Barcelona négylábúi fotós szemmel

forrás: Prím Online, 2016. május 11. 11:44

A brazil művész, Rafael Mantesso az első fényképész, aki kipróbálhatta az újonnan bejelentett Sony Xperia X okostelefont. Egy csapat aranyos kutya társaságában, Rafael körbejárta Barcelonát, és az Xperia X új, prediktív hibrid autofókuszával mozgalmas képeket készített róluk, melyeket később átdolgozott a saját, egyedi ábrázolási stílusában. 

Mantesso három éve, a válása után fordult a művészet felé. Miután a felesége elhagyta, egyedül találta magát egy üres lakásban, fehér falak között. Jimmi Choo Mantesso francia bull terrierje inspirálta, hogy újra elkezdjen rajzolni, és megváltoztatta az életét, amikor a képei vírusként terjedtek az Instagramon. 

 

 

Rafael most egy teljesen új kihívás elé nézve lépett ki a fehér falak közül, és Barcelona lett az új festővászna. A Brott Dogs kutya-divattervezőktől toborozta szőrös kis barátait, akik segítő mancsot nyújtottak neki az úton.

 

A kutyacsapat tagjai között voltak:

  • Nela, 7 éves, agár – nyugodt, szerethető és csendes
  • Sopa, 5 éves, sima szőrű retriver – gyengéd és fürge
  • Joy, 5 éves, (keverék) – aktív és meggondolt
  • Pato, 3 éves, skót terrier – kalandvágyó és nagyon kíváncsi
  • Compi, 3 éves, drótszőrű tacskó – izgatott és pajkos
  • Eddie, 1 éves, Jack Russell terrier – aranyos és igazán intelligens

 

 

Rafael az Xperia X új, prediktív hibrid autofókusz funkciójának segítségével fényképezte le a kutyákat, amit a Sony α kameramérnökeivel szoros együttműködésben fejlesztettek ki. Az új kamerával kiválaszthatja a kutyát a képen, majd az kiszámítja a következő mozdulatát, így mindig elmosódásmentes képeket készíthet a tökéletes fókusszal.

 

Miután városszerte lefotózta a kutyákat, Rafael visszavitte a képeket a stúdiójába, és átdolgozta őket a saját, egyedi stílusának megfelelően. A kutyákat különféle tevékenységek közben ábrázolta, ahogy etetik a galambokat a Sagrada Familia előtt, vagy a Gothic Quarter bárpultja mögött dolgoznak és csontokról álmodnak a város tavernáiban.  

 

 

„Rendkívül nehéz egy állatról képeket készíteni, nemhogy hatról, ezért nagyon meglepett, hogy milyen egyszerűen képes voltam nagyszerű fotókon megörökíteni a kutyákat, még akkor is, amikor össze-vissza rohangáltak, és nem akartak egy helyben maradni! Az Xperia X autofókusza előre látta a mozgásukat, ezért a fényképek mindig elmosódásmentesek lettek” – nyilatkozta Rafael.

 

„Rafael nagyon egyedi és azonnal felismerhető stílussal rendelkezik, ezért nagyon örülünk, hogy ő lehet az új Xperia X szériás okostelefonjaink első reklámarca. A fényképei tanúskodnak mind Rafael tehetségéről, mind az Xperia X kamera technológiájáról. Nagyszerű élmény volt vele dolgozni” - tette hozzá Jun Makino, a Sony Mobile Product Experience Marketing vezetője.

 

A Sony Mobile új készülékei, az Xperia X, Xperia X Performance és az Xperia XA 2016 nyarától kerülnek forgalomba.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01