Több mint százmillió sikeres mobiltranzakciót indítottak a Cellum rendszerén keresztül

forrás: Prím Online, 2016. április 21. 10:35

Elérte a százmilliomodik tranzakciót a Cellum által egy évtizede elindított mobilfizetési szolgáltatás. A statisztikákból kiderül, hogy a parkolás és az autópálya matrica vásárlása mellett a lottó a felhasználók kedvence, de az italautomatáknál is népszerű a cég készpénzmentes fizetési megoldása. A százmilliomodik mobiltranzakcióról és a mobilfizetés jövőjéről a Kártyapiac 2016 konferencián beszélt Kóka János, a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Cellum 2006-ban indította el hazánk első, országosan elérhető mobilfizetési szolgáltatását. Az azóta eltelt időben jelentősen megváltozott a mobilfizetés piaca, egyre több kereskedő és bank is igyekszik beépíteni szolgáltatásai közé a legmodernebb fizetési metódust. A legelső ilyen megoldás a parkolási díj fizetése volt, mely sok bosszúságtól és időveszteségtől óvta meg a felhasználókat. A kezdetben csak néhány városban elérhető megoldással a 2006-2007-es években 200 ezer parkolási célú tranzakciót bonyolítottak a Cellum rendszerén keresztül, 2015-re pedig ez a szám már több, mint 13 millióra duzzadt – így ma már ez a legnépszerűbb mobilfizetési szolgáltatás Magyarországon. A tavalyi évtől kezdve Szófiában is a Cellum részvételével működő konzorcium nyújtja a mobilparkolási szolgáltatást. 

 

A parkolás mellett egyebek között az autópálya-matrica vásárlásához is gyakran használják a Cellum fejlesztéseit, a tranzakciók mintegy negyedét ez a kategória adja. További kedvenc a lottószelvény vásárlása, mely 2015-ben már 5,6 millió sikeres mobiltranzakciót jelentett. 

A százmillió tranzakció összértéke mintegy 70 milliárd forint. 

 

„A Cellum csoport tíz éve indította mobilfizetési szolgáltatásait, külföldön pedig öt éve debütáltunk. Az a célunk, hogy a pénztárca minden egyes rekeszét biztonságosan átköltöztessük a mobiltelefonra, kezdve a bankkártyától a pontgyűjtőkön és igazolványokon át a banki szolgáltatásokig” – mondta Kóka János, a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

A Cellum mobilfizetési megoldásaival már 4 országban lehet telefonnal kényelmesen és biztonságosan fizetni. A cég rendszerét több mint 1000 kereskedő használja, segítségével többek között fizethetünk bolti és online vásárlásainkért, italautomatából vásárolhatunk, közüzemi számlákat fizethetünk be, feltölthetjük a telefonkártyánkat, adományozhatunk, digitális tartalmakat, ajándékutalványokat és mozijegyet vehetünk. A Cellum fejlesztése volt 2011-ben Magyarország első mobiltárcája, az FHB Bank, a Magyar Telekom és a Telenor együttműködésével létrejött MasterCard Mobile, valamint a cég fejlesztette az OTP és a Telenor MasterPass-kompatibilis walletjeit, illetve az Erste Bank mobilfizetési megoldását.

 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09