A Samsung KNOX a legerősebb biztonsági platform

forrás: Prím Online, 2016. április 15. 13:45

A Samsung Electronics bejelentette, hogy a Samsung KNOX 2.6, a Samsung beépített és gyárilag használatra kész biztonsági megoldása kapta a „legerősebb” értékelést a Gartner „Mobil eszközök biztonsága: Platformok összehasonlítása” jelentésében.

A 2016. április 6-án közzétett jelentés tizenkét mobil platform operációs rendszerének központi biztonsági funkcióit, valamint az eszközök vállalati szintű felügyeleti szolgáltatásait hasonlította össze. 

 

A Gartner megjegyzi, hogy „a biztonsági szakembereknek megalapozott döntést kell hozniuk arról, hogy külön felügyeleti szoftvert, illetve mobil biztonsági alkalmazást használjanak-e, vagy támaszkodhatnak a különböző eszközök meglévő biztonsági rendszereire. Ez az értékelés a mobil eszközökre vonatkozó biztonsági követelményekre összpontosít, és ebből a szempontból hasonlítja össze a legnépszerűbb mobil eszközök platformjait.”

 

„A Samsung büszke arra, hogy már a rendszer magjában biztosítja a végpontok közötti biztonsági megoldásokat” - mondta Injong Rhee, a Samsung Electronics Mobil kommunikációs üzletágának K+F területért valamint Szoftver és szolgáltatásokért felelős alelnöke.  „A mai, elsődlegesen mobil környezetben az adatvédelem már integrált része minden mobil alkalmazásnak és szolgáltatásnak. A KNOX egy kész, hardver alapú biztonsági platform, amelyre számos, erős biztonsági és adatvédelmi funkcióval rendelkező mobil alkalmazást lehet építeni. Büszkék vagyunk arra, hogy a védelem szempontjából a KNOX „erős” értékelést kapott a Gartnertől.”

 

A Gartner az összes vállalati felügyelt biztonsági platform közül a Samsung KNOX-nak adta a „legerősebb” értékelést. A jelentés szerint a Samsung KNOX az egyetlen platform, amely a „Vállalati felügyelt biztonság” kategóriában az összes felsorolt biztonsági faktor szempontjából „erős” értékelést kapott. Ez megerősíti a Samsung piacvezető pozícióját a hitelesítési módszerek, a titkosításkezelés, a feltörés elleni védelem és az alkalmazás-tanúsítás területén.    

 

A Samsung KNOX kicsomagolás után azonnal használható, beépített biztonsági megoldásokkal rendelkező eszközöket kínál a vállalati felhasználók számára. Az eszközök hardverébe integrált Samsung KNOX a bekapcsolástól az alkalmazásfuttatáson át végig védi a rendszert. A KNOX 2.6 a Samsung mobil biztonsági platformjának legújabb változata, amely a Galaxy S7 és S7 edge készülékekben áll rendelkezésre. A KNOX 2.6 biztonsági platform ezen felül a számos biztonsági és felhasználói hatékonysági funkciót tartalmazó Android M változatra is optimalizált.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás