Vállalati azonosítás felsőfokon

forrás: Prím Online, 2016. május 27. 08:54

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált az Advanced Authentication 5.3.

A megoldáson keresztül a vállalatok egyetlen keretrendszerben használhatják, kezelhetik és felügyelhetik az összes hitelesítési és azonosítási eszközt a vállalat infrastruktúrájában, beleértve az intelligens kártyákat, egyszer használatos jelszavakat, tokeneket, mobiltelefonos és USB kulcsos azonosítási módszereket, valamint a különféle biometrikus azonosító eszközöket, például ujjlenyomat-olvasókat. Segítségével a szervezetek úgy alkalmazhatnak nagyobb biztonságot nyújtó, többfaktoros autentikációt, hogy a rendszereik és adminisztrációs folyamataik közben nem válnak összetettebbé.

 

A legújabb kiadás lehetővé teszi a különböző földrajzi területen található telephelyek azonosítási eszközeinek együttes kezelését, natív módon támogatja az LDAP címtárak használatát, valamint a digitális aláírások létrehozásához és menedzseléséhez szükséges nyilvános kulcsú technológia alkalmazását is elősegíti, ami tovább erősíti a biztonságot. A friss változat még erősebb autentikációt biztosít különböző Linux desktop környezetekben, illetve előre eltárolt információk alapján offline is engedélyezi a bejelentkezést Windows rendszereken. A termék emellett integrálható az Active Directory Federation Services szolgáltatással egy Microsoft ADFS beépülő modulon keresztül, és olyan titkosítást is biztosít, amely megfelel az amerikai kormányzati szektorban is elvárt, szigorú FIPS 140-2 előírásoknak.

 

A megoldás a felhasználók munkáját azzal egyszerűsíti, hogy előre meghatározott, megfelelően biztonságosnak ítélt helyzetekben lehetővé teszi számukra a második azonosítási fázis kihagyását. Így például a vállalat IT-szakemberei beállíthatják, hogy ha a felhasználók a munkanap elején már azonosították magukat egy LDAP jelszó és egy kártya kombinációjával, akkor a következő nyolc órában történő azonosítások során nem kell újra megadniuk a jelszót, elég mindössze a kártyát használniuk.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39