Minden eddiginél nagyobb teljesítménynövekedést biztosítanak az új Dell PowerEdge szerverek

forrás: Prím Online, 2016. május 6. 08:26

A Dell bemutatta eddigi legnagyobb teljesítményű és legkönnyebben kezelhető, 13. generációs PowerEdge szervereit.

A vállalat ügyfelei több mint 65 országban támaszkodnak a Dell PowerEdge szerverekre a terhelések minden szintre kiterjedő kezelésében és optimalizálásában. A termékcsalád mostantól több mint 20 százalékkal nagyobb teljesítményt, differenciált léghűtés-támogatást és több mint 12 százalékkal nagyobb memória-sávszélességet biztosít az Intel Xeon processzor E5-2600 v4 fejlesztéseinek köszönhetően. Mindezek már elérhetők a legfejlettebb Dell PowerEdge 13. generációs szervereken, amelyek rackszekrénybe szerelhető, torony, blade, illetve egyesített infrastruktúrájú architektúra kivitelben is rendelhetők. 

 

Az olyan megatrendek, mint a közösségi média, a mobiltechnológia, az analitika, vagy a felhő, átírják az informatika szabályait. Ezáltal minden eddiginél nagyobb az informatikai részlegekre nehezedő nyomás, hogy kiváló teljesítményt nyújtsanak, illetve napi szinten, és minél gyorsabban reagáljanak az üzleti környezetben bekövetkező változásokra. A PowerEdge 13. generációs szervereket úgy tervezték, hogy az ügyfelek megfeleljenek ezeknek a kihívásoknak, és így az üzleti növekedésre és az innovációra koncentrálhassanak.

 

„Az ügyfelek növekvő igényeivel párhuzamosan egyre nagyobb teret nyernek a terhelésorientált, szoftveralapú adatközpontok, amelyek mind inkább számításközpontúvá válnak.  A Dell x86- alapú szerverek globális piacán elért részesedésének további növekedése, különösen a blade szerverek tekintetében, kiválóan jelzi, hogy megoldásainkkal mindenben eleget teszünk az ügyfeleknek. A szerverpiacon mintegy 20 év során szerzett termékismeretünkre alapozva a Dell PowerEdge 13. generációs szerverekben számos praktikus innovációt alkalmaztunk, amelyeknek köszönhetően ügyfeleink számára megfelelő funkcionalitást és jövőálló adatközponti megoldásokat tudunk nyújtani.” – mondta Ashley Gorakhpurwalla, a Dell Server Solutions alelnöke és vezérigazgatója.

 

Teljesítménytesztek:

  • Megnövelt processzorteljesítmény: 
    Az E5-2699 v4 processzorral ellátott PowerEdge R730 a piacon egyedülálló módon 21 050 pontot ért el két-foglalatos konfigurációban, Linux környezetben az SAP SD 2 Tier (Linux) teljesítményteszten, ami 27,6 százalékkal jobb eredmény, mint az előző generáció esetében.
    Ezen túlmenően az E5-2699 v4 processzor a PowerEdge R630 platformon akár 30 százalékkal jobb eredményt képes elérni a SPECint_rate_base2006 teljesítményteszten, és akár 22,1 százalékkal jobb teljesítményt nyújt a SPECfp_rate_base2006 teljesítményteszten.
  • A piacon elérhető leggyorsabb Intel processzor: Az E5-2689 v4 típusú processzor kiemelkedő sebességet biztosít PowerEdge R730 platformon, valamint a Dell differenciált léghűtés támogatásának köszönhetően (amely versenyelőnyt jelent a folyadékhűtéses megoldásokkal szemben).
  • Újgenerációs, 2400 MT/s sebességű memória: Az E5-2699 v4 processzor a PowerEdge R630 platformon akár 12,6 százalékkal jobb eredményt képes elérni a memória-sávszélességet mérő STREAM (MB/s) teljesítményteszten.

 

Kulcsszavak: szerver PowerEdge Dell

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55