Dell SCOS 7 az egyedülállóan alkalmazkodó, jövőálló tárolási megoldás

forrás: Prím Online, 2016. június 7. 09:11

A Dell bejelentette új Storage Center Operating System 7 verzióját Compellent tárolókra, amely növeli a vállalati tárolási technikák gazdaságosságát. Hároméves munka eredményeként egy olyan platform született, amely felgyorsítja az iparág átállását a modern flash-alapú architektúrákra.

Radikálisan újragondolt rendszer a jövőálló vállalatokért

A Dell Storage Center Operating System 7 (SCOS 7) határozottan ösztönzi a flash-technológia bevezetését, a virtualizációs lehetőségek révén magasabb szintű, egyszerűsített adatfelügyeletet tesz lehetővé, valamint egyesíti a Dell tárolási ökoszisztémájának egyéb elemeit. Az új kiadás intelligens és rugalmas megoldást biztosít a flash-technológiára történő átálláshoz, amely fontos lépés a jövőálló vállalati infrastruktúra megvalósítása felé. Az SCOS 7 egyedülálló képességei jelentős üzleti előnyöket biztosítanak, többek között:

  • csökken a flash- és hibrid tömbök beszerzési költsége;
  • az átalakított és egyszerűsített felügyelet révén csökkennek az életciklus során fellépő költségek;
  • az üzleti és technológiai változások rugalmasabban kezelhetők;
  • a virtualizációs és felhőalapú technológiák bevezetésének kiemelt támogatása, valamint
  • az ügyfelek befektetéseinek magasabb, portfólió szintű védelme.

 

„A Dell SC sorozata mindig is rendkívül előremutató tárolási platform volt, az SCOS 7 pedig messze a legforradalmibb szoftverünk – jelentette ki Alan Atkinson, a Dell Storage alelnöke és vezérigazgatója. Az SC platformot már az alapoktól úgy terveztük meg, hogy jövőálló legyen, és valóban új szintre emelje a flash használatát, a deduplikációt, valamint a rendszerintelligenciát.”

 

 

Minden eddiginél gazdaságosabb tárolás, bővített szolgáltatások 

Bár az effektív flash-kapacitás terén már így is az iparág legjobbja az egy gigabájtra jutó költség terén, a Dell SC sorozata (Compellent) a jövőben még gazdaságosabb tárolást kínál. A vállalat a nettó használható kapacitást a kizárólag flash-alapú megoldások esetében kevesebb mint 0,45 dolláros, míg a merevlemezes megoldásokat kevesebb mint 0,10 dolláros áron kínálja gigabájtonként. Az SCOS 7 a terhelések eddiginél is szélesebb spektrumához biztosítja a legmodernebb tárolási technológiát. A megoldás csökkenti a flash-technológia bekerülési költségét, amely a bevezetés egyik legfőbb akadálya a vállalatoknál, emellett az üzemeltetési költségeket is csökkenti az egyszerűsített felügyelet és a jobb hatékonyság révén. 

 

  • A legátfogóbb adatredukciós megoldás: az SCOS 7 segítségével az ügyfelek több adatot tárolhatnak kevesebb meghajtón. Az új, szabadalmaztatott, intelligens deduplikáció és a továbbfejlesztett, intelligens tárolószintű tömörítés akár 10:1 arányú kapacitás-megtakarítást jelenthet, ami csökkentheti a flash-alapú, illetve a merevlemezes tárolás költségét. A SCOS 7 adatredukciós eljárása magában foglalja az SC sorozat összes innovatív platformhatékonysági szolgáltatását, többek között az automatizált tieringet. A deduplikáció valamint a tömörítés is automatikusan, dinamikusan és teljesítményoptimalizáltan történik, ami költségmegtakarítást eredményez az adatok teljes életciklusa során.
  • Még rugalmasabb adatközpontok: Az SCOS 7 magasabb szintre emeli az adattárolás felügyeletét, így az ügyfelek gyorsan és zökkenőmentesen reagálhatnak a változó követelményekre. A Dell új Live Migrate szolgáltatásával a tárolók föderációja beépített funkció lesz az SC9000, az SC8000 és az SC4020 tárolók esetében. A storage rendszermérnökök gyorsan és gördülékenyen helyezhetik át a köteteket a tárolók között. Így a munkaterhelések (I/O) megszakítása vagy további virtualizácós hardver/szoftver vásárlása nélkül optimalizálhatják és rendezhetik át a környezetet.

 

Ezen felül az SCOS 7 részletesebb felügyeletet és szabályozhatóságot kínál.

  • Az új Quality of Service (QoS) funkciókkal az egyedi üzleti prioritások szerint, automatikusan foglalhatják le az erőforrásokat a rendszergazdák. Így biztosítható a lehető legjobb teljesítmény az üzleti kritikus alkalmazások számára akár a folyamatosan nagy munkaterhelésű környezetekben is.
  • A VMware VVol támogatás virtuális gépek szintjén teszi lehetővé a tárhely kiosztását, felügyeletét és kezelését.

A fenti két funkció megkönnyíti a többügyfeles és a felhőalapú környezetek kezelését, ezen kívül segíti az informatikai szakembereket az egységes, házirendalapú tárhely-szolgáltatás kialakításában.

  • Egységesített Dell Storage ökoszisztéma: Az új Dell Storage Manager (DSM) szoftver közös felügyeleti platformot biztosít, amely HTML5-alapú felületen kezeli az SC, PS (EqualLogic) és FS termékeket. A korábbi SC Series Enterprise Manager jól ismert felületére épülő SCOS 7 lehetővé teszi a kétirányú többplatformos replikációt az SC és a PS tömbök között, valamint a két rendszer napi szintű kezelését egyetlen közös felületen keresztül. A Dell a mid-range vállalati tárolási megoldások szállítói között egyedüliként kínál natív kétirányú replikációt a különböző termékcsaládjai között.

 

A PS sorozat bármely tárolóplatformját is választják az ügyfelek, korábbi befektetésük értéke teljes mértékben megmarad, sőt, növekedik, amennyiben és amikor SC megoldásokkal bővítik tárolási környezetüket. 

 

Elérhetőség

Az SCOS 7 ingyenes firmware frissítésként jelenik meg az SC sorozatú termékek élő támogatási szerződéssel rendelkező tulajdonosai számára. Az SCOS 7 legtöbb szolgáltatása azonnal elérhető lesz az SC9000 termékben, míg a teljes SC termékcsaládban várhatóan 2016 harmadik negyedévétől. A Dell PS sorozatú termékek tulajdonosai, akik szeretnék kihasználni a PS és SC termékcsaládok többplatformos replikációs funkcióit, ingyenesen frissíthetnek a PS 9.0 verziószámú firmware-re, amennyiben élő támogatási szerződéssel rendelkeznek. A PS és SC sorozatú termékek licencei között nincs átjárhatóság, az SC sorozathoz külön replikációs licencet szükséges vásárolni.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hangprojektor, mélynyomó és szatellit hangszóró a 2022-es Fidelio kínálatban

A Philips Sound három új modellt mutat be, melyek a 2022. második félévétől elérhető Fidelio fókuszú AV platform első termékei. Az új prémium hangsugárzó, mélynyomó és szatellit hangszóró kivitelében egyesíti a Fidelio teljesítményét, a prémium anygahasználatot, és a koherens családi dizájnt. Mindezt együtt kínálja a muti-room, többcsatornás, kiváló minőségű audio streaminghez. 

2022. január 27. 20:03

Leginkább mobilról olvasunk híreket

A 15 és 40 év közöttiek közel száz százaléka netezik, azonban a 75 év felettiek közül kevesen – derül ki egy új dokumentumból, amit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa fogadott el e heti ülésén. A grémium több vidéki rádiós pályázatnál is eredményt hirdetett. 

2022. január 27. 18:11

A digitalizáció segítségével válnak akadálymentessé az írott szövegek

Látássérülteken segít egy szövegeket hangfájlokká konvertáló, magyar fejlesztésű program. A Dramatizált Elektronikus könyvszerkesztő és Hangoskönyv konvertáló (DEX) szoftver az Informatika a Látássérültekért Alapítvány legújabb innovációja.  Az előző verzióhoz képest a mostani fejlesztés képes a könyveket és egyéb papíralapú dokumentumokat, illetve szöveget tartalmazó képfájlokat és PDF állományok tartalmait felolvasható elektronikus fájl formátumba alakítani. A szoftver legfrissebb, 3.0-ás verziójának fejlesztéséhez a szervezet a 2020-as Vodafone Digitális Díj keretében nyert támogatást a Digitális Esélyegyenlőség kategória első helyezettjeként. A szoftver az INFOALAP weboldaláról ingyenesen tölthető le. 

2022. január 27. 16:37

Innováció az építőipari beruházások tervezésében

A Paulinyi & Partners Digital Solutions Kft. egyedi projektjével a tervezés teljes időtartamában képes segíteni a tervezők és a beruházó munkáját. A beruházás előkészítés és tervezéssegítő szolgáltatás fő célja a hatékonyságnövelés és a projektdöntések támogatása.

2022. január 27. 14:58

A Check Point Software 2022-es biztonsági jelentése

Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta 2022-es biztonsági jelentését, mely bemutatja az általuk 2021 során tapasztalt legfontosabb támadási vektorokat és technikákat, kezdve az év eleji SolarWinds támadással, mely a kifinomultság és terjedés egy egészen új szintjét jelentette, egészen a decemberi Apache Log4j sérülékenységet kihasználó támadásokig

2022. január 27. 13:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58