Stroustrup plusz a C++

forrás: Prím Online, 2016. május 25. 14:19

Bjarne Stroustrup, az elmúlt évtizedek egyik legjelentősebb számítástudósa Budapesten, a BME-n tartott előadást a Morgan Stanley és a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar közös szervezésében. 

 
 
  

Stroustrup professzor, aki jelenleg a Morgan Stanley vezető fejlesztőjeként dolgozik, a C++ programozási nyelv kifejlesztője, amelyet széles körben használnak operációs rendszerekben, alkalmazásokban és weboldalak nagy teljesítményű kiszolgálásában. A legnépszerűbb keresőmotorok, kreatív grafikai alkalmazások és közösségi hálózatok, de még a Marsjáró robot szoftvere is jelentős részben C++ nyelvben íródott.

 
Előadásra több mint 800-an regisztráltak – a BME és más egyetemek hallgatói éppúgy, mint egyetemi munkatársak és tapasztalt fejlesztők. Bjarne Stroustrup a programozási szabványok jövőjéről beszélt a hallgatóságnak, és arról, hogy milyen kihívások állnak a nagy méretű – akár több millió sorból álló – kódbázisok tulajdonosai előtt. Az erőforrás-szivárgás és az érvénytelen mutatók garantált kiküszöbölése kulcskérdések Stroustrup professzor szerint, aki előadásában valós példákon mutatta be a leggyakoribb hibákat.
 
Mint Bjarne Stroustrup elmondta, a programozási irányelvek segítik a programozókat, hogy jó minőségű kódot írjanak, tiszta erőforrás-birtokosi rendszerrel. A C++-ban a GSL (Guidelines Support Library) könyvtár segíti a fejlesztőket, hogy betartsák a megfelelő irányelveket, ezáltal jól olvasható, ellenőrizhető kódbázist írjanak.
Kulcsszavak: forráskód programozás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05