Az inkjet technológia előnyeinek bemutatására koncentrál a Xerox az idei drupán

forrás: Prím Online, 2016. június 3. 10:50

Bár egyre nyilvánvalóbbak az inkjet üzleti előnyei, ennek ellenére ma még sok nyomdai szolgáltató anyagi, vagy más okok miatt mégsem mer erre a technológiára átváltani. A Xerox elhatározta, hogy az idei drupán megpróbálja megváltoztatni ezt a hozzáállást.

„A Xerox új fejezetet nyit az inkjet terén. Megmutatjuk, hogy mit jelent ez a technológia ma és mire lesznek képesek vele az ügyfeleink a jövőben. Két új platformot hoztunk létre, és a termékeinket úgy fejlesztettük, hogy az inkjet technológia még inkább hozzáférhető és megfizethető legyen a nyomdai partnereink számára.” – hangsúlyozta Robert Stabler, a Xerox Nemzetközi Nyomdaipari üzletágának alelnöke és ügyvezető igazgatója.

 

Erőteljes, új inkjet nyomdagépek

Miután az InfoTrends előrejelzései szerint a színes inkjet nyomdagépek által előállított nyomatok száma a mostani állapotokhoz képest 23 százalékkal emelkednek 2019-re, ezért a nyomdáknak és a nyomdai szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásoknak érdemes mielőbb elgondolkozniuk a megfelelő berendezések beszerzésén, hogy időben belépjenek erre a komoly jövedelmezőséget biztosító piacra. Ennek megfelelően a Xerox standján a drupán egyaránt kiállítják a vágott lapos Xerox Brenva HD inkjet nyomdagépet és a tekercses Xerox Trivor 2400 inkjet nyomdagépet. Előbbi lehetőséget teremt arra, hogy ezzel a berendezéssel a vállalkozások, a vágott lapos platform rugalmasságának és költséghatékonyságának köszönhetően, könnyedén gyárthassanak tranzakciós nyomatokat, direkt leveleket, vagy könyveket. A Trivor 2400 erősségeit pedig elsősorban azok a nyomdai vállalkozások használhatják ki, amelyek szélesíteni szeretnék kínálatukat katalógusokkal, magazinokkal és színes könyvekkel. Ugyanakkor ez utóbbi nyomdagépnek nem csupán a produktivitása figyelemreméltó, hanem az is, hogy a környezetre gyakorolt káros hatása kicsi.

 

Új tinták és csomagolási megoldások

Az idei drupa kiállításon a Xerox az alábbi bemutatókkal várja az érdeklődőket a standján:

  • Xerox Magas Fúziós Tinta bemutató: az újfajta tinta lehetővé teszi a papír elő-vagy utókezelése nélkül a hagyományos ofszet matt papírok nyomtatását.
  • Clear toner: a Xerox iGen 5 nyomdagép ötödik színe
  • Xerox Direct to Object Inkjet Nyomtató bemutató: 3D-s tárgyak inkjet nyomtatása, amelyek lehetnek olyan kicsik, mint a kupakok, vagy olyan nagyok, mint a futball védősisakok, cipők.
  • Lézerdiódás Kódolás és Jelölés megoldás bemutató: együttműködésben a Macsa I.D. S.A.-val és Macsa ID DIGILase Powered by Xerox-szal létrehoztak egy új lézer-alapú, színváltós nyomtatási megoldást, amely nagy sebességgel képes kinyomtatni a részletes grafikai tartalmakat is.

 

Új partnerség: a hajtogatható kartondobozok nyomtatása

Az idei drupa kiállításon a Xerox és a KBA Sheetfed Solutions (a Koenig & Bauer Group tagja) vezetői fogják leleplezni a két cég együttműködésében megvalósult új B1-es méretű, digitális, íves, és a formátumában első 40 inch-es nyomdagépet kifejezetten a kartondobozok gyártására. A KBA VariJET 106 Powered by Xerox berendezés többek közt olyan, digitális nyomtatási előnyöket biztosít a leendő felhasználóinak, mint az ugyanazon kartondoboz többféle változatának futatása, vagy az egyéni kartondobozok előállítása, amelyek mind-mind számos új üzleti lehetőséget nyitnak meg az ipari felhasználású nyomdagép előtt.

 

Egyszerűsített út a személyre szabott katalógusokhoz

A Xerox, a vállalathoz tartozó XMPie, illetve a Solimar and Mueller Martini új end-to-end munkafolyamat megoldásukat is bemutatják, amellyel személyre szóló katalógust fognak gyártani a Trevor 2400-as nyomdagépen. A Xerox személyre szabott katalógus megoldása a Xerox FreeFlow Core szoftver használatával automatizálja a teljes munkafolyamatot, a XMPie PersonalEffect szoftver felel azért, hogy a létrehozott személyre szóló tartalom egyezzen a felhasználó által megszabott elvárásokkal, illetve a Mueller Martini Presto II Digital fűzőgép végzi el a kötészeti és munkabefejezési feladatokat a terméken.

 

További érdekességek a Xerox standján a kiállítás ideje alatt:

  • Munkafolyamat-és perszonalizációs megoldások: felhő-alapú ajánlatok, digitális közzétételei megoldások és változó adat közzétételre vonatkozó alkalmazások.
  • A Xerox iGen 5 nyomdagép: Az iGen5 ötödik szín kék, zöld és narancs opciójának bővített színskálája megfelel az FDA teljesítmény előírásának.
  • Xerox Impika Evolution és Xerox Rialto 900 Inkjet nyomdagépek: mindkét berendezés elnyerte a Forga minősítését a minőségüknek és a teljesítményüknek köszönhetően.

 

A Xerox standja a drupa kiállításon a Hall 8B A62-es helyszínen lesz megtalálható. A “Let the Work Flow” szlogen szellemében a Xerox kiállítási tere hat tematikus zónára lesz osztva, amelyek a direkt levelek, könyvek, katalógusok, tranzakciós nyomatok, fotók és csomagolás tematikákat ölelik fel. További információkért, érdekességekért kérjük, hogy látogassa meg a Xerox hivatalos drupa oldalát az alábbi linken: www.xerox.com/drupa.

 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Studio F. A. Porsche formatervezésével érkezik az új AOC monitor

Amióta az év egy korábbi dőpontjában érkezése bejelentésre került, a dizájn-tudatos felhasználók izgatottan várják a pillanatot, amikor asztalaikra helyezhetik a Studio F. A. Porsche által formatervezett AOC Q27T1 monitort. Ez a pillanat most végre elérkezett. A 68,6 cm (27 hüvelyk) képátlójú QHD felbontású IPS panellel és mnulla éllel rendelkező monitor, három oldalon keret nélküli dizájnjával és egyedülálló lábazatával egy valódi műremek, amely élménnyé teszi a munkát.

2019. november 8. 11:25

Kompromisszumok nélküli munka a HP új laptopjával

A HP bemutatja az egy kilogrammnál is könnyebb,  új HP Elite Dragonfly  prémium laptopokat, amelyeket a mobilis üzleti felhasználóknak terveztek. A művészi kialakítású, erőteljes és biztonságos HP Elite Dragonfly a mobilis munkavégzés új korszakát hozza el. A HP emellett két lenyűgöző ívelt monitorral szélesíti kijelző portfólióját, amelyeket a modern irodai környezet igényeinek megfelelően alkottak meg.  

2019. október 28. 11:40

Versenyszintű képernyőt mutatott be az AOC

A képernyő specialista AOC bemutatja a 27 hüvelykes (68,6 cm) AG273QX modellt, az AGON terméksorozat 3. generációjának legújabb versenyszintű képviselőjét. A lövész-, MOBA és arcade játékosok által áhított funkciók átfogó csomagját tartalmazó termék mind sebesség, mind képminőség szempontjából meg fog felelni a rajongóknak. 

2019. október 24. 11:33

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Az új Epson SureColor nyomtatók kivételes minőséget és sokoldalúságot biztosítanak

Az Epson bemutatja első, 12 színkomponenst használó nagy formátumú nyomtatóit, amelyek minden eddiginél szélesebb színteret biztosítanak 99%-os Pantone-lefedettséggel*. 

2019. október 17. 18:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás