A jövő vezetőjének nem elég, ha tudja, mi az a Facebook

forrás: Prím Online, 2016. május 14. 10:34

A vállalkozások élettartama felére csökkent az elmúlt 50 évben. A rutinfeladatok automatizálódnak, miközben a kreativitást, empatikus gondolkodást, technológiai ismereteket igénylő tevékenységek felértékelődnek. A szervezeteknek új kihívásokkal kell szembenézniük egy olyan piaci környezetben, ami folyamatosan alakul körülöttük, és ehhez innovatív megoldásokra van szükség.

A Spark Institute at IBS szeptemberben induló programjai arra készítik fel a hallgatókat, hogy meglévő tapasztalataikat a digitális világban szükséges tudással kiegészítve a változó környezetben is sikeresek tudjanak maradni. A vezetőképző központ alapítója az idén 25 éves IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola, amely az innovatív, gyakorlat alapú oktatás képviselője. 

 

„Szinte kivétel nélkül minden ágazatra, így az oktatásra is igaz, hogy radikális szemléletváltásra van szükség, ha lépést akarunk tartani a piac elvárásaival. 25 éve folyamatosan dolgozunk azon, hogy a képzési palettánkat és oktatási módszereinket a kor elvárásaihoz igazítsuk. A Spark Institute at IBS egy izgalmas irány, ami újszerű alternatívája lehet mesterképzéseinknek” – nyilatkozta Dr. Láng László, az IBS rektora. 

 

Életünk egyre több szegmensében kerülünk kapcsolatba a technológia vívmányaival. Egy-egy újítás teljes piacokat alakít át, amivel lépést kell tartani. A biztos receptek alkalmazása helyett a fejlesztés, a kísérletezés, a tesztelés és a folyamatos tanulás a túlélés záloga. A Spark Institute képzési programjai olyan szakmai témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek az új technológiákat beépíteni a napi üzletmenetbe, átállítani a vállalkozásokat adatvezérelt működésre, intelligens és fenntartható szervezeti kereteket létrehozni és jövőbiztossá tenni a személyes és a vállalati szakmai fejlődést.  

 

Sokszínű, nemzetközi oktatócsapat 

A Budapesten és Bécsben zajló programok oktatói saját területük elismert szakértői, vezetői, vállalkozói, akik nemcsak ismerik a nemzetközi trendeket és új üzleti modelleket, hanem valós sikerekkel és tapasztalatokkal is rendelkeznek ezen a területen. 

 

„Globálisan alkalmazható tudást kínálunk a programjainkon, ezért a világ számos országából hívunk meg előadókat. Érkeznek hozzánk oktatók és mentorok többek között Vancouverből, Dubaiból, Berlinből és Londonból is” – mondta Dr. Láng László. 

 

Tapasztalat alapú tanulási élmény

Az intenzív kurzusokon az előadások, szakmai műhelyek és mentorok mellett online projektmunkával támogatják a résztvevőket, hogy a képzések anyagát beépíthessék a hétköznapi gyakorlatukba. A hallgatók és az oktatók egy interaktív közösség tagjaiként a tanfolyamok után és azok keretén kívül is folytatják a közös munkát. 

 

2016 szeptemberében induló programok:

  • Transzformatív stratégiák (2016. szeptember 20-29. – Budapest)
  • Adatvezérelt vezetés (2016. november 21-25. – Bécs)

 

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A BME és a HONOR az egyetemi alkalmazásfejlesztést támogatja

A Honor nemzetközi technológiai márka okostelefonokkal és pályázati lehetőséggel támogatja az alkalmazásfejlesztést a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén. A megállapodás részeként a mobilszoftver-fejlesztés mellékspecializációval bíró hallgatók tanulmányaik során Honor 9X Pro és Honor 9A készülékeket használva fejleszthetnek alkalmazásokat.

2020. december 4. 19:26

Diákok digitális oktatásást segíti a Sberbank

Pedagógusoknak és rászoruló gyermekeknek biztosít digitális eszközöket a Magyar Bankszövetség által létrehozott JÓTETT Bank – Digitális Gyorsítósáv program, amelyhez a Sberbank Magyarország Zrt. is csatlakozott.

2020. december 4. 16:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás