Az inkjet technológia előnyeinek bemutatására koncentrál a Xerox az idei drupán

forrás: Prím Online, 2016. június 3. 10:50

Bár egyre nyilvánvalóbbak az inkjet üzleti előnyei, ennek ellenére ma még sok nyomdai szolgáltató anyagi, vagy más okok miatt mégsem mer erre a technológiára átváltani. A Xerox elhatározta, hogy az idei drupán megpróbálja megváltoztatni ezt a hozzáállást.

„A Xerox új fejezetet nyit az inkjet terén. Megmutatjuk, hogy mit jelent ez a technológia ma és mire lesznek képesek vele az ügyfeleink a jövőben. Két új platformot hoztunk létre, és a termékeinket úgy fejlesztettük, hogy az inkjet technológia még inkább hozzáférhető és megfizethető legyen a nyomdai partnereink számára.” – hangsúlyozta Robert Stabler, a Xerox Nemzetközi Nyomdaipari üzletágának alelnöke és ügyvezető igazgatója.

 

Erőteljes, új inkjet nyomdagépek

Miután az InfoTrends előrejelzései szerint a színes inkjet nyomdagépek által előállított nyomatok száma a mostani állapotokhoz képest 23 százalékkal emelkednek 2019-re, ezért a nyomdáknak és a nyomdai szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásoknak érdemes mielőbb elgondolkozniuk a megfelelő berendezések beszerzésén, hogy időben belépjenek erre a komoly jövedelmezőséget biztosító piacra. Ennek megfelelően a Xerox standján a drupán egyaránt kiállítják a vágott lapos Xerox Brenva HD inkjet nyomdagépet és a tekercses Xerox Trivor 2400 inkjet nyomdagépet. Előbbi lehetőséget teremt arra, hogy ezzel a berendezéssel a vállalkozások, a vágott lapos platform rugalmasságának és költséghatékonyságának köszönhetően, könnyedén gyárthassanak tranzakciós nyomatokat, direkt leveleket, vagy könyveket. A Trivor 2400 erősségeit pedig elsősorban azok a nyomdai vállalkozások használhatják ki, amelyek szélesíteni szeretnék kínálatukat katalógusokkal, magazinokkal és színes könyvekkel. Ugyanakkor ez utóbbi nyomdagépnek nem csupán a produktivitása figyelemreméltó, hanem az is, hogy a környezetre gyakorolt káros hatása kicsi.

 

Új tinták és csomagolási megoldások

Az idei drupa kiállításon a Xerox az alábbi bemutatókkal várja az érdeklődőket a standján:

  • Xerox Magas Fúziós Tinta bemutató: az újfajta tinta lehetővé teszi a papír elő-vagy utókezelése nélkül a hagyományos ofszet matt papírok nyomtatását.
  • Clear toner: a Xerox iGen 5 nyomdagép ötödik színe
  • Xerox Direct to Object Inkjet Nyomtató bemutató: 3D-s tárgyak inkjet nyomtatása, amelyek lehetnek olyan kicsik, mint a kupakok, vagy olyan nagyok, mint a futball védősisakok, cipők.
  • Lézerdiódás Kódolás és Jelölés megoldás bemutató: együttműködésben a Macsa I.D. S.A.-val és Macsa ID DIGILase Powered by Xerox-szal létrehoztak egy új lézer-alapú, színváltós nyomtatási megoldást, amely nagy sebességgel képes kinyomtatni a részletes grafikai tartalmakat is.

 

Új partnerség: a hajtogatható kartondobozok nyomtatása

Az idei drupa kiállításon a Xerox és a KBA Sheetfed Solutions (a Koenig & Bauer Group tagja) vezetői fogják leleplezni a két cég együttműködésében megvalósult új B1-es méretű, digitális, íves, és a formátumában első 40 inch-es nyomdagépet kifejezetten a kartondobozok gyártására. A KBA VariJET 106 Powered by Xerox berendezés többek közt olyan, digitális nyomtatási előnyöket biztosít a leendő felhasználóinak, mint az ugyanazon kartondoboz többféle változatának futatása, vagy az egyéni kartondobozok előállítása, amelyek mind-mind számos új üzleti lehetőséget nyitnak meg az ipari felhasználású nyomdagép előtt.

 

Egyszerűsített út a személyre szabott katalógusokhoz

A Xerox, a vállalathoz tartozó XMPie, illetve a Solimar and Mueller Martini új end-to-end munkafolyamat megoldásukat is bemutatják, amellyel személyre szóló katalógust fognak gyártani a Trevor 2400-as nyomdagépen. A Xerox személyre szabott katalógus megoldása a Xerox FreeFlow Core szoftver használatával automatizálja a teljes munkafolyamatot, a XMPie PersonalEffect szoftver felel azért, hogy a létrehozott személyre szóló tartalom egyezzen a felhasználó által megszabott elvárásokkal, illetve a Mueller Martini Presto II Digital fűzőgép végzi el a kötészeti és munkabefejezési feladatokat a terméken.

 

További érdekességek a Xerox standján a kiállítás ideje alatt:

  • Munkafolyamat-és perszonalizációs megoldások: felhő-alapú ajánlatok, digitális közzétételei megoldások és változó adat közzétételre vonatkozó alkalmazások.
  • A Xerox iGen 5 nyomdagép: Az iGen5 ötödik szín kék, zöld és narancs opciójának bővített színskálája megfelel az FDA teljesítmény előírásának.
  • Xerox Impika Evolution és Xerox Rialto 900 Inkjet nyomdagépek: mindkét berendezés elnyerte a Forga minősítését a minőségüknek és a teljesítményüknek köszönhetően.

 

A Xerox standja a drupa kiállításon a Hall 8B A62-es helyszínen lesz megtalálható. A “Let the Work Flow” szlogen szellemében a Xerox kiállítási tere hat tematikus zónára lesz osztva, amelyek a direkt levelek, könyvek, katalógusok, tranzakciós nyomatok, fotók és csomagolás tematikákat ölelik fel. További információkért, érdekességekért kérjük, hogy látogassa meg a Xerox hivatalos drupa oldalát az alábbi linken: www.xerox.com/drupa.

 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új multifunkciós nyomtatók a HP-tól

A HP bemutatja legújabb otthoni használatra tervezett nyomtatóit, a DeskJet 2300, 2700, DeskJet Plus 4100, DeskJet Plus Ink Advantage 6000 és 6400 modelleket. A multifunkciós eszközöket a modern háztartások igényeihez tervezték, így azok kiválóan használhatók munkához, tanuláshoz és az otthoni szórakozást is segítik.

2020. július 13. 19:30

Az új Philips monitorok új szintre emelik a konzoljátékot

Az MMD  bemutatja két új Momentum monitorát, amelyek közül az egyik a Bowers & Wilkins vállalattal együttműködésben született meg.  Az 558M1RY 55 hüvelykes (139,7 cm)  méretével a piacon a legnagyobb konzoljátékra optimalizált monitor, míg a 278M1R egy esport célra tervezett 27 hüvelykes (68,6 cm) modell. 

2020. július 2. 16:55

Az AOC és a Philips monitors meghaladják a piaci növekedést Európában

Az AOC büszkén jelenti be világszintű piacvezető eredményét a gaming monitorok területén 2020 első negyedévére vonatkozóan. A márka globális szinten a legmagasabb, 19,5%-os piaci részesedést érte el, így már sorozatban második negyedéve utasította maga mögé versenytársait (IDC Gaming Tracker Q1 2020).

2020. június 24. 13:50

A HP megalkotta a következő generáció csúcsgépeit

A HP bemutatja ikonikus OMEN portfóliójának legújabb tagjait, az OMEN Command Center innovatív fejlesztéseit és az első 16 colos Pavilion Gaming laptopot. Az új eszközöket a játékosok új generációjának tervezték, akik folyamatosan keresik a saját és gépeik teljesítményének határait. A hazai OMEN közösséget különleges kihívással várja a vállalat a nyári hónapokban.   

2020. június 23. 12:30

Optimális kényelem és produktivitás

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bemutatja az új Philips 272B1G Full HD monitort, amely a csökkentett környezeti hatást szem előtt tartva az optimális kényelem és termelékenység érdekében készült. Ez a 27 hüvelykes (68,6 cm) LCD monitor a tavaly piacra dobott legzöldebb képernyő, a Philips 241B7QGJEB továbbfejlesztett változata. 

2020. június 18. 20:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás