Időtálló hitelesség: 12 288 bites kulcshosszúságú tanúsítvánnyal sikerült elektronikus aláírást végrehajtani

forrás: Prím Online, 2016. május 8. 13:08

A T-Systems Magyarország szakértői a közelmúltban sikeres elektronikus aláírást hajtottak végre 12 288 bit kulcshosszúságú tanúsítvánnyal a Virtuális Személyazonosság kutatási projekt keretén belül.

Az eredmény mérföldkőnek számít a jövőbeli hosszú távú adatvédelmi technológiák, illetve a személyi adatok tartós védelme és a tranzakció hitelesítések szempontjából. A projektfeladat keretében a T-Systems szakemberei tesztelték azokat a felhasználó oldali alkalmazásokat is (pl. böngészők), amelyek képesek befogadni ilyen hosszúságú kulcsokat. Az előzetes várakozásokkal ellentétben nagyon sok szoftver képes már ma is ilyen hosszúságú kulcs használatára. A 12 288 bites kulcsok figyelembe véve a jelenlegi számítástechnikai bővülési trendeket is elvileg előreláthatólag több mint 100 évig (vagy a gyakorlatban is működő kvantumszámítógép kifejlesztéséig) nem lesznek feltörhetőek nyers számítási kapacitással. Összehasonlításképpen a jelenlegi rendszerekben a 2 048 bites kulcshosszúság biztonságosnak számít. A teszt során kiderült, hogy habár maga a kulcsgenerálás időigényes folyamat, de a létrehozott megerősített biztonságú kulcs használata elfogadható ügyféloldali válaszidőkkel történik. Ez különösen fontos a mobil készülékeken futó alkalmazások, tranzakciók hitelesítése esetén.

 

A T-Systems Magyarország Virtuális Személyazonosság kutatási projektjének célja, hogy a kialakítandó megoldásban a biometrikus azonosítás és a központi kulcstárolás összekapcsolásával tranzakciók egyszerű és megbízható hitelesítése valósuljon meg, és így a jövőben különböző kártyák nélkül, mobiltelefon segítségével lehetővé váljon a gyors és biztonságos ügyintézés személyazonosítást igénylő esetekben az Y és Z generáció számára.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar IT-fejlesztéssel elemzik az afrikai és ázsiai gyerekek kézmosási szokásait

A vezető hazai big data cég, a Starschema intelligens adatelemző rendszerét használja a seattle-i székhelyű Splash, amely világszerte közel félmillió, mélyszegénységben élő gyermek számára biztosít tiszta ivóvizet és tisztálkodási lehetőséget. Az amerikai non-profit szervezet a budapesti csapat megoldása révén kap pontos képet arról, hogy tevékenysége milyen hatást gyakorol a gyermekek higiéniai szokásaira, általános egészségi állapotára és az iskolai hiányzásokra.

2019. szeptember 17. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás