Elérhető a Minecraft: Education Edition első verziója

forrás: Prím Online, 2016. június 10. 06:41

A mai naptól szeptember elejéig ingyenesen elérhető a Microsoft Minecraft: Education Edition első változata pedagógusok számára. A most bemutatott változat fejlesztésekor figyelembe vették a tanulói és oktatói visszajelzéseket, ami hozzájárul a felhasználói élmény tökéletesítéséhez.

 

A diákokért vállalt elkötelezettség jegyében ma elindult a Microsoft Minecraft: Education Edition kampánya oktatók számára. A kampány részeként a Minecraft: Education Edition első verziója a nyár végéig ingyenesen elérhető a pedagógusok számára, akik így időben feltérképezhetik a szoftverben rejlő lehetőségeket.

 

 

 

A program béta verzióját májusban indította el a Microsoft: a tesztváltozatra a világ 26 országának több mint száz iskolájából összesen 2000 tanulói és oktatói visszajelzés érkezett, ami hozzásegítette a fejlesztőket a felhasználói élmény kiteljesítéséhez.

 

Mindezek eredményeként a program legfrissebb változata már számos, a tesztközönség által kulcsfontosságúnak ítélt elemmel rendelkezik, mint például a tantermi együttműködés, nem-játékos karakterek, valamint olyan kamera- és portfólióelemek, amelyek lehetővé teszik, hogy a diákok pillanatfelvételeket készítsenek a munkájukról, dokumentálva a feladatok előrehaladását.

 

A Microsoft emellett frissített oktatási anyagokat és tanterveket is közzétett, amelyek segítségével az oktatók gyorsan elsajátíthatják a Minecraft: Education Edition használatát. A mintaórák különböző témák és korcsoportok széles skáláját fedik le, eljutva egészen olyan témákig, mint a várostervezés vagy a környezettudatosság.

 

További részletek az education.minecraft.net weboldalon találhatóak.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59