Világszerte már több mint egymillióan használnak ívelt Samsung monitort

forrás: Prím Online, 2016. április 13. 10:11

A Samsung Electronics bejelentette, hogy az első ívelt monitorjának bemutatása óta világszerte már több mint 1 millió ilyen típusú készüléket értékesített. A globális kijelzőgyártó az első ívelt LED-monitorját, a 27 hüvelykes, 4000 mm-es görbületi sugárral rendelkező SD590C modellt 2014 szeptemberében mutatta be, és termékvonalát azóta számos modellel bővítette. Ennek eredményeként jelenleg a világon eladott összes ívelt monitor 85 százalékát a Samsung értékesíti.

A Samsung ívelt monitorjait az emberi szem természetes formájának figyelembevételével alakították ki: a középpont és a szélek közötti nézési távolság egységes, ami a hosszútávú használat közben is kényelmesebb és valósághűbb vizuális élményt eredményez. A kimondottan széles látószögű és nagyobb kontrasztarányú ívelt monitorok egyaránt ideálisak a játékokat, valamint az otthoni szórakozást kedvelő, élethű és zavartalan képminőséget kereső felhasználók számára is. A Samsung maradéktalanul kielégíti mindkét közönség egyre növekvő keresletét (akik közül sokan több monitort is használnak játék vagy tartalom-megtekintés közben).

 

 

„Az első ívelt monitorjaink 2014-es forgalomba hozatala óta ez a technológia a játékosok és a szórakozást keresők igényeinek megfelelően továbbfejlődött és ipari szabvánnyá vált” – mondta el Seog-gi Kim, a Samsung Electronics Vizuális kijelzők üzletágának alelnöke. – „Igyekszünk megfelelni az ívelt monitorok népszerűségének növekedéséből származó kihívásoknak, amelyek a kijelzőink formájának és képességeinek továbbfejlesztésére ösztönöznek minket, hogy új szintre emelhessük a nézők elkötelezettségét és kényelmét. Örömünkre szolgál, hogy az eladott ívelt monitorjaink száma elérte az 1 milliót, de nem állunk itt meg, a következő években újfajta ívelt technológiai innovációkat is szeretnénk bevezetni.”

 

A Samsung ívelt monitorok kialakításának tökéletesítése során minden modell egyre nagyobb görbületi ívet kap, miközben az egyenletesen sima és elegáns megjelenés is megmarad. 2015 januárjában a Samsung forgalomba hozta második ívelt monitorját, a 34 hüvelykes, 3000 mm-es görbületi sugárral rendelkező SE790C-t. A vállalat ívelt kínálatának legújabb darabja, a CF591 (27 hüvelykes modell) és a CF390 (23,5 és 27 hüvelykes modell) az iparágban vezetőnek számító 1800 mm-es görbületi sugárral kitágítja a vizuális lehetőségeket. 

 

Kulcsszavak: Samsung ívelt monitor TV

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39