Barcelona négylábúi fotós szemmel

forrás: Prím Online, 2016. május 11. 11:44

A brazil művész, Rafael Mantesso az első fényképész, aki kipróbálhatta az újonnan bejelentett Sony Xperia X okostelefont. Egy csapat aranyos kutya társaságában, Rafael körbejárta Barcelonát, és az Xperia X új, prediktív hibrid autofókuszával mozgalmas képeket készített róluk, melyeket később átdolgozott a saját, egyedi ábrázolási stílusában. 

Mantesso három éve, a válása után fordult a művészet felé. Miután a felesége elhagyta, egyedül találta magát egy üres lakásban, fehér falak között. Jimmi Choo Mantesso francia bull terrierje inspirálta, hogy újra elkezdjen rajzolni, és megváltoztatta az életét, amikor a képei vírusként terjedtek az Instagramon. 

 

 

Rafael most egy teljesen új kihívás elé nézve lépett ki a fehér falak közül, és Barcelona lett az új festővászna. A Brott Dogs kutya-divattervezőktől toborozta szőrös kis barátait, akik segítő mancsot nyújtottak neki az úton.

 

A kutyacsapat tagjai között voltak:

  • Nela, 7 éves, agár – nyugodt, szerethető és csendes
  • Sopa, 5 éves, sima szőrű retriver – gyengéd és fürge
  • Joy, 5 éves, (keverék) – aktív és meggondolt
  • Pato, 3 éves, skót terrier – kalandvágyó és nagyon kíváncsi
  • Compi, 3 éves, drótszőrű tacskó – izgatott és pajkos
  • Eddie, 1 éves, Jack Russell terrier – aranyos és igazán intelligens

 

 

Rafael az Xperia X új, prediktív hibrid autofókusz funkciójának segítségével fényképezte le a kutyákat, amit a Sony α kameramérnökeivel szoros együttműködésben fejlesztettek ki. Az új kamerával kiválaszthatja a kutyát a képen, majd az kiszámítja a következő mozdulatát, így mindig elmosódásmentes képeket készíthet a tökéletes fókusszal.

 

Miután városszerte lefotózta a kutyákat, Rafael visszavitte a képeket a stúdiójába, és átdolgozta őket a saját, egyedi stílusának megfelelően. A kutyákat különféle tevékenységek közben ábrázolta, ahogy etetik a galambokat a Sagrada Familia előtt, vagy a Gothic Quarter bárpultja mögött dolgoznak és csontokról álmodnak a város tavernáiban.  

 

 

„Rendkívül nehéz egy állatról képeket készíteni, nemhogy hatról, ezért nagyon meglepett, hogy milyen egyszerűen képes voltam nagyszerű fotókon megörökíteni a kutyákat, még akkor is, amikor össze-vissza rohangáltak, és nem akartak egy helyben maradni! Az Xperia X autofókusza előre látta a mozgásukat, ezért a fényképek mindig elmosódásmentesek lettek” – nyilatkozta Rafael.

 

„Rafael nagyon egyedi és azonnal felismerhető stílussal rendelkezik, ezért nagyon örülünk, hogy ő lehet az új Xperia X szériás okostelefonjaink első reklámarca. A fényképei tanúskodnak mind Rafael tehetségéről, mind az Xperia X kamera technológiájáról. Nagyszerű élmény volt vele dolgozni” - tette hozzá Jun Makino, a Sony Mobile Product Experience Marketing vezetője.

 

A Sony Mobile új készülékei, az Xperia X, Xperia X Performance és az Xperia XA 2016 nyarától kerülnek forgalomba.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul a MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL

Szinte az összes, jelentősebb hazai fesztivál, számos klub és igazán fontos koncerthelyszín közösen mozgósítja a hazai művészvilágot. Arra buzdítják a zenészeket, popsztárokat, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a “MARADJ OTTHON!” kampányban. Közösen indítják el a virtuális “MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL”-t, amely a Facebookon arra ösztönzi a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon.

2020. március 21. 19:05

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

A magyar élvonal a VOLTon

A Telekom VOLT – az erős nemzetközi felhozatal mellett – hagyományosan a hazai élvonalban lévő zenekarok és előadók legnagyobb seregszemléje, a most bejelentett nevekkel együtt - csak a két nagyszínpadon - több mint 50 kedvenc lép majd fel a július 1-4-ig tartó soproni fesztiválon.

2020. február 6. 16:34

Unibet – online fogadás a minőség és a biztonság szolgálatában

A nagymúltú bukméker iroda, az Unibet több mint 20 éve van jelen a piacon, ezzel az egyik legrégebbi szerencsejáték szolgáltatónak számít. A fogadóiroda magas kezdőbónuszokkal, színes kínálattal és széleskörű funkcionalitással igyekszik kielégíteni a felhasználók elvárásait és igényeit.

2020. január 29. 20:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás