A Lufthansa partneri megállapodást kötött a Szilícium-völgyben

forrás: Prím Online, 2016. május 27. 15:43

A Lufthansa Csoportot a globális startup-közösséggel összekötő Lufthansa Innovációs Központ olyan innovatív üzleti modelleket keres, amelyek jelentősen javíthatják a jövő utazási élményét. A ‘Plug and Play’ vezető szilícium-völgyi inkubátorházzal és startup befektetővel létrehozott kapcsolat révén a szervezet most még hatékonyabban dolgozhat az ígéretes startup vállalkozások felkutatásán.

Utazási és vendéglátó-ipari programján keresztül a ‘Plug and Play’ 2016-ban vállal először aktív szerepet az utazási piacon. Célja, hogy a teljes utazási értékláncban azonosítsa és támogassa az innovatív technológiákat és digitális üzleti ötleteket. Tizenkét hetes mentoring programja keretében 20-30 kiválasztott startupnak nyújt támogatást üzleti modelljük továbbfejlesztéséhez. Vállalatokkal is kapcsolatba lép lehetséges partneri együttműködések, közös projektek és befektetések megvitatása céljából. A programhoz kiterjedt hálózatot alakítottak ki startupokból és vállalati partnerekből. Utóbbiak közé tartozik a Lufthansa mellett a Carlson Wagonlit Travel, a Panasonic Avionics és Michelin Travel & Lifestyle.

 

„Ha valaki az utazás egészét nézi és a legjobb ügyfélmegoldásokat keresi, nyitnia kell az innovatív megoldások ökoszisztémája felé, és erős partnerként kell pozicionálnia magát. A Lufthansa innovációs központjánál épp ilyen szerep megszerzésére törekszünk. Stratégiai partnerünk, a ‘Plug and Play’ segítségével még közelebb kerülhetünk az utazási szektor nemzetközi innovációinak fellegvárához” – hangsúlyozta Sebastian Herzog, a Lufthansa Innovációs Központjának főstratégája. 

 

Saeed Amidi, a Plug & Play Tech Center vezérigazgatója és alapítója hozzátette: „Örülünk, hogy a Lufthansa is csatlakozott utazási és vendéglátó-ipari fejlesztési programunkhoz. A programban olyan sokoldalú partnerhálózat kialakítására törekszünk, amelynek tagjaival együtt formálhatjuk az utazás jövőjét. A világ vezető légitársaságai közé tartozó Lufthansa és az innovatív utazási termékeket jól ismerő, vállalkozó szellemű Lufthansa Innovációs Központ fontos és izgalmas perspektívát nyit meg előttünk az utazási szektorban. A tapasztalatcsere és a közös munka rendkívül hasznosnak ígérkezik mindkét fél számára.” 

 

A Plug and Play Tech Center a világ legnagyobb technológiai inkubátorháza és kockázati tőkealapja. 2006-os alapítása óta a programot a világ egészére kiterjesztették: jelenleg 24 ország vállalkozói vesznek részt benne, és jutnak hozzá a szilícium-völgyi befutáshoz szükséges forrásokhoz. Az inkubátorház egyedülálló startup-ökoszisztémát hozott létre 350 startupból és 300 vállalati partnerből. A ‘Plug and Play’ 180 vezető kockázati tőketársaság társbefektetője és partnere, több mint 365 szakmai kapcsolatépítő rendezvényt szervez évente. A Plug and Play hálózatának startupjai eddig 3,5 milliárd USA dollárnál is több fejlesztési forrást gyűjtöttek össze. Ebből a hálózatból indult el a siker útján a Dange, a Dropbox, a Lending Club, a PayPal, a SoundHound és a Zoosk is. További információ a ‘Plug and Play’ inkubátorházról: http://www.plugandplaytechcenter.com.

 

A klasszikus innovációs szemléletet továbbfejlesztő Lufthansa Innovációs Központ elsősorban a startupokra és az innovatív üzleti modellekre összpontosít. Összekapcsolja a Lufthansa Csoportot az utazási szektor globális startup-közösségével, és partnerkapcsolatot kezdeményez innovatív startupokkal annak érdekében, hogy új digitális megoldásokkal fejlessze tovább az utasoknak nyújtott élményt. Két példa az első ilyen megoldásokra: a repülőgépek fedélzetén nyújtott roaming hotspot (Roaming Hotspots to go) és a közösségi olvasási (Social Reading) megoldások. Az üzleti modellt megújító innovatív utazási termékek (pl. hellomissioncontrol.com, airlinecheckins.com) továbbfejlesztésére a központ esetenként külön vállalkozásokat alapít. Mindkét fejlesztési szemlélet az utasok szükségleteinek lehető legteljesebb kielégítését szolgálja. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38