Az energetika és a távoktatás fejlesztésébe is bekapcsolódtak új megoldásaikkal a Xerox kutatói

forrás: Prím Online, 2016. június 10. 10:36

Két új innovációt jelentettek be a közelmúltban a Xerox fejlesztői. Egyrészt a vállalat amerikai kutatóközpontjában, a PARC-ban olyan ablaküveg bevonatot hoztak létre, amely jelentősen növeli az épületek hőmegtartó képességét. Másrészt a Xerox indiai kutatóközpontjában, az XRCI-nél az e-learning anyagok jobb, könnyebb elérését, használatát lehetővé tevő megoldást találtak ki.

2000-ben indította el a PARC a Tiszta technológia elnevezésű programját, amelynek keretében azon dolgoztak, hogy költséghatékony, a mindennapokban alkalmazható megoldásokat fejlesszenek ki az energiatárolás, a megújuló energiák használata, valamint az energiahatékonyság növelése terén. Ennek a megközelítésnek a mentén kapcsolódtak be az USA Védelmi Minisztériuma kutatásokért felelős részlegének SHIELD-projektjébe, aminek részeként a kereskedelmi-és lakóépületek hőmegtartó képességének javításával foglalkoztak. Ennek eredményeként, az eddigi technológia tökéletesítésével kísérletezték ki az átlátszó aerogél megoldásukat. Ez az egyrétegű ablaküvegekre, vékony rétegben felvihető polimer borítás a mérések szerint jelentősen növeli az épületek energiahatékonyságát, miközben a felhelyezett anyag az ablakok küllemét sem változtatja meg, illetve azok fénybeeresztő tulajdonságára, időtállóságára, vagy hangszigetelési jellemzőire sincsen hatással. A PARC fejlesztését 3 millió dollárral díjazták a SHIELD-programban.

 

 

Hasonló nagy léptékű előrelépést jelent az oktatás világában a Xerox indiai kutatóközpontjának, az XRCI-nek a fejlesztése, amely az online tanulás hatékonyságának növeléshez járul hozzá. A Xerox kutatói a minőségi tudás elérése, felhasználása érdekében fejlesztették ki a videós e-learning megoldásukat, amely az interneten lévő több ezer oktatási tananyag rendszerbe foglalásával teszi ezeket mindenki számára megismerhetővé. A napi gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy adott téma iránt érdeklő embernek ezután nem kell egyesével, sok időt elpazarolva összegyűjtenie a számára releváns videókat. Helyette az XRCI megoldása fejlett multimédiás algoritmusának köszönhetően könnyedén elvégzi ezt a feladatot. A téma megadása után azonnal összeszedi a kapcsolódó videós tartalmakat. Utána kilistázza azokat a felhasználó számára egy külön menüben, ahol kulcsszavak és a tárgymutató segítségével gyorsan megtalálhatóvá válnak a legérdekesebb, leghasznosabb videók.

 

A perszonalizáció is a megoldás része. E-tutorként az egyéni fejlődéshez, igényekhez idomulva javasol videókat a tanulóknak. Például ha a rendszer azt érzékeli, hogy a felhasználó egy videó megtekintése közben újra elindítja ugyanazt az anyagot az ötödik perctől, akkor feltételezi, hogy a nézőnek szüksége van további információkra az adott téma megértéséhez, ezért máris felajánl számára további tartalmakat, amelyekből az adott kérdéskör részletesebben megismerhető, megérthető.

 

Az XRCI fejlesztése együttműködésben az Impartus szolgáltatóval idén nyáron debütál a több távol-keleti országban.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu modellje új szintre emeli az automatizációval elérhető megtakarítást

A robotalapú folyamatautomatizáció (RPA) széles körű alkalmazásnak korlátait megszüntetve, a Fujitsu új modelje 12-16% közötti megtakarítást tesz lehetővé a működési költségben. A Fujitsu észak- és nyugat-európai ügyfelek számára elérhető, új ipari automatizációs működési modellje kiiktatja az RPA terjedését eddig gátló akadályokat, ami komoly változást hozhat tekintettel arra, hogy jelenleg világszerte csak a szervezetek 4%-a alkalmazza széles körben az RPA-technológiát. 

2019. november 18. 18:54

Paris Call: A kiberbiztonság iránti elkötelezettség folyamatosan nő

A francia kormány 2019. november 12-én hatalmas előrelépést jelentett be a kibertér biztonságáért való összefogás terén: a Paris Call for Trust and Security in Cyberspace nevű kiberbiztonsági kezdeményezéshez csatlakozók száma egy év alatt közel háromszorosára nőtt, összesen több mint 1000-re.

2019. november 18. 12:54

A legfrissebb ThinQ alkalmazáson keresztül a készülékek azelőtt jeleznek, hogy meghibásodnának

Az LG Electronics (LG) bemutatta továbbfejlesztett ThinQ alkalmazását, melynek köszönhetően a felhasználói okosotthon-élmény még teljesebbé válik. A hangutasítással is vezérelhető okosotthon-app az LG okos háztartási eszközeinek gördülékeny irányítása mellett több mint 150 országban kínál új mesterségesintelligencia-alapú szolgáltatásokat.

2019. november 18. 11:26

Az ABB technológiája biztosítja a Burdzs Kalifa felhőkarcoló megbízható energiaellátását

Az ABB intelligens, előrejelző karbantartási megoldást telepített a világhírű Burdzs Kalifa folyamatos üzemelését biztosító áramellátási rendszerekhez. 

2019. november 18. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás