Akkreditált ECDL-vizsgaközpont az Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatóságán

forrás: Prím Online, 2016. május 9. 11:23

Újonnan nyitott, akkreditált vizsgaközpont segítségével fogják az Európai Bizottság mintegy 200 munkatársát képezni és vizsgáztatni az Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatóságán.

A képzésben részt vevők az ECDL nemzetközi standardja szerinti minősítést szerezhetnek digitális képességeikről. A Főigazgatóság él azzal a lehetőséggel, amelyet az ECDL nyújt a digitális írástudás javítása – és ezzel összefüggésben a munkahelyi hatékonyság területén.

 

A Kutatási és Innovációs Főigazgatóság és a nemzetközi ECDL Alapítvány közötti együttműködés segíti a munkatársakat abban, hogy gyarapítsák meglévő ismereteiket és képességeiket az ECDL világszerte ismert digitális írástudás szabványa alapján, ezáltal jobb szolgáltatást nyújtva az Európai Unió polgárainak.

 

 

Az ECDL Alapítvány vezérigazgatója, Damien O’Sullivan elmondta: a digitális kompetencia még sosem volt olyan fontos, mint az információs társadalom egyre gyorsuló fejlődésének korában, melyben egy dolgozónak képesnek kell lennie arra, hogy kevesebb erőforrás mellett is többet nyújtson. Az Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatósága felismerte a továbbképzés jelentőségét – és annak a fontosságát, hogy az ECDL nemzetközi szabványa szerinti bizonyítványt szerezzenek a munkatársai.

 

Az ECDL büszke rá, hogy az Európai Bizottság is a vizsgaközpontok hálózatához tartozik a jövőben.

 

Az ECDL hazai terjesztésének szakmai irányítója, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) nagy örömmel fogadta a hírt. Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója szerint ennél jobb bizonyítéka nem is lehetne annak, hogy az ECDL folyamatos fejlődésre képes rendszerként alkalmazkodik a digitális kor kihívásaihoz: mi másért hozták volna létre az új vizsgaközpontot éppen az Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatóságán.

 

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felkészült az iskolakezdésre a Telenor Hipersuli

Fontos társadalmi céllal, a digitális tudatosság terjesztésével összekapcsolódó kereskedelmi ajánlattal és új TudatosNet videó-sorozattal segíti a Telenor a szülőket és a gyerekeket a tanévkezdésben. A tudatos, biztonságosabb internetezés alapjait bemutató kisfilmek olyan aktuális témákat járnak körbe és adnak gyakorlati tanácsokat, mint például a csevegőalkalmazások tudatos használata, az online zaklatás, vagy a digitális szülői felügyelet. A most elindult HiperSuli ajánlat pedig egyszerre gondoskodik a tanuláshoz szükséges otthoni mobilnetről és tabletről, valamint a szülők és gyermekek digitális tudatosságáról is. 

2020. augusztus 13. 16:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58

Az EU rendkívüli forrásokat biztosít a SZTAKI vezetésű nemzetközi COVID-projektre

2020. augusztus 13. 12:16

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39
online sportfogadás