k (head-mounted display, fejre erősített kijelzők) beszállítói, a független szoftverszállítók, illetve a külső gyártók által végzett teljesítménytesztekkel.

 

A Dell továbbá bemutatta a Dell Precision toronykivitelű munkaállomások megújult, még nagyobb teljesítményű, memóriájú és grafikai tulajdonságú változatait is, amelyek minden tekintetben megfelelnek a virtuális tartalmak előállításával foglalkozó szakemberek igényeinek. A Dell Precision toronykivitelű 5810-es, 7810-es és 7910-es, illetve a rackszekrénybe szerelhető 7910-es munkaállomások új Intel Broadwell EP processzorokat kaptak. Ezek több maggal és nagyobb teljesítménnyel támogatják a professzionális modellezési, elemzési és számítási feladatokhoz szánt többszálú alkalmazások használatát. 

 

„A Dell Precision már hosszú évek óta nyújt kiemelkedő számítástechnikai élményt, többek között lenyűgöző 3D VRC (virtuálisvalóság-barlang), szimulációs és katonai alkalmazásain keresztül. A felhasználási lehetőségeknek csak a képzelet szab határt, és a Precision célja, hogy a komolyabb elvárásoknak is megfeleljen" – mondta Rahul Tikoo, a Dell Precision munkaállomásokért felelős ügyvezető és vezérigazgató.

 

A bemutatott fejlesztések között szerepel az AMD és az NVIDIA legújabb professzionális grafikus technológiája, illetve a Dell Precision Ultra-Speed PCle meghajtók. Ez utóbbiak akár négyszer gyorsabb teljesítményt nyújtanak, mint a hagyományos SATA SSD-tárolók, és akár 1 TB DDR4 memória használatát teszik lehetővé 2400 MHz sebesség mellett. A Dell emellett továbbfejlesztette exkluzív technológiáit, így a szabadalmaztatott Reliable Memory Technology (megbízható memória) megoldását, a Dell Intel CAS-W gyorsítótár-gyorsító szoftverét, valamint a Dell Precision Optimiser-t. Ez utóbbi megoldás automatikusan finomhangolja a munkaállomást 22 különböző professzionális alkalmazásprofilhoz, ezáltal fokozza a hatékonyságot, és a lehető legjobb összteljesítményt biztosítja. Mindemellett a Dell a folyadékhűtéses megoldások körét is kibővítette, amelyeknek köszönhetően a rendszereknél akár 38%-os zajcsökkenés érhető el.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12