A Schneider Electric már lítium-ion akkumulátorokkal is szállítja háromfázisú UPS-eit

forrás: Prím Online, 2016. április 14. 10:13

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette, hogy támogatja a lítium-ion (Li-ion) akkumulátorok alkalmazását a szelepvezérelt ólom-sav (VRLA) energiatárolók alternatívájaként, legtöbb háromfázisú szünetmentes áramforrásában (UPS).

A fejlesztés következtében a Schneider Electric segít a szünetmentes áramforrásokkal rendelkező ügyfeleinek abban, hogy:

  • jelentősen csökkentsék UPS-ük súlyát és méretét a praktikusabb helykihasználás érdekében – a Li-ion akkumulátor csomagok nagyobb energiamennyiséget képesek tárolni VRLA akkumulátorokon alapuló társaikhoz képest, egyharmadával kisebb alapterületen. A felhasználók ezáltal amellett, hogy értékes helyet szabadíthatnak fel informatikai eszközeik számára, a kisebb hűtési igény révén jelentős beruházási és üzemeltetési költségeket takaríthatnak meg.
  • az UPS-ük akkumulátorainak növekvő élettartama mellett csökkenthessék a karbantartási költségeket – a Li-ion akkumulátorok megnövelt várható élettartama jelentősen csökkenti a hosszú távú költségeket, valamint kiküszöbölhetők az akkumulátortelepek cseréjéből adódó karbantartási problémák.

 

„Habár alacsony költségeinek és nagyfokú megbízhatóságának köszönhetően a savas akkumulátorok maradnak az UPS-ek leggyakrabban alkalmazott energiatárolói, egyre több felhasználó számára jelentenek vonzóbb alternatívát a lítium-ion megoldások. Noha Li-ion típusú áramforrások ára az elmúlt évek csökkenő tendenciájához képest még mindig magasabb, mint egy hasonló kapacitású VRLA rendszeré, alkalmazástól függően akár 40% megtakarítást kínálnak a teljes bekerülési költségen az élettartamuk során” – mondta Radev Mihály, a Schneider Electric IT üzletágának értékesítési igazgatója.

 

A Schneider Electric St. Louis-i technológiai központjában állítja ki és mutatja be a Li-ion akkumulátor megoldását. Az új típusú akkumulátor már rendelhető egyes Symmetra MW, Galaxy 7000 és Galaxy VM-et alkalmazó projekthez, 2016 második felében pedig széles körben is elérhetővé válik. További három-fázisú berendezések támogatására 2017 folyamán kerül sor. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38