A Samsung KNOX a legerősebb biztonsági platform

forrás: Prím Online, 2016. április 15. 13:45

A Samsung Electronics bejelentette, hogy a Samsung KNOX 2.6, a Samsung beépített és gyárilag használatra kész biztonsági megoldása kapta a „legerősebb” értékelést a Gartner „Mobil eszközök biztonsága: Platformok összehasonlítása” jelentésében.

A 2016. április 6-án közzétett jelentés tizenkét mobil platform operációs rendszerének központi biztonsági funkcióit, valamint az eszközök vállalati szintű felügyeleti szolgáltatásait hasonlította össze. 

 

A Gartner megjegyzi, hogy „a biztonsági szakembereknek megalapozott döntést kell hozniuk arról, hogy külön felügyeleti szoftvert, illetve mobil biztonsági alkalmazást használjanak-e, vagy támaszkodhatnak a különböző eszközök meglévő biztonsági rendszereire. Ez az értékelés a mobil eszközökre vonatkozó biztonsági követelményekre összpontosít, és ebből a szempontból hasonlítja össze a legnépszerűbb mobil eszközök platformjait.”

 

„A Samsung büszke arra, hogy már a rendszer magjában biztosítja a végpontok közötti biztonsági megoldásokat” - mondta Injong Rhee, a Samsung Electronics Mobil kommunikációs üzletágának K+F területért valamint Szoftver és szolgáltatásokért felelős alelnöke.  „A mai, elsődlegesen mobil környezetben az adatvédelem már integrált része minden mobil alkalmazásnak és szolgáltatásnak. A KNOX egy kész, hardver alapú biztonsági platform, amelyre számos, erős biztonsági és adatvédelmi funkcióval rendelkező mobil alkalmazást lehet építeni. Büszkék vagyunk arra, hogy a védelem szempontjából a KNOX „erős” értékelést kapott a Gartnertől.”

 

A Gartner az összes vállalati felügyelt biztonsági platform közül a Samsung KNOX-nak adta a „legerősebb” értékelést. A jelentés szerint a Samsung KNOX az egyetlen platform, amely a „Vállalati felügyelt biztonság” kategóriában az összes felsorolt biztonsági faktor szempontjából „erős” értékelést kapott. Ez megerősíti a Samsung piacvezető pozícióját a hitelesítési módszerek, a titkosításkezelés, a feltörés elleni védelem és az alkalmazás-tanúsítás területén.    

 

A Samsung KNOX kicsomagolás után azonnal használható, beépített biztonsági megoldásokkal rendelkező eszközöket kínál a vállalati felhasználók számára. Az eszközök hardverébe integrált Samsung KNOX a bekapcsolástól az alkalmazásfuttatáson át végig védi a rendszert. A KNOX 2.6 a Samsung mobil biztonsági platformjának legújabb változata, amely a Galaxy S7 és S7 edge készülékekben áll rendelkezésre. A KNOX 2.6 biztonsági platform ezen felül a számos biztonsági és felhasználói hatékonysági funkciót tartalmazó Android M változatra is optimalizált.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20