Új HTC csúcskészülék a tökéletesség jegyében

forrás: Prím Online, 2016. április 12. 16:03

A HTC a mai napon hivatalosan is bemutatta új készülékét, amin az elmúlt 12 hónap során dolgozott. A HTC 10 fejlesztésekor a felhasználói visszajelzések éppen olyan fontos szempontot képeztek, mint a részletekre való maximális odafigyelés.

A HTC újdonsága kiváló fotókat és videókat, lenyűgöző hangzást, fém készülékházat és megbízható teljesítményt nyújt. 

 

A tökéletesség, mint inspiráció

A HTC 10 készülékháza jellegzetes kialakítással bír. A lekerekített éleknek köszönhetően fogása kényelmesebb, a teljesen üveg előlap pedig tökéletesen illeszkedik a fém házba.

 

A készülék tervezésekor a részletek kitüntetett figyelemben részesültek. A bekapcsológomb, a hangszórók és az ujjlenyomat-érzékelő, amely szinte minden szögből beolvassa az ujjlenyomatot, mind aprólékos kidolgozás eredményei.

 

Mindezek mellett a tartósság is előtérbe került, ugyanis a HTC 10-et több mint 168 órán keresztül tesztelték extrém hőmérsékleten, -20 °C és 60 °C között, és vizsgálták nagyjából 10.000 leejtés, hajlítás, karcolás során is.

 

Világbajnok kamera

A HTC 10 elő- és hátlapi kamerája is f/1.8 fényerejű lencsével és optikai képstabilizátorral érkezik. A hátlapi kamera 12 millió UltraPixeles (pixelenként 1.55um), és lézer autofókusz segítségével céloz, így a fotók kedvezőtlen fényviszonyok között is élesek maradnak, bármelyik kamerával is készítjük ezeket. Az előlapi UltraSelfie kamera széles látószögű és kijelző-vakuval bír.

 

A kamerának 0,6 másodpercre van szüksége a betöltéshez, a 2. generációs lézer autofókusszal pedig gyorsan kijelölhetjük fotónk témáját, még sorozatos felvétel közben is. A különböző beállítások a Pro Mode-ban is helyet kaptak, így ezeket egy érintésre előhívhatjuk, beleértve a RAW-ban való fotózást.

 

A készülék kamerája a DxOMark tesztjén 88 pontot ért el, ami ma az egyik legmagasabb pontszám az okostelefonok kameráit tekintve. Mindez annak a több tízezer munkaórának köszönhető, amit a kamera fejlesztésével, finomhangolásával töltöttünk. 

 

Lenyűgöző látvány és hangzás

A fényképezés mellett a HTC 10 4K videofelvétel készítésére, és sztereó 24-bites nagy felbontású hangrögzítésére is képes. A hagyományos rögzítéshez képest  a hangokat 256-szor részletesebben veszi fel, kétszeres frekvenciatartományban.

 

A HTC 10 Hi-Res audio tanúsítvánnyal rendelkezik, a fülhallgató erősítőjének teljesítménye pedig kétszerese a hagyományos fülhallgatók erősítőjének. A 16 bitről 24 bitre történő felskálázás képessége mellett a készülék a digitális felvétel analóggá történő konvertálását 10-szer kevesebb torzulással végzi más készülékekhez képest.

 

Az új Personal Audio Profile-nak köszönhetően még magával ragadóbb hangzásban lehet részünk. Saját profilunkat kialakítva az egyéni hallásunkhoz igazodó hangzást kapunk, a hangtartomány pedig mindkét fülhöz dinamikusan alkalmazkodik. A HTC BoomSound Hi-Fi hangszórók a legjobb akusztikus rendszerek mintájára külön kialakított magas és mélyhangsugárzóval, és dedikált erősítővel rendelkeznek mindkét hangszóró esetén. 

 

A kiváló hangzáshoz profi fülhallgató jár. A HTC 10 nagy felbontású fülhallgatóval együtt érkezik. Az űrrepülésben használt 8µm vastagságú membrán és 70%-kal túlméretezett hangszórók hozzájárulnak a gazdagabb hangzáshoz, mindezt kétszeres frekvenciatartományban, így menet közben is kiváló élményben lehet részünk.

 

 

Használhatóság mindenek felett

A külső kialakítás mellett a telefon működésére és használatára is nagy hangsúly került. Az alkalmazások kétszer olyan gyorsan indulnak el, a következő generációs quad HD kijelző pedig 30%-kal több színt jelenít meg, és 50%-kal jobban reagál az érintésre, elődjeihez képest. Még a legkisebb mozdulatot is tökéletesen követi, beolvassa.

 

Az ujjlenyomat-olvasó akár 0,2 másodperc alatt feloldja a kijelzőt, a tervezéskor használt algoritmusnak köszönhetően pedig minden használat után gyorsabban és pontosabban ismeri fel az ujjlenyomatot.

 

A HTC 10 a legújabb Qualcomm Snapdragon processzorral, 4G LTE támogatással és Boost+ funkcióval érkezik. Utóbbinak köszönhetően a telefon működése gyorsabb, miközben kevesebb erőforrást használ, az alkalmazások kezelésére pedig biztonságos és hatékony megoldásokat kínál. Optimalizálja az alkalmazások általi memória és akkumulátor-használatot, a PowerBotics-on keresztül automatikusan észleli és leállítja azokat az alkalmazásokat, amik túlságosan megterhelik az akkumulátort, és 30%-kal növeli az üzemidőt, így akár két napon keresztül is használhatjuk telefonunk.

 

Az App Lock segítségével bármelyik alkalmazást zárolhatjuk, az App Manager pedig azonnali javítást ígér a nem megfelelően működő alkalmazások esetén.

 

A 3.0 Rapid Charger alapkiegészítőként jár a készülék mellé, továbbfejlesztett hőmenedzsmentjének köszönhetően az akkumulátor 30 perc alatt akár 50%-os töltöttségi állapotra is feltölthető.

 

 

Nálad az irányítás

Az előre feltelepített és a duplikált alkalmazások számának csökkentésével a készülék kezelése sokkal simább, kezelőfelületét pedig egyszerűbben alakíthatjuk a saját ízlésünk szerint.

 

Az új Freestyle Layoutnak köszönhetően az eddig megszokott kijelzőbeosztást figyelmen kívül hagyva bárhova elhelyezhetjük az ikonokat és widgeteket. Lehetnek egymás takarásában vagy csoportokban, de akár teljesen eltüntethetők az ikonok, ez mind a felhasználóra van bízva.

 

A HTC Témák legújabb verzióján keresztül rengeteg profi témához juthatunk hozzá, saját ikonokkal, háttérképekkel és hangokkal.

 

 

Kiegészítők, elérhetőség

A felhasználói élményt az új Ice View tok teszi teljessé. A tok félig átlátszó és sokféleképpen alakítható előlapi résszel rendelkezik, így a gyakran alkalmazott műveletek, például hívásfogadás, következő zeneszámra való ugrás vagy fotózás, a tok kinyitása nélkül is elvégezhetőek. 

 

A HTC 10 két változatban lesz elérhető, különböző Qualcomm Snapdragon processzorokkal. A változatok kialakításban, hangzásban, kamerában, kijelzőben teljesen megegyeznek, és hasonló felhasználói élményt, valamint üzemidőt biztosítanak.

A HTC 10 2016 áprilisától lesz elérhető sötétszürke, ezüst és arany színekben.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VOLTra készül Sopron

A hagyományok szerint július 1-től a VOLT színeibe öltözik Sopron elsőszámú jelképe, a Tűztorony. Ez az a nap ugyanis, amikor az eredeti tervek szerint 28. alkalommal indult volna el a város másik jelképének számító esemény, a Telekom VOLT Fesztivál. Az idei VOLT elmarad ugyan, július 4-re azonban egy nagyszabású filmbemutatóval készülnek a szervezők. A “Lesz VOLT” című alkotást szombat este Sopronban és Budapesten szabadtéren vetítik, vasárnbap pedig országos TV-premierként az M2-Petőfi TV tűzi műsorára.

2020. június 29. 15:50

Kutatás: mire vágynak a magyarok az ágyban

Az, hogy mi számít normálisnak a szexuális fétisek közül vagy hogy mennyi az ideális életkor a szüzesség elvesztésére, a szakembereket és a társadalmat is megosztja. Évről-évre születnek a témával foglalkozó felmérések, tudományos kutatások, leggyakrabban azonban kénytelenek vagyunk beérni nemzetközi adatokkal. Ezúttal azonban a legnagyobb hazai szexpartner kereső weboldal, a Szexrandi.hu készített egy nagy országos felmérést, melyen közel 1400-an vettek részt és amin keresztül beláthatunk most a többiek fejébe: azaz ki, mire izgul, ha szexről van szó. Gondolta volna például, hogy a szexpartnert kereső nők egyharmada biszexuális és a férfiaknál is 10% ez az arány? 

2020. június 9. 23:32

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás