Világelsővé fejlesztik a magyar készenléti kommunikációt

forrás: Prím Online, 2016. június 8. 07:46

A magyar rendőrséget, határrendészetet, a mentőket és tűzoltókat is kiszolgáló zártkörű mobilhálózat, az EDR a világ legmodernebb készenléti távközlési rendszere lesz rövidesen, miután a gyártó Airbus Defence and Space a Kormányzati hírközlési szolgáltató Pro-M Zrt. megrendelésére elvégzi a rendszer frissítését.

Az EDR-t (Egységes Digitális Távközlési Rendszert) az Airbus a Pro-M megbízásából egyebek mellett olyan öngyógyító funkciók bevezetésére teszi alkalmassá, amelyek a központi infrastruktúrát ért meghibásodás vagy szabotázs esetén is képesek fenntartani a teljeskörű kommunikációs szolgáltatást, vagyis biztosítják, hogy a készenléti szervek zavartalanul kommunikálhassanak speciális rádiókészülékeiken keresztül. 

 

Az EDR legújabb képességei, melyek a legszélsőségesebb válsághelyzetekben is biztosítják a mentéshez és kárelhárításhoz nélkülözhetetlen összeköttetést, elsőként várhatóan az év végére a fővárosban lesznek elérhetők. Budapest területét ellátó állomásokhoz a gyártó a Pro-M rendelkezésére bocsájtotta a rendszer új képességeit biztosító szoftvert.

 

A hálózatnak jelentős szerepe van a megerősített határőrizetben is, a kritikus határszakaszok teljes lefedettségének biztosítása ezért kiemelt fontosságú. Az Airbus a határvédelem támogatására a Pro-M Zrt. által megrendelt berendezések megérkezéséig felajánlott két új állomást, és annak telepítését, tovább javítva ezzel a lefedettséget. 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05