Stroustrup plusz a C++

forrás: Prím Online, 2016. május 25. 14:19

Bjarne Stroustrup, az elmúlt évtizedek egyik legjelentősebb számítástudósa Budapesten, a BME-n tartott előadást a Morgan Stanley és a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar közös szervezésében. 

 
 
  

Stroustrup professzor, aki jelenleg a Morgan Stanley vezető fejlesztőjeként dolgozik, a C++ programozási nyelv kifejlesztője, amelyet széles körben használnak operációs rendszerekben, alkalmazásokban és weboldalak nagy teljesítményű kiszolgálásában. A legnépszerűbb keresőmotorok, kreatív grafikai alkalmazások és közösségi hálózatok, de még a Marsjáró robot szoftvere is jelentős részben C++ nyelvben íródott.

 
Előadásra több mint 800-an regisztráltak – a BME és más egyetemek hallgatói éppúgy, mint egyetemi munkatársak és tapasztalt fejlesztők. Bjarne Stroustrup a programozási szabványok jövőjéről beszélt a hallgatóságnak, és arról, hogy milyen kihívások állnak a nagy méretű – akár több millió sorból álló – kódbázisok tulajdonosai előtt. Az erőforrás-szivárgás és az érvénytelen mutatók garantált kiküszöbölése kulcskérdések Stroustrup professzor szerint, aki előadásában valós példákon mutatta be a leggyakoribb hibákat.
 
Mint Bjarne Stroustrup elmondta, a programozási irányelvek segítik a programozókat, hogy jó minőségű kódot írjanak, tiszta erőforrás-birtokosi rendszerrel. A C++-ban a GSL (Guidelines Support Library) könyvtár segíti a fejlesztőket, hogy betartsák a megfelelő irányelveket, ezáltal jól olvasható, ellenőrizhető kódbázist írjanak.
Kulcsszavak: forráskód programozás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás