A Schneider Electric már lítium-ion akkumulátorokkal is szállítja háromfázisú UPS-eit

forrás: Prím Online, 2016. április 14. 10:13

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette, hogy támogatja a lítium-ion (Li-ion) akkumulátorok alkalmazását a szelepvezérelt ólom-sav (VRLA) energiatárolók alternatívájaként, legtöbb háromfázisú szünetmentes áramforrásában (UPS).

A fejlesztés következtében a Schneider Electric segít a szünetmentes áramforrásokkal rendelkező ügyfeleinek abban, hogy:

  • jelentősen csökkentsék UPS-ük súlyát és méretét a praktikusabb helykihasználás érdekében – a Li-ion akkumulátor csomagok nagyobb energiamennyiséget képesek tárolni VRLA akkumulátorokon alapuló társaikhoz képest, egyharmadával kisebb alapterületen. A felhasználók ezáltal amellett, hogy értékes helyet szabadíthatnak fel informatikai eszközeik számára, a kisebb hűtési igény révén jelentős beruházási és üzemeltetési költségeket takaríthatnak meg.
  • az UPS-ük akkumulátorainak növekvő élettartama mellett csökkenthessék a karbantartási költségeket – a Li-ion akkumulátorok megnövelt várható élettartama jelentősen csökkenti a hosszú távú költségeket, valamint kiküszöbölhetők az akkumulátortelepek cseréjéből adódó karbantartási problémák.

 

„Habár alacsony költségeinek és nagyfokú megbízhatóságának köszönhetően a savas akkumulátorok maradnak az UPS-ek leggyakrabban alkalmazott energiatárolói, egyre több felhasználó számára jelentenek vonzóbb alternatívát a lítium-ion megoldások. Noha Li-ion típusú áramforrások ára az elmúlt évek csökkenő tendenciájához képest még mindig magasabb, mint egy hasonló kapacitású VRLA rendszeré, alkalmazástól függően akár 40% megtakarítást kínálnak a teljes bekerülési költségen az élettartamuk során” – mondta Radev Mihály, a Schneider Electric IT üzletágának értékesítési igazgatója.

 

A Schneider Electric St. Louis-i technológiai központjában állítja ki és mutatja be a Li-ion akkumulátor megoldását. Az új típusú akkumulátor már rendelhető egyes Symmetra MW, Galaxy 7000 és Galaxy VM-et alkalmazó projekthez, 2016 második felében pedig széles körben is elérhetővé válik. További három-fázisú berendezések támogatására 2017 folyamán kerül sor. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Április 5-én indul a ROAD MOVIE GUIDE – Tillával

Tavaly indult útjára a ROAD MOVIE sorozat, amely keretében a legnépszerűbb hazai előadók dalokkal és klipekkel mutatják be a számukra fontos városokat, tájakat. Az első öt dal mindegyike siker lett azóta. Ezekhez mind készült egy-egy önálló riportfilm is, amelyekben Tilla a zenekarokkal-előadókkal közösen mutatja be az érintett helyeket. A szobafogság idején itt az alkalom, hogy otthonunkból legalább virtuálisan körbejárjuk Magyarországot. A “ROAD MOVIE GUIDE Tillával” a Maradj Otthon! Fesztivál Facebook oldalán április 5-én 18 órakor a Bagossy Brothers Company-val indul és öt héten át vasárnaponként jelentkezik majd.

2020. április 3. 19:35

Indul a MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL

Szinte az összes, jelentősebb hazai fesztivál, számos klub és igazán fontos koncerthelyszín közösen mozgósítja a hazai művészvilágot. Arra buzdítják a zenészeket, popsztárokat, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a “MARADJ OTTHON!” kampányban. Közösen indítják el a virtuális “MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL”-t, amely a Facebookon arra ösztönzi a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon.

2020. március 21. 19:05

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

A magyar élvonal a VOLTon

A Telekom VOLT – az erős nemzetközi felhozatal mellett – hagyományosan a hazai élvonalban lévő zenekarok és előadók legnagyobb seregszemléje, a most bejelentett nevekkel együtt - csak a két nagyszínpadon - több mint 50 kedvenc lép majd fel a július 1-4-ig tartó soproni fesztiválon.

2020. február 6. 16:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás