A Schneider Electric legújabb DCIM megoldása nagyobb rálátást biztosít az adatközpontokra

forrás: Prím Online, 2016. május 20. 09:47

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette a StruxureWare Data Center Operation 8.0 verzióját, amely a korábbi, StruxureWare for Data Centers adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) megoldás továbbfejlesztett változata.

Az új szoftvercsomag funkciói nagyobb rálátást engednek az adatközponti folyamatokra és eszközökre, elősegítve azok folyamatos és zavartalan működését. Emellett nem csak az IT- és az infrastruktúra-üzemeltetők, de a kolokációs létesítmények bérlőinek munkáját is támogatja. 

 

„Azok a vállalati és kolokációs adatközpont vezetők, akik lépést kívánnak tartani az olyan üzleti igényekkel, mint az iparágakban felmerülő kapacitás- és teljesítménynövelés, egyre több kihívással szembesülnek a fokozódó piaci versenyben. Az adatközpont üzemeltetők által támasztott igényeknek megfelelően a Schneider Electric platformja a rendszerek hatékonyságát és működését optimalizáló funkciókkal: eszköz nyilvántartási, kapacitástervezési és kockázatkezelési lehetőségekkel bővültek. Ezekkel a modulokkal, valamint az újabb szolgáltatások segítségével az ügyfélkör bővítése is könnyen elérhető céllá válik”  - mondta Soeren Brogaard Jensen, a Schneider Electric IT üzletágának szoftver megoldásokért felelős alelnöke. 

 

A korábbi verzió tulajdonságaira épülve a 8.0 verzió jellemzői a következők:

 • Web kliens
  A felhasználók bármelyik ma használatos böngészővel ellenőrizhetik eszközeik adatait, az energiafelhasználás mértékét és a kapacitást. Ez a funkció amellett, hogy csökkenti a karbantartási költségeket, elősegíti, hogy a vezetők szükség esetén azonnali és jól megalapozott döntéseket hozhassanak
 • Bérlői portál
  A Schneider Electric elkötelezett a bérelt adatközpontok és azok ügyfelei iránt, ezért elérhetővé tette a kolokációs szolgáltatók számára, hogy a DCIM megoldásukra építve további egyedi szolgáltatásokat nyújthassanak bérlőiknek. A bérlői portál azonnali hozzáférést biztosít az adatközponti megoldás környezeti és felügyeleti adataihoz, beleértve a termeket és rack szekrényeket, a foglalt kapacitást, a mért hőmérsékleti és energiafelhasználási adatokat, továbbá a kulcsfontosságú mutatókat (KPI dashboard). A portálon keresztül a bérlők anélkül ellenőrizhetik az eszközeiket, hogy közvetlen hozzáférésük lenne a kolokációs szolgáltató saját hálózatához. Ezen felül a szolgáltatók meghatározhatják, milyen információt osztanak meg az egyes bérlőkkel, akiknek hozzáférési jogait saját hálózatukhoz egy kattintással engedélyezhetik vagy visszavonhatják.
 • Egyenáramú kapacitástervezés és kockázatmenedzsment
  A Schneider Electric az első és egyetlen DCIM gyártó, amely egyenáramú energiaellátáshoz nyújt kapacitástervezési és kockázatmenedzsment funkciókat, valamint egyaránt támogatja a vegyes egyen- és váltóáramú (AC/DC) környezeteket. Ez lehetővé teszi a menedzserek számára az adatközpont egyenáramú rendszerének modellezését, ami a beépített intelligencia révén támogatja ezek pontos kapacitástervezését és az üzemeltetési kockázatok csökkentését.
 • Energiaellátás tervezése
  A szoftverplatform rack és kismegszakító szinten támogatja az erőforrások tervezését és a kihasználatlan teljesítmény felszabadítását, mivel a becsült fogyasztási értékeket automatikusan számolja ki az aktuálisan mért adatok alapján.

A megoldás az adatközpont teljes élettartama alatt felügyeli annak eszközeiről, erőforrásairól és működési állapotairól összegyűjtött adatokat. Ezeket az információkat úgy integrálja különböző szisztémákba, hogy a vezetők az adatközpont teljesítményének növelése mellett informatikai, üzleti és szolgáltatási (SLA) céljaikat is elérjék. A StruxureWare for Data Centers az IT eszközöktől a rackszekrényeken és szerverszobákon át az épületekig minden felhasználónak a megfelelő adatokat szolgáltatja, a megfelelő időben. 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08