A Lufthansa partneri megállapodást kötött a Szilícium-völgyben

forrás: Prím Online, 2016. május 27. 15:43

A Lufthansa Csoportot a globális startup-közösséggel összekötő Lufthansa Innovációs Központ olyan innovatív üzleti modelleket keres, amelyek jelentősen javíthatják a jövő utazási élményét. A ‘Plug and Play’ vezető szilícium-völgyi inkubátorházzal és startup befektetővel létrehozott kapcsolat révén a szervezet most még hatékonyabban dolgozhat az ígéretes startup vállalkozások felkutatásán.

Utazási és vendéglátó-ipari programján keresztül a ‘Plug and Play’ 2016-ban vállal először aktív szerepet az utazási piacon. Célja, hogy a teljes utazási értékláncban azonosítsa és támogassa az innovatív technológiákat és digitális üzleti ötleteket. Tizenkét hetes mentoring programja keretében 20-30 kiválasztott startupnak nyújt támogatást üzleti modelljük továbbfejlesztéséhez. Vállalatokkal is kapcsolatba lép lehetséges partneri együttműködések, közös projektek és befektetések megvitatása céljából. A programhoz kiterjedt hálózatot alakítottak ki startupokból és vállalati partnerekből. Utóbbiak közé tartozik a Lufthansa mellett a Carlson Wagonlit Travel, a Panasonic Avionics és Michelin Travel & Lifestyle.

 

„Ha valaki az utazás egészét nézi és a legjobb ügyfélmegoldásokat keresi, nyitnia kell az innovatív megoldások ökoszisztémája felé, és erős partnerként kell pozicionálnia magát. A Lufthansa innovációs központjánál épp ilyen szerep megszerzésére törekszünk. Stratégiai partnerünk, a ‘Plug and Play’ segítségével még közelebb kerülhetünk az utazási szektor nemzetközi innovációinak fellegvárához” – hangsúlyozta Sebastian Herzog, a Lufthansa Innovációs Központjának főstratégája. 

 

Saeed Amidi, a Plug & Play Tech Center vezérigazgatója és alapítója hozzátette: „Örülünk, hogy a Lufthansa is csatlakozott utazási és vendéglátó-ipari fejlesztési programunkhoz. A programban olyan sokoldalú partnerhálózat kialakítására törekszünk, amelynek tagjaival együtt formálhatjuk az utazás jövőjét. A világ vezető légitársaságai közé tartozó Lufthansa és az innovatív utazási termékeket jól ismerő, vállalkozó szellemű Lufthansa Innovációs Központ fontos és izgalmas perspektívát nyit meg előttünk az utazási szektorban. A tapasztalatcsere és a közös munka rendkívül hasznosnak ígérkezik mindkét fél számára.” 

 

A Plug and Play Tech Center a világ legnagyobb technológiai inkubátorháza és kockázati tőkealapja. 2006-os alapítása óta a programot a világ egészére kiterjesztették: jelenleg 24 ország vállalkozói vesznek részt benne, és jutnak hozzá a szilícium-völgyi befutáshoz szükséges forrásokhoz. Az inkubátorház egyedülálló startup-ökoszisztémát hozott létre 350 startupból és 300 vállalati partnerből. A ‘Plug and Play’ 180 vezető kockázati tőketársaság társbefektetője és partnere, több mint 365 szakmai kapcsolatépítő rendezvényt szervez évente. A Plug and Play hálózatának startupjai eddig 3,5 milliárd USA dollárnál is több fejlesztési forrást gyűjtöttek össze. Ebből a hálózatból indult el a siker útján a Dange, a Dropbox, a Lending Club, a PayPal, a SoundHound és a Zoosk is. További információ a ‘Plug and Play’ inkubátorházról: http://www.plugandplaytechcenter.com.

 

A klasszikus innovációs szemléletet továbbfejlesztő Lufthansa Innovációs Központ elsősorban a startupokra és az innovatív üzleti modellekre összpontosít. Összekapcsolja a Lufthansa Csoportot az utazási szektor globális startup-közösségével, és partnerkapcsolatot kezdeményez innovatív startupokkal annak érdekében, hogy új digitális megoldásokkal fejlessze tovább az utasoknak nyújtott élményt. Két példa az első ilyen megoldásokra: a repülőgépek fedélzetén nyújtott roaming hotspot (Roaming Hotspots to go) és a közösségi olvasási (Social Reading) megoldások. Az üzleti modellt megújító innovatív utazási termékek (pl. hellomissioncontrol.com, airlinecheckins.com) továbbfejlesztésére a központ esetenként külön vállalkozásokat alapít. Mindkét fejlesztési szemlélet az utasok szükségleteinek lehető legteljesebb kielégítését szolgálja. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bet365 – két évtizede a sportfogadás szolgálatában

Közel 20 éves a Bet365 brit bukméker oldal, amely a különféle sportfogadásokon felül kaszinós játékokat is kínál a fogadni vágyó felhasználók számára.

2020. január 23. 20:25

Banksy végre Budapesten!

Isztambul, Amszterdam, Antwerpen, Melbourne, Auckland, Toronto, Berlin, Bukarest, Kolozsvár és Párizs után végre Budapesten is láthatunk Banksy, a földkerekség legismertebb graffiti művészének világát bemutató kiállítást. Az ART OF BANKSY mintegy 70 művön keresztül mutatja be az “ismeretlen zseni” művészetét a Godot Kortárs Művészeti Intézet szervezésében, február 1-től a Tesla Loftban.

2020. január 20. 16:56

Nemzetközi díjat nyert a Sound biztonsági programja

Szerdán késő este kezdődött a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards díjátadó gálája a hollandiai Groningenben, ahol az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában a Balaton Sound „Safety First” programja hozta el a fődíjat.

2020. január 16. 16:13

Ezek az újdonságok érkeznek jövőre az HBO GO-ra

Lassan lezárul 2019 és ezzel együtt az évtized is. Ahogy megszokhattuk, az HBO igyekszik minden évben a legjobb tartalmakat, legizgalmasabb sorozatokat elhozni az előfizetőknek. Az alábbi összeállítás bemutatja, hogy milyen új sorozatok, új évadok, európai saját gyártású címek illetve vásárolt tartalmak érkeznek az HBO online videótárába 2020-ban.

2019. december 24. 14:06

John Newman a SZINen

A hazai fesztiválfanok egyik legszeretettebb világsztárja, a kirobbanó erejű koncertjeiről ismert John Newman 2020 augusztus végén, az utolsó hazai nagyfesztiválon, a Szegedi Ifjúsági Napokon lép majd fel. A SZIN szervezői most a karácsonyfa alá tettek három hazai kedvencet is: jön majd Szegedre a Magna Cum Laude, a Bagossy Brothers Company és a 2020-ban 20. születésnapját ünneplő 30Y is. SZIN 2020: augusztus 26-29-ig.

2019. december 19. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás