Új HTC csúcskészülék a tökéletesség jegyében

forrás: Prím Online, 2016. április 12. 16:03

A HTC a mai napon hivatalosan is bemutatta új készülékét, amin az elmúlt 12 hónap során dolgozott. A HTC 10 fejlesztésekor a felhasználói visszajelzések éppen olyan fontos szempontot képeztek, mint a részletekre való maximális odafigyelés.

A HTC újdonsága kiváló fotókat és videókat, lenyűgöző hangzást, fém készülékházat és megbízható teljesítményt nyújt. 

 

A tökéletesség, mint inspiráció

A HTC 10 készülékháza jellegzetes kialakítással bír. A lekerekített éleknek köszönhetően fogása kényelmesebb, a teljesen üveg előlap pedig tökéletesen illeszkedik a fém házba.

 

A készülék tervezésekor a részletek kitüntetett figyelemben részesültek. A bekapcsológomb, a hangszórók és az ujjlenyomat-érzékelő, amely szinte minden szögből beolvassa az ujjlenyomatot, mind aprólékos kidolgozás eredményei.

 

Mindezek mellett a tartósság is előtérbe került, ugyanis a HTC 10-et több mint 168 órán keresztül tesztelték extrém hőmérsékleten, -20 °C és 60 °C között, és vizsgálták nagyjából 10.000 leejtés, hajlítás, karcolás során is.

 

Világbajnok kamera

A HTC 10 elő- és hátlapi kamerája is f/1.8 fényerejű lencsével és optikai képstabilizátorral érkezik. A hátlapi kamera 12 millió UltraPixeles (pixelenként 1.55um), és lézer autofókusz segítségével céloz, így a fotók kedvezőtlen fényviszonyok között is élesek maradnak, bármelyik kamerával is készítjük ezeket. Az előlapi UltraSelfie kamera széles látószögű és kijelző-vakuval bír.

 

A kamerának 0,6 másodpercre van szüksége a betöltéshez, a 2. generációs lézer autofókusszal pedig gyorsan kijelölhetjük fotónk témáját, még sorozatos felvétel közben is. A különböző beállítások a Pro Mode-ban is helyet kaptak, így ezeket egy érintésre előhívhatjuk, beleértve a RAW-ban való fotózást.

 

A készülék kamerája a DxOMark tesztjén 88 pontot ért el, ami ma az egyik legmagasabb pontszám az okostelefonok kameráit tekintve. Mindez annak a több tízezer munkaórának köszönhető, amit a kamera fejlesztésével, finomhangolásával töltöttünk. 

 

Lenyűgöző látvány és hangzás

A fényképezés mellett a HTC 10 4K videofelvétel készítésére, és sztereó 24-bites nagy felbontású hangrögzítésére is képes. A hagyományos rögzítéshez képest  a hangokat 256-szor részletesebben veszi fel, kétszeres frekvenciatartományban.

 

A HTC 10 Hi-Res audio tanúsítvánnyal rendelkezik, a fülhallgató erősítőjének teljesítménye pedig kétszerese a hagyományos fülhallgatók erősítőjének. A 16 bitről 24 bitre történő felskálázás képessége mellett a készülék a digitális felvétel analóggá történő konvertálását 10-szer kevesebb torzulással végzi más készülékekhez képest.

 

Az új Personal Audio Profile-nak köszönhetően még magával ragadóbb hangzásban lehet részünk. Saját profilunkat kialakítva az egyéni hallásunkhoz igazodó hangzást kapunk, a hangtartomány pedig mindkét fülhöz dinamikusan alkalmazkodik. A HTC BoomSound Hi-Fi hangszórók a legjobb akusztikus rendszerek mintájára külön kialakított magas és mélyhangsugárzóval, és dedikált erősítővel rendelkeznek mindkét hangszóró esetén. 

 

A kiváló hangzáshoz profi fülhallgató jár. A HTC 10 nagy felbontású fülhallgatóval együtt érkezik. Az űrrepülésben használt 8µm vastagságú membrán és 70%-kal túlméretezett hangszórók hozzájárulnak a gazdagabb hangzáshoz, mindezt kétszeres frekvenciatartományban, így menet közben is kiváló élményben lehet részünk.

 

 

Használhatóság mindenek felett

A külső kialakítás mellett a telefon működésére és használatára is nagy hangsúly került. Az alkalmazások kétszer olyan gyorsan indulnak el, a következő generációs quad HD kijelző pedig 30%-kal több színt jelenít meg, és 50%-kal jobban reagál az érintésre, elődjeihez képest. Még a legkisebb mozdulatot is tökéletesen követi, beolvassa.

 

Az ujjlenyomat-olvasó akár 0,2 másodperc alatt feloldja a kijelzőt, a tervezéskor használt algoritmusnak köszönhetően pedig minden használat után gyorsabban és pontosabban ismeri fel az ujjlenyomatot.

 

A HTC 10 a legújabb Qualcomm Snapdragon processzorral, 4G LTE támogatással és Boost+ funkcióval érkezik. Utóbbinak köszönhetően a telefon működése gyorsabb, miközben kevesebb erőforrást használ, az alkalmazások kezelésére pedig biztonságos és hatékony megoldásokat kínál. Optimalizálja az alkalmazások általi memória és akkumulátor-használatot, a PowerBotics-on keresztül automatikusan észleli és leállítja azokat az alkalmazásokat, amik túlságosan megterhelik az akkumulátort, és 30%-kal növeli az üzemidőt, így akár két napon keresztül is használhatjuk telefonunk.

 

Az App Lock segítségével bármelyik alkalmazást zárolhatjuk, az App Manager pedig azonnali javítást ígér a nem megfelelően működő alkalmazások esetén.

 

A 3.0 Rapid Charger alapkiegészítőként jár a készülék mellé, továbbfejlesztett hőmenedzsmentjének köszönhetően az akkumulátor 30 perc alatt akár 50%-os töltöttségi állapotra is feltölthető.

 

 

Nálad az irányítás

Az előre feltelepített és a duplikált alkalmazások számának csökkentésével a készülék kezelése sokkal simább, kezelőfelületét pedig egyszerűbben alakíthatjuk a saját ízlésünk szerint.

 

Az új Freestyle Layoutnak köszönhetően az eddig megszokott kijelzőbeosztást figyelmen kívül hagyva bárhova elhelyezhetjük az ikonokat és widgeteket. Lehetnek egymás takarásában vagy csoportokban, de akár teljesen eltüntethetők az ikonok, ez mind a felhasználóra van bízva.

 

A HTC Témák legújabb verzióján keresztül rengeteg profi témához juthatunk hozzá, saját ikonokkal, háttérképekkel és hangokkal.

 

 

Kiegészítők, elérhetőség

A felhasználói élményt az új Ice View tok teszi teljessé. A tok félig átlátszó és sokféleképpen alakítható előlapi résszel rendelkezik, így a gyakran alkalmazott műveletek, például hívásfogadás, következő zeneszámra való ugrás vagy fotózás, a tok kinyitása nélkül is elvégezhetőek. 

 

A HTC 10 két változatban lesz elérhető, különböző Qualcomm Snapdragon processzorokkal. A változatok kialakításban, hangzásban, kamerában, kijelzőben teljesen megegyeznek, és hasonló felhasználói élményt, valamint üzemidőt biztosítanak.

A HTC 10 2016 áprilisától lesz elérhető sötétszürke, ezüst és arany színekben.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05