Oktatás a minőségügyért

forrás: Prím Online, 2016. május 10. 11:19

A minőségügyi megközelítés a társadalom számos területén ér el sikereket. Ugyanakkor be kell látnunk, hogy az alkalmazott metódus nem kivétel nélkül minden esetben szerencsés. Az amatőr minőségügyi attitűd megbélyegezheti a teljes ágazatba vetett hitet, az intézkedések így gyakran válhatnak szkepticizmus, negatív kritika áldozatául.

Az oktatás területén azonban nem csupán a negatív fogadtatással kell megküzdenie a minőségügy gyakorlatának, hanem a terület egységességének hiányával. Az egyéni és szervezeti, illetve társadalmi tanulási formák nagymértékben különbözhetnek, ezáltal nehezítve az egységes minőségügyi szabályozást.

 

 

www.ia-bc.com

 

Függetlenül azonban a feladat nehézségétől, be kell ismernünk, hogy a minőségügynek a különböző oktatási formák fejlesztésében betöltött szerepe nélkülözhetetlen jelentőséggel bír. Egy szervezet életében az oktatás az az iránymutató tevékenység, mely a szervezetet érintő minden egyes célkitűzés biztosabb elérésében segít. Gyakorlatilag nincs olyan minőségügyi rendelkezés, mely oktatás nélkül sikerre vihető volna. Bármilyen komplexnek is tűnik tehát a feladat, hogy szervezetünk oktatásait szabályozott, minőségügyi rendszerrel támogatott formában valósítsuk meg, vállalnunk kell ezt a kihívást. Az oktatási rendszer működése, minden egyéb szabályozott működés alapja.

 

 

training.profound.eu.com

 

 

Minden szinten

Az oktatás szabályozásának több szinten kell megtörténnie a sikeresség érdekében. Be kell látnunk az egyéni és szervezeti tanulás szükségszerű különbözőségeit és azoknak megfelelően alkalmazni a csoportos és egyéni tanulási formákat. Az oktatás csak abban az esetben segítheti sikerre a minőségügyi rendszereink bevezetését, fenntartását és fejlesztését, ha mind az egyéni, csoportos és teljes szervezetet érintő oktatások szabályozott kereteken belül, ellenőrzötten folynak.

Eriksson Zsófia, FrameWork Hungary Kft.

 

 

 

www.poise7.com

Kulcsszavak: minőségügy oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05