A Schneider Electric újraértelmezi az energiagazdálkodást

forrás: Prím Online, 2016. május 17. 14:11

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bemutatta a kereskedelmi forgalomban kapható legkisebb méretű energiamérőt, a PowerTag-et, ami által a teljesítménymérők újszerű módon helyezhetők el a villamos panelekben. 

Az eszközök megfigyelésének és biztonságának javítására tervezett megoldással egyszerűsödik az egyes megszakítók bekötése az épületfelügyeleti rendszerekbe (BMS). Továbbá pontos, hasznos és valós idejű adatokat biztosít az épülettulajdonosok és -fenntartók számára, akik így azonnali tájékoztatást kapnak a létesítményekben telepített eszközök állapotáról. Használatával leegyszerűsödik az energiafogyasztás, az áramerősségi és feszültségi szintek, valamint a teljesítménytényező monitorozása.

 

Az új technológiára épülő PowerTag teljesítménymérő bármilyen típusú épületben alkalmazható. A kritikus terhelések optimalizálásával növeli villamos eszközeink biztonságát, melynek köszönhetően berendezéseink is hatékonyabbá válnak. Az adatok vezeték nélkül jutnak el egy központba, amely weboldalakon vagy egy nagyobb épületfelügyeleti rendszerben jeleníti meg azokat. Emellett beállíthatunk személyre szabott e-mailes értesítéseket, amelyek megkönnyítik az eszközök távfelügyeletét.

 

 

„Ügyfeleink igénye megnőtt az olyan korszerű megoldások iránt, amelyek képesek megfelelni az épületek energiamenedzsmentjéből adódó kihívásoknak. A PowerTag innovatívan közelíti meg az energiagazdálkodás kérdését. Praktikus kialakításának köszönhetően nem teszi szükségessé a teljes körű átalakítást. Mostantól a megszakítók nagy része címkézhető, ami új korszakot nyit a villamosenergia-elosztás összekapcsolhatóságában, így a telepítési művelet mindössze öt percet vesz igénybe” – mondta Philippe Delorme, a Schneider Electric partnervállalatokért felelős ügyvezető alelnöke.

 

A kompakt, helytakarékos kiegészítő új és régebbi elosztóberendezésekbe egyaránt integrálható, így a létesítmény bármely pontján hozzájárulhat a fokozott energiahatékonysághoz. A PowerTag natív módon integrált a Schneider Electric Acti 9 kommunikációs rendszerében, ezáltal teljes körű felügyeleti és irányítási megoldást nyújt. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás