Az inkjet technológia előnyeinek bemutatására koncentrál a Xerox az idei drupán

forrás: Prím Online, 2016. június 3. 10:50

Bár egyre nyilvánvalóbbak az inkjet üzleti előnyei, ennek ellenére ma még sok nyomdai szolgáltató anyagi, vagy más okok miatt mégsem mer erre a technológiára átváltani. A Xerox elhatározta, hogy az idei drupán megpróbálja megváltoztatni ezt a hozzáállást.

„A Xerox új fejezetet nyit az inkjet terén. Megmutatjuk, hogy mit jelent ez a technológia ma és mire lesznek képesek vele az ügyfeleink a jövőben. Két új platformot hoztunk létre, és a termékeinket úgy fejlesztettük, hogy az inkjet technológia még inkább hozzáférhető és megfizethető legyen a nyomdai partnereink számára.” – hangsúlyozta Robert Stabler, a Xerox Nemzetközi Nyomdaipari üzletágának alelnöke és ügyvezető igazgatója.

 

Erőteljes, új inkjet nyomdagépek

Miután az InfoTrends előrejelzései szerint a színes inkjet nyomdagépek által előállított nyomatok száma a mostani állapotokhoz képest 23 százalékkal emelkednek 2019-re, ezért a nyomdáknak és a nyomdai szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásoknak érdemes mielőbb elgondolkozniuk a megfelelő berendezések beszerzésén, hogy időben belépjenek erre a komoly jövedelmezőséget biztosító piacra. Ennek megfelelően a Xerox standján a drupán egyaránt kiállítják a vágott lapos Xerox Brenva HD inkjet nyomdagépet és a tekercses Xerox Trivor 2400 inkjet nyomdagépet. Előbbi lehetőséget teremt arra, hogy ezzel a berendezéssel a vállalkozások, a vágott lapos platform rugalmasságának és költséghatékonyságának köszönhetően, könnyedén gyárthassanak tranzakciós nyomatokat, direkt leveleket, vagy könyveket. A Trivor 2400 erősségeit pedig elsősorban azok a nyomdai vállalkozások használhatják ki, amelyek szélesíteni szeretnék kínálatukat katalógusokkal, magazinokkal és színes könyvekkel. Ugyanakkor ez utóbbi nyomdagépnek nem csupán a produktivitása figyelemreméltó, hanem az is, hogy a környezetre gyakorolt káros hatása kicsi.

 

Új tinták és csomagolási megoldások

Az idei drupa kiállításon a Xerox az alábbi bemutatókkal várja az érdeklődőket a standján:

  • Xerox Magas Fúziós Tinta bemutató: az újfajta tinta lehetővé teszi a papír elő-vagy utókezelése nélkül a hagyományos ofszet matt papírok nyomtatását.
  • Clear toner: a Xerox iGen 5 nyomdagép ötödik színe
  • Xerox Direct to Object Inkjet Nyomtató bemutató: 3D-s tárgyak inkjet nyomtatása, amelyek lehetnek olyan kicsik, mint a kupakok, vagy olyan nagyok, mint a futball védősisakok, cipők.
  • Lézerdiódás Kódolás és Jelölés megoldás bemutató: együttműködésben a Macsa I.D. S.A.-val és Macsa ID DIGILase Powered by Xerox-szal létrehoztak egy új lézer-alapú, színváltós nyomtatási megoldást, amely nagy sebességgel képes kinyomtatni a részletes grafikai tartalmakat is.

 

Új partnerség: a hajtogatható kartondobozok nyomtatása

Az idei drupa kiállításon a Xerox és a KBA Sheetfed Solutions (a Koenig & Bauer Group tagja) vezetői fogják leleplezni a két cég együttműködésében megvalósult új B1-es méretű, digitális, íves, és a formátumában első 40 inch-es nyomdagépet kifejezetten a kartondobozok gyártására. A KBA VariJET 106 Powered by Xerox berendezés többek közt olyan, digitális nyomtatási előnyöket biztosít a leendő felhasználóinak, mint az ugyanazon kartondoboz többféle változatának futatása, vagy az egyéni kartondobozok előállítása, amelyek mind-mind számos új üzleti lehetőséget nyitnak meg az ipari felhasználású nyomdagép előtt.

 

Egyszerűsített út a személyre szabott katalógusokhoz

A Xerox, a vállalathoz tartozó XMPie, illetve a Solimar and Mueller Martini új end-to-end munkafolyamat megoldásukat is bemutatják, amellyel személyre szóló katalógust fognak gyártani a Trevor 2400-as nyomdagépen. A Xerox személyre szabott katalógus megoldása a Xerox FreeFlow Core szoftver használatával automatizálja a teljes munkafolyamatot, a XMPie PersonalEffect szoftver felel azért, hogy a létrehozott személyre szóló tartalom egyezzen a felhasználó által megszabott elvárásokkal, illetve a Mueller Martini Presto II Digital fűzőgép végzi el a kötészeti és munkabefejezési feladatokat a terméken.

 

További érdekességek a Xerox standján a kiállítás ideje alatt:

  • Munkafolyamat-és perszonalizációs megoldások: felhő-alapú ajánlatok, digitális közzétételei megoldások és változó adat közzétételre vonatkozó alkalmazások.
  • A Xerox iGen 5 nyomdagép: Az iGen5 ötödik szín kék, zöld és narancs opciójának bővített színskálája megfelel az FDA teljesítmény előírásának.
  • Xerox Impika Evolution és Xerox Rialto 900 Inkjet nyomdagépek: mindkét berendezés elnyerte a Forga minősítését a minőségüknek és a teljesítményüknek köszönhetően.

 

A Xerox standja a drupa kiállításon a Hall 8B A62-es helyszínen lesz megtalálható. A “Let the Work Flow” szlogen szellemében a Xerox kiállítási tere hat tematikus zónára lesz osztva, amelyek a direkt levelek, könyvek, katalógusok, tranzakciós nyomatok, fotók és csomagolás tematikákat ölelik fel. További információkért, érdekességekért kérjük, hogy látogassa meg a Xerox hivatalos drupa oldalát az alábbi linken: www.xerox.com/drupa.

 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Gaming monitorokat mutat be a Thermaltake

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a TGM-I27FQ és a TGM-V32CQ Curve gaming monitort, a kiváló minőségű QHD-s (2560x1440) képernyőt profi gamereknek. A TGM-I27FQ egy 165 Hz-es frissítési gyakoriságú és gyors IPS-technológiát használ, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy élvezhessék a még tökéletesebb élményt és a kiváló képminőséget gyorsan mozgó játékok közben. A TGM-V32CQ 170 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1000R-es görbülettel érkezik, lehetővé téve, hogy teljesen elmerüljünk a játékban a képernyő azonnali reakciója és a tökéletes betekintési szögek révén.

2024. február 27. 16:01

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

Elkezdődött a várva várt League of Legends bajnokság

Február 12-én kezdetét vette Winter Cup powered by Samsung Odyssey: a League of Legends játékosoknak szóló nemzetközi verseny.  Az esemény célja, hogy elősegítse a közösségépítést a világ egyik legnépszerűbb játékában, miközben magas színvonalú, professzionális versenyzésre biztosít lehetőséget a gamereknek. A megmérettetés teljes nyereményalapja 6000 euró.

2024. február 17. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05