Új PRIMERGY szerverek: többet, jobban, kevesebbért

forrás: Prím Online, 2016. április 13. 11:38

A Fujitsu bejelentette kétfoglalatos PRIMERGY szervercsaládja teljes körű frissítését a toronyszerverektől a nagy teljesítményű számítási fürtökben használatos node-okig. A frissített rendszerek minden eddiginél nagyobb energiamegtakarítás mellett nyújtanak az eddiginél jóval nagyobb teljesítményt. 

Annak ellenére, hogy minden iparág ugyanolyan IT-kihívásokkal szembesül, a Fujitsu tisztában van vele, hogy az adatközpont-infrastruktúra terén nem működnek az egy kaptafára készült megoldások. Üzleti szempontokra épülő számítástechnikai koncepciója (Business-Centric Computing) részeként a Fujitsu széles portfólióval és egyedülálló tanácsadással gondoskodik róla, hogy minden ügyfele hozzájusson a szervezete igényeihez pontosan illeszkedő szerverekhez. Az új PRIMERGY-kínálatban hagyományos toronyszerverek, rackek, pengék, vékony fürt node-ok, valamint szolgáltatóknak és hosztingcégeknek szánt, dedikált rack-modellek is szerepelnek. A széles választékban minden vertikum kis- és nagyvállalatai találnak szükségleteiknek megfelelő megoldást. 

 

Uwe Neumeier, a Fujitsu alelnöke és EMEIA-régióbeli terméküzletágának adatközpontokért felelős vezetője, a termékfrissítés kapcsán  elmondta: „Senki nem épít házat stabil alapok nélkül. Ugyanez az elv érvényesül az ICT-infrastruktúra kialakításakor is. Az adatközpontnak támogatnia kell ügyfeleink üzleti igényeit és üzleti modelljeit. Digitális korunkban az IT versenyképesebbé, hatékonyabbá és eredményesebbé teszi a vállalatokat. x86-os szervercsaládunk értékes segítséget nyújt ehhez, és támogatja a szoftveresen definiált adatközpont ICT-folyamatait. Ez egyformán érvényes az egészségügyben, a termelési környezetek ERP-rendszereinél, vagy a globális munkaerőt összekapcsoló együttműködési platformoknál. Az üzleti szempontok szerint működő adatközpont által nyújtott stabil alapok nélkül ma már egyetlen vállalat sem juthat hozzá a versenyképessége megőrzéséhez és a kimagasló teljesítmény eléréséhez szükséges rugalmassághoz.” 


 

Az új Intel Xeon E5-2600 v4 processzorokkal és a max. 2400 MHz-es DDR4 memóriatechnológiával frissített új generációs, kétfoglalatos PRIMERGY szerverek továbbra is az élvonalat képviselik teljesítmény terén. Rendszerteljesítményük mintegy 20 százalékkal haladja meg az előző generációét. Ezt az eredményt hét benchmark-világrekord is alátámasztja, bizonyítva hogy a Fujitsu kétfoglalatos szerverek nem csak az aktuális feladatok elvégzésében gyorsak, hanem energiafogyasztásuk is rendkívül alacsony. 

 

A Fujitsu PRIMERGY ügyfelek energiaköltségét a rendszer hűtése is tovább mérsékli a Fujitsu Cool-safe Advanced Thermal Design megoldásának köszönhetően. Az új technológia 40-ről 45 Celsius fokra növeli a biztonságos működés plafonértékét a legtöbb jelenleg elérhető rack- és toronyszervernél illetve scale-out rendszernél. A kommunikáció hitelesítését és az adatok titkosítását támogató opcionális TPM-modul (Trusted Platform Module 2.0) a támadások ellen is védi az IT-infrastruktúrát.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48