A Schneider Electric már lítium-ion akkumulátorokkal is szállítja háromfázisú UPS-eit

forrás: Prím Online, 2016. április 14. 10:13

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette, hogy támogatja a lítium-ion (Li-ion) akkumulátorok alkalmazását a szelepvezérelt ólom-sav (VRLA) energiatárolók alternatívájaként, legtöbb háromfázisú szünetmentes áramforrásában (UPS).

A fejlesztés következtében a Schneider Electric segít a szünetmentes áramforrásokkal rendelkező ügyfeleinek abban, hogy:

  • jelentősen csökkentsék UPS-ük súlyát és méretét a praktikusabb helykihasználás érdekében – a Li-ion akkumulátor csomagok nagyobb energiamennyiséget képesek tárolni VRLA akkumulátorokon alapuló társaikhoz képest, egyharmadával kisebb alapterületen. A felhasználók ezáltal amellett, hogy értékes helyet szabadíthatnak fel informatikai eszközeik számára, a kisebb hűtési igény révén jelentős beruházási és üzemeltetési költségeket takaríthatnak meg.
  • az UPS-ük akkumulátorainak növekvő élettartama mellett csökkenthessék a karbantartási költségeket – a Li-ion akkumulátorok megnövelt várható élettartama jelentősen csökkenti a hosszú távú költségeket, valamint kiküszöbölhetők az akkumulátortelepek cseréjéből adódó karbantartási problémák.

 

„Habár alacsony költségeinek és nagyfokú megbízhatóságának köszönhetően a savas akkumulátorok maradnak az UPS-ek leggyakrabban alkalmazott energiatárolói, egyre több felhasználó számára jelentenek vonzóbb alternatívát a lítium-ion megoldások. Noha Li-ion típusú áramforrások ára az elmúlt évek csökkenő tendenciájához képest még mindig magasabb, mint egy hasonló kapacitású VRLA rendszeré, alkalmazástól függően akár 40% megtakarítást kínálnak a teljes bekerülési költségen az élettartamuk során” – mondta Radev Mihály, a Schneider Electric IT üzletágának értékesítési igazgatója.

 

A Schneider Electric St. Louis-i technológiai központjában állítja ki és mutatja be a Li-ion akkumulátor megoldását. Az új típusú akkumulátor már rendelhető egyes Symmetra MW, Galaxy 7000 és Galaxy VM-et alkalmazó projekthez, 2016 második felében pedig széles körben is elérhetővé válik. További három-fázisú berendezések támogatására 2017 folyamán kerül sor. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újragondolt klasszikus műalkotások az Insta-generáció számára

Hey Reilly olyan festők klasszikus műveit gondolta és alkotta újra a digitális generáció számára, mint Van Gogh, Botticelli és Da Vinci. A divattervezőként és illusztrátorként is kiemelkedő művész Samsung Galaxy Note10+ okostelefon segítségével hozta létre a kizárólag digitális technikával készült „Mobile Masterpieces” (Mesterművek mobillal) sorozatát, amely a huszonegyedik századi közönség számára értelmez újra olyan ikonikus európai műalkotásokat, mint például Vermeer „Leány gyöngy fülbevalóval” című képe.

2019. október 9. 10:08

Újabb rejtélyeket fejtettek meg a piramisokról

A technológiai fejlődésnek köszönhetően mára az ókori rejtélyek megfejtése is egyszerűbb feladatnak bizonyul. A Viasat History csatorna legújabb sorozatának szakemberei drónok bevetésével és 3D tervezéssel fejtettek meg titkokat. Kilenc piramist – köztük a híres gízaiakat – vizsgáltak meg új szemszögből, hogy végre választ kapjanak a nagy kérdésre: az ókori egyiptomiak a sivatag közepén hogy voltak képesek megépíteni ezeket az épületóriásokat?

2019. szeptember 29. 10:30

Tanulj meg e-rollerezni, e-motorozni

Egyre több elektromos közlekedési eszköz jelenik meg a főváros utcáin – ami természetesen megosztja a budapestieket. A környezetvédelem hívei örülnek, mások viszont nem mindig felhőtlenül boldogok. Ahhoz, hogy gördülékeny legyen az együttélés, és még könnyebben megtalálhassák a helyüket a város életében az új típusú közlekedési eszközök, néhány dolgot mindenkinek érdemes megtanulnia. Ezek közül a legfontosabbat az Ogre & Co vezetője, Tóth-Báló Tamás össze is szedett számunkra.

 

2019. szeptember 21. 01:30

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás