Új VPN tűzfal kisvállalkozásoknak

forrás: Prím Online, 2016. május 9. 12:30

A tajvani ZyXEL bemutatta új VPN tűzfal modelljeit, az USG20(W)-VPN sorozatot, mely nagy sebességű internet-hozzáférést biztosít és kiemelt védelmet nyújt a kibertámadások ellen. A Virtuális Privát Hálózat (VPN) támogatás a távolról dolgozók miatt különösen fontos, mert biztonságos hálózati hozzáférést képes biztosítani bármely eszközről.

Ahogyan a vállalkozások is egyre mobilabbá válnak, úgy a tulajdonosoknak és az alkalmazottaknak is gyakran távolról kell hozzáférniük a céges erőforrásokhoz és az adatokhoz is. A vállalati hálózatok nyilvános hozzáférése és összekötése az internettel azonban nagyon veszélyes, az egyre gyakoribb kibertámadások miatt. A tajvani ZyXEL a biztonságos távoli hozzáférésekre tervezte USG20 (W) – VPN tűzfalát, amit teljes Statikus Csomag Ellenőrzés (SPI) védelemmel, és hibrid VPN támogatással (IPSec/SSL/L2TP) szereltek fel.

 

Az USG20(W)-VPN emellett a Biztonságos Has algoritmus 2 (SHA2) tanúsítvánnyal is rendelkezik, ami a korábbi hitelesítési eljárásoknál fejlettebb, biztonságosabb VPN csatlakozást biztosít a hálózatokban. Az elérhető weboldalak több mint 75%-a SHA-2 tanúsítványt használt, csakúgy mint a legnagyobb böngészők, mint pl. az Internet Explorer, a Firefox vagy a Chrome, így a VPN védelem is kompatibilis bármelyik nagy böngészőrendszerrel.

 

 

Az eszköz emellett automatikus feltöltési funkcióval is rendelkezik, így nem szükséges egyenként manuálisan kezelni a le- és feltöltési folyamatok biztonsági beállításait. Az USG20(W)-VPN duális WAN (SFP és Ethernet) csatlakozással van felszerelve, amivel hiba esetén is elkerülhető az internetkapcsolat leállása. A 802.11ac sebességnek köszönhetően a tűzfal könnyedén beépíthető a hálózatba, és nem szükséges új eszközök, pl. routerek további beszerzése sem.

 

A ZyXEL átfogó biztonsági eszköz és szolgáltatás portfolióját már 16 éve tesztelik az ICSA laborjaiban, ezért csakis a kiemelten biztonságos végtermékek kerülnek a fogyasztókhoz. A biztonsági információs csomópont (ZyXEL OneSecurity.com) és a biztonsági támogatás portál (myZyXEL.com) segítségével a vállalkozások lépést tudnak tartani a legújabb biztonsági hírekkel, tanácsokkal, gyakorlatokkal, és szolgáltatásokkal is.

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

5 tipp a digitális útonállók elkerülésére

A legtöbb vállalatnál napjaink slágertémájának számít a digitális átalakulás, mivel a modern megoldások segítségével a szervezetek jobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek. Ez azonban biztonsági kockázatokat is felvet, hiszen a digitális térben a támadási felület is nagyobb a kiberbűnözők számára. A Micro Focus szakértői bemutatják azt az öt lépést, amelyek segítségével a szervezetek jelentősen csökkenthetik a digitális átállással járó veszélyek számát.  

2019. szeptember 15. 08:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás