Két magyar angyal 10 céggel indul világhódító útjára

forrás: Prím Online, 2016. április 23. 09:17

A következő 10 éven belül akár 10 magyar startup is 1000 fős világcéggé nőheti ki magát, ha teljesülnek Balogh Péter, alias Petya (iGO fejlesztő NNG társalapító) és Mázi Mária (Maja), a Baconsult (ejtsd: Békönsült) alapítóinak álmai. Ez a cég egy magyar startupokat segítő angyalbefektető vállalkozás, amelyen keresztül bő fél év alatt több mint 100 startupper kért tőlük szakmai tanácsot. 

Petya és Maja mára kiválasztották azt a 10 magyar startupot, amelyekkel együtt dolgoznak, akiket okospénzzel is segítenek. Okospénz alatt elsősorban saját sikeres cégépítői tapasztalataikból fakadó őszinte és bullshit-mentes szakmai tanácsadást értenek és csak másodsorban tényleges tőkebefektetést.  A Baconsult koncepciójának alapja, hogy minden általuk támogatott startuppal személyes és mély szakmai tanácsadói kapcsolatban állnak – elsősorban hozzáértésükkel segítik őket céljaik elérésében. Azon fiatal vállalkozások mellett, akikkel szerződéses kapcsolatban állnak, Petya és Maja szakmai tanácsokkal, iránymutatással segített további több, mint 100 startupot, az elmúlt bő fél év során. Ez is bizonyítja, hogy van alapja ennek az újszerű mentoring szemléletnek. Volt olyan vállalkozás, akinek a termékét segítettek fejleszteni, volt, akinek a csapatát, de olyan is, akinek a teljes üzleti modelljét segítettek átalakítani az alapítókkal közösen. A Baconsult működésének ugyanis további fontos eleme, hogy Petya és Maja nem hoznak döntést a vezetők helyett, csak igyekeznek őket a megfelelő útra téríteni. 

 

„Ma 100 induló startupból az első évben körülbelül 70 kipukkan, 5 év után pedig legfeljebb 5-10 marad még talpon. Mi, a saját tapasztalatainkból kiindulva már tudjuk, hogy milyen nehéz felállni az első nagy maflás után. Többek között ezt a tudást szeretnénk átadni a hazai startupoknak. Magyarországon még él az a szemlélet, miszerint a startupperek elsősorban csak fiatal, egyetemista srácok lehetnek. Azok a cégek, akikkel mi kapcsolatba kerültünk bizonyítják, hogy ez nem csak a nemzetközi piacon nem állja meg a helyét, de a magyar piacon is egyre színesebb a startup vállalkozók közössége” – vallja Petya.

 

A Baconsult ott áll többek között a meseolvasást forradalmasító BOOKR Kids mellett, amely az első tabletre és mobilra letölthető, kifejezetten gyerekek számára alkotott mesekönyvtár applikációt fejlesztette ki. Az alkalmazás lényege, hogy interaktív mesekönyvekkel segíti az olvasástanulásban a kicsiket. Támogatják a céges hálózatkutatást és automatizált HR-mentoringot meghonosító CX-Ray-t, amelyről Hári Péter, a cég ügyvezetője nyilatkozott: „világszerte a munkavállalók 40%-a küzd a kiégés ellen. Mi egy olyan szoftvert hoztunk létre, amely többek között abban segíti a HR-eseket és a vezetőket, hogy optimalizálhassák a szervezetben rejlő erőforrásokat”. Petyáék a HR-gamifikációt és céges oktató játékokat fejlesztő Games for Business-ben és a HR-toborzást megújító Indivizio-ban is meglátták a lehetőséget.  Előbbi célja egy olyan hatékony vállalati tanulási rendszer megteremtése, melyben a tanulás nem feladat, hanem folyamatos játék, a napi rutin része. Utóbbi pedig elsősorban a HR-szakemberek válláról vesz le hatalmas terhet azzal, hogy olyan videóinterjúkon alapuló kiválasztási rendszert fejlesztett ki, amely minimalizálja az adminisztrációt és megkönnyíti a döntést. A Baconsult szárnyai alá vette továbbá a Logiscool-t is, mely új, kreatív módszerekkel tanítja a gyerekeket programozásra és a digitális írástudás elsajátítására.  Az oktatás mellett kifejlesztettek egy saját programozás oktatási platformot is, ami ezen a területen egyedi és hiánypótló.

 

„Baconsultként mi az ő sikereikért dolgozunk. Az a célunk, hogy 10 éven belül 1 000 fős világcéggé nőhessék ki magukat. Azért esett rájuk a választásunk, mert náluk adott az a csapat, ami a sikerhez szükséges” – mondta Maja, a Baconsult társ-alapítója. 

 

A Baconsult mellett Maja és Petya legújabb saját startupjuk, a DreamJo.bs beindításába is rengeteg energiát fektetnek. Céljuk, hogy hatékonyabbá tegyék a toborzást a kis- és középvállalatok számára. Ez a kezdeményezés azon a felismerésükön alapul, hogy akár 3,5-szer többen jelentkeznek azokhoz a cégekhez, amelyek vonzóbb munkáltatói márkát mutatnak.

 

„Azt láttuk, hogy KKV-k a legritkább esetben rendelkeznek professzionális munkaadói márkával, aminek segítségével kiemelhetik előnyeiket és megkülönböztethetik magukat számtalan versenytársuktól. Egy olyan módszertant és szolgáltatást építünk, amely a kis- és középvállalatok számára könnyen elérhetővé teszi a nagyvállalatoktól megszokott profi arculat és munkaadói márka kialakítását, annak minden előnyével együtt” – mondta Petya a DreamJo.bs-ról.

 

A DreamJo.bs célja sem más, mint hogy letarolja a nemzetközi piacot. Ezzel együtt, ha Petya és Maja álmai teljesülnek, 10 éven belül legalább 10 + 1 magyar startup hódítja meg a világot. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24