A Schneider Electric újraértelmezi az energiagazdálkodást

forrás: Prím Online, 2016. május 17. 14:11

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bemutatta a kereskedelmi forgalomban kapható legkisebb méretű energiamérőt, a PowerTag-et, ami által a teljesítménymérők újszerű módon helyezhetők el a villamos panelekben. 

Az eszközök megfigyelésének és biztonságának javítására tervezett megoldással egyszerűsödik az egyes megszakítók bekötése az épületfelügyeleti rendszerekbe (BMS). Továbbá pontos, hasznos és valós idejű adatokat biztosít az épülettulajdonosok és -fenntartók számára, akik így azonnali tájékoztatást kapnak a létesítményekben telepített eszközök állapotáról. Használatával leegyszerűsödik az energiafogyasztás, az áramerősségi és feszültségi szintek, valamint a teljesítménytényező monitorozása.

 

Az új technológiára épülő PowerTag teljesítménymérő bármilyen típusú épületben alkalmazható. A kritikus terhelések optimalizálásával növeli villamos eszközeink biztonságát, melynek köszönhetően berendezéseink is hatékonyabbá válnak. Az adatok vezeték nélkül jutnak el egy központba, amely weboldalakon vagy egy nagyobb épületfelügyeleti rendszerben jeleníti meg azokat. Emellett beállíthatunk személyre szabott e-mailes értesítéseket, amelyek megkönnyítik az eszközök távfelügyeletét.

 

 

„Ügyfeleink igénye megnőtt az olyan korszerű megoldások iránt, amelyek képesek megfelelni az épületek energiamenedzsmentjéből adódó kihívásoknak. A PowerTag innovatívan közelíti meg az energiagazdálkodás kérdését. Praktikus kialakításának köszönhetően nem teszi szükségessé a teljes körű átalakítást. Mostantól a megszakítók nagy része címkézhető, ami új korszakot nyit a villamosenergia-elosztás összekapcsolhatóságában, így a telepítési művelet mindössze öt percet vesz igénybe” – mondta Philippe Delorme, a Schneider Electric partnervállalatokért felelős ügyvezető alelnöke.

 

A kompakt, helytakarékos kiegészítő új és régebbi elosztóberendezésekbe egyaránt integrálható, így a létesítmény bármely pontján hozzájárulhat a fokozott energiahatékonysághoz. A PowerTag natív módon integrált a Schneider Electric Acti 9 kommunikációs rendszerében, ezáltal teljes körű felügyeleti és irányítási megoldást nyújt. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04