Barcelona négylábúi fotós szemmel

forrás: Prím Online, 2016. május 11. 11:44

A brazil művész, Rafael Mantesso az első fényképész, aki kipróbálhatta az újonnan bejelentett Sony Xperia X okostelefont. Egy csapat aranyos kutya társaságában, Rafael körbejárta Barcelonát, és az Xperia X új, prediktív hibrid autofókuszával mozgalmas képeket készített róluk, melyeket később átdolgozott a saját, egyedi ábrázolási stílusában. 

Mantesso három éve, a válása után fordult a művészet felé. Miután a felesége elhagyta, egyedül találta magát egy üres lakásban, fehér falak között. Jimmi Choo Mantesso francia bull terrierje inspirálta, hogy újra elkezdjen rajzolni, és megváltoztatta az életét, amikor a képei vírusként terjedtek az Instagramon. 

 

 

Rafael most egy teljesen új kihívás elé nézve lépett ki a fehér falak közül, és Barcelona lett az új festővászna. A Brott Dogs kutya-divattervezőktől toborozta szőrös kis barátait, akik segítő mancsot nyújtottak neki az úton.

 

A kutyacsapat tagjai között voltak:

  • Nela, 7 éves, agár – nyugodt, szerethető és csendes
  • Sopa, 5 éves, sima szőrű retriver – gyengéd és fürge
  • Joy, 5 éves, (keverék) – aktív és meggondolt
  • Pato, 3 éves, skót terrier – kalandvágyó és nagyon kíváncsi
  • Compi, 3 éves, drótszőrű tacskó – izgatott és pajkos
  • Eddie, 1 éves, Jack Russell terrier – aranyos és igazán intelligens

 

 

Rafael az Xperia X új, prediktív hibrid autofókusz funkciójának segítségével fényképezte le a kutyákat, amit a Sony α kameramérnökeivel szoros együttműködésben fejlesztettek ki. Az új kamerával kiválaszthatja a kutyát a képen, majd az kiszámítja a következő mozdulatát, így mindig elmosódásmentes képeket készíthet a tökéletes fókusszal.

 

Miután városszerte lefotózta a kutyákat, Rafael visszavitte a képeket a stúdiójába, és átdolgozta őket a saját, egyedi stílusának megfelelően. A kutyákat különféle tevékenységek közben ábrázolta, ahogy etetik a galambokat a Sagrada Familia előtt, vagy a Gothic Quarter bárpultja mögött dolgoznak és csontokról álmodnak a város tavernáiban.  

 

 

„Rendkívül nehéz egy állatról képeket készíteni, nemhogy hatról, ezért nagyon meglepett, hogy milyen egyszerűen képes voltam nagyszerű fotókon megörökíteni a kutyákat, még akkor is, amikor össze-vissza rohangáltak, és nem akartak egy helyben maradni! Az Xperia X autofókusza előre látta a mozgásukat, ezért a fényképek mindig elmosódásmentesek lettek” – nyilatkozta Rafael.

 

„Rafael nagyon egyedi és azonnal felismerhető stílussal rendelkezik, ezért nagyon örülünk, hogy ő lehet az új Xperia X szériás okostelefonjaink első reklámarca. A fényképei tanúskodnak mind Rafael tehetségéről, mind az Xperia X kamera technológiájáról. Nagyszerű élmény volt vele dolgozni” - tette hozzá Jun Makino, a Sony Mobile Product Experience Marketing vezetője.

 

A Sony Mobile új készülékei, az Xperia X, Xperia X Performance és az Xperia XA 2016 nyarától kerülnek forgalomba.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05