Egyedülálló hiperkonvergált infrastruktúra-kínálattal erősít a Dell

forrás: Prím Online, 2016. április 16. 03:39

A Dell tovább bővíti az iparág legszélesebb hiperkonvergált infrastruktúra-kínálatát, hogy - igazodva a jelenlegi és jövőbeni igényeikhez - az ügyfelek számára még gyorsabbá és egyszerűbbé váljon az informatikai környezetek létrehozása és felügyelete.

Az új megoldások között megtalálhatók a VCE VxRail eszközökek, a VxRack rendszerek, a rugalmas VMware Virtual SAN Ready Nodes csomópontok és a következő generációs Dell XC sorozatú nagymértékben egyesített készülékek. A vállalat ezáltal az élvonalbeli infrastruktúra-megoldások legszélesebb választékát kínálja a piacon – a referencia architektúráktól egészen az egyedi igények alapján célzottan kifejlesztett megoldásokig.

 

A vállalatok egyre inkább élnek a rugalmas, skálázható, egyszerűsített informatikai környezetek előnyeivel, a gyorsabb értékteremtés és a hatékonyabb üzemeltetés lehetőségeivel. Ezzel párhuzamosan egyre népszerűbbé válnak a hiperkonvergált infrastruktúrák, amelyek egyetlen megoldásban vagy eszközben egyesítenek teljes értékű tárolási, számítási és hálózatkezelési funkciókat, jellemzően virtualizált környezetek számára. Az IDC piackutató és -elemző cég szerint a nagymértékben egyesített rendszerek nemzetközi piacán a várható összetett éves növekedési ütem (CAGR) 2019-ig várhatóan megközelíti a 60 százalékot, ami több mint 3,9 milliárd dolláros forgalmat jelent. 

 

„Ahogy a vállalatok egyre inkább adatvezéreltté válnak, és egyre egyenlőtlenebbek a munkaterhelések, úgy válik folyamatosan erőteljesebbé a hiperkonvergált megoldások iránti igény. Várakozásaink szerint a piac 2019-re közel 4 milliárd dolláros forgalmat fog produkálni. Jelenleg azt látjuk, hogy az ügyfelek különböző belépőszinteket szeretnének a nagymértékben egyesített infrastruktúrához. A Dell már a kezdeteknél megjelent ezen a piacon, azóta is erős növekedést mutat, valamint megfelelő szemlélettel és átfogó megközelítéssel rendelkezik a szegmens jövőbeli alakulását illetően” – mondta Matt Eastwood, az IDC vállalati infrastruktúrákért és adatközpontokért felelős csoportjának alelnöke.

 

„A Dell a hiperkonvergált infrastruktúrák esetében is a vállalat általános filozófiáját vallja, vagyis az „egy méret mindenkinek” jellegű megoldások erőltetése helyett az ügyfelek igényeire koncentrál. A hiperkonvergált termékkínálatunk magában foglalja a legmegbízhatóbb és legváltozatosabb céleszközöket, integrált rendszereket, valamint a gyárilag telepített megoldásokat és rugalmas referenciaarchitektúrákat. Így a Dell olyan rendszereket biztosít, amelyek szinte percek alatt telepíthetők és skálázhatók, illetve segítenek az ügyfelek meglévő informatikai környezetében saját, rugalmas rendszert kialakítani. Blueprint programunk ezen bővítése további, előre kialakított választási lehetőségeket kínál az ügyfeleknek, melyek megfelelnek az adott egyéni követelményeknek. Így végeredményben a lehető legnagyobb támogatást nyújtják a kívánt üzleti eredmény eléréséhez” – mondta Marius Haas, a Dell Enterprise Solutions üzletágának elnöke és kereskedelmi igazgatója.

 

Rugalmas és változatos hiperkonvergált infrastruktúra-megoldások

A Dell ügyfeleit nem csupán az aktuális, de a jövőbeni informatikai igényeiben is támogatni tudja. Ezért a vállalatot számos olyan, különböző méretű szervezet választja informatikai partnereként, amely egyedi céljai eléréséhez a legmegfelelőbb, ugyanakkor rugalmasan alakítható informatikai megoldásokat keresi. A Dell azzal a céllal hozta létre az iparág legszélesebb hiperkonvergált infrastruktúra kínálatát, hogy eleget tegyen a különböző ügyfélkritériumoknak a megoldások sikeres létesítése érdekében. A rendelkezésre álló lehetőségek elegendő rugalmasságot biztosítanak az ügyfeleknek ahhoz, hogy az előírásokat követve akár saját egyéni megoldásaikat is megalkothassák. A skálázható eszközöknek köszönhetően a cégek kisebb léptékben is gondolkodhatnak, de akár teljes körű, előre megépített megoldásokat is üzembe helyezhetnek. A termékek tökéletesen hozzáigazíthatók az adott szervezet informatikai környezetéhez, terheléséhez, valamint teljesítménybeli és méretezési követelményeihez.

 

A Dell nagymértékben egyesített infrastruktúra-kínálatában mostantól elérhetőek a VCE hiperkonvergált megoldásai is, valamint az EMC egyesített platformrészlege:

  • VCE VxRail appliance család – Ezek az egyedüli olyan nagymértékben egyesített infrastruktúra-elemek, amelyeket a VMware-rel közösen fejlesztettek ki, és amelyeket teljes mértékben integráltak, előre konfiguráltak és előzetesen teszteltek a VMware-környezetekhez. A VCE VxRail appliance termékcsalád egyesíti az EMC addatszolgáltatásait a vezető rendszerek felügyeleti képességével és a VMware vezető hiperkonvergált szoftvereivel. Számos különböző konfigurációban érhetők el kis- és közepes méretű telepítésekhez, 60 000 USD kezdő listaártól, és számos eltérő konfigurációval méretezhetők a különböző terhelésekhez, ideértve a teljes mértékben flash-alapú lehetőségeket is.
  • VCE VxRack Node és VxRack System 1000 FLEX – A VCE VxRack Systems segít az ügyfeleknek, hogy a fizikai tárolóhálózatokról (SAN-okról) áttérjenek a nagymértékben egyesített rendszerekre, amely akár több ezer kiszolgálót többféle virtualizációval támogat. A VxRack Node Software Defined Storage (SDS) építőkocka EMC ScaleIO szoftverrel, amely gyors telepítést és a rugalmas skálázhatóságot tesz lehetővé. A VxRack System 1000 FLEX egy rackszekrény léptékű skálázható hiperkonvergált rendszer, amely nagy teljesítményű számítási képességet, szoftver-alapú tárolást és hálózatkezelést kínál egyben. 
  • A Dell továbbá bejelentette a Dell Reference Architecture for EMC Converged Infrastructure (EMC egyesített infrastruktúrához készült Dell referenciaarchitektúra) megjelenését is, amely rugalmasságot biztosít az ügyfelek számára rack-léptékű Dell PowerEdge szerver architektúrákban.

 

 

A Dell hiperkonvergált infrastruktúra-kínálatában számos további újdonság megtalálható, a rugalmas építőelemektől az appliance-eken át a teljes körű megoldásokig:

  • Dell VMware Virtual SAN Ready Nodes – A gyorsabb innováció lehetőségét nyújtja, és az ügyfelek csökkenthetik a projektekkel járó kockázatot, ha VMware-alapú, nagymértékben egyesített megoldásaikat a Dell Virtual SAN Ready Nodes csomópontjaival hozzák létre. Ezek a rendelésre kész, ellenőrzött konfigurációjú építőelemek gyárilag integrálhatók a Dell PowerEdge szerverekkel és a VMware-szoftverekkel. A konfigurációk széles skálája megfelel a különböző mértékű terhelések követelményeinek.

  • Dell XC Series hiperkonvergált appliance-ek – A Dell XC Series eszközök az iparág első olyan Nutanix-alapú hiperkonvergált infrastruktúra-megoldásai, amelyekbe a legújabb Intel Xeon Processor E5-2600 v4 Broadwell termékcsaládot építették be. Ez a megoldás nagyobb teljesítményt biztosít a teljes mértékben konfigurálható 1U és 2U méretű appliance-ek kínálatában, meggyorsítva ezzel az ügyfél számára a nagy skálázhatóságú környezetek adatainak és alkalmazásainak elérését, legyen szó virtuális munkaállomás infrastruktúráról (VDI) vagy privát felhőről. Az XC Series emellett megszerezte a Linux rendszeren futó SAP NetWeaver technológiai platformmal való használatra vonatkozó tanúsítványt is.

  • Dell–VMware hibrid felhőalapú platform Virtual SAN bővítéssel – Ez a referenciaarchitektúra ötvözi a Dell és a VMware technológia legfőbb előnyeit. A Dell Active System Manager (ASM) integrációja a VMware vCenter, vRealize és Virtual SAN megoldásokkal egy teljes értékű és nagymértékben optimalizált privát és hibrid felhőalapú platformot alkot, amely teljes körű automatizált képességeket biztosít a privát és a nyilvános felhő között. Az új VMware Virtual SAN-támogatás előíró útmutatást nyújt, melynek segítségével felhőalapú környezetek hozhatók létre egy olyan nagymértékben egyesített szoftverrel, amelynek rendszere a VMware vRealize-t közvetlenül a fizikai infrastruktúrához csatolja.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01