Nokia Nyílt Innovációs Kihívás 2016

forrás: Prím Online, 2016. június 13. 12:35

A Nokia negyedik alkalommal hirdeti meg Nyílt Innovációs Kihívását, melynek témája ezúttal a Dolgok Internete (Internet of Things, IoT) - a közbiztonság, a hálózatba kapcsolt gépjárművek, az Ipar 4.0, a közművek, a biztonság, és az okos városok.

A felhívást a Nokia a magántőke befektetésével foglalkozó Nokia Growth Partners vállalattal közösen szervezi, mely ebben az évben jelentette be, hogy 350 millió dollárral támogatja különböző IoT vállalatok befektetéseit. 

 

Az elkövetkezendő években az IoT korszakalkotó megoldásokkal egyszerűsíti majd az emberek életét, teszi hatékonyabbá az egyes iparágakat és teremt új üzleti lehetőségeket az hálózatüzemeltetők és a vállalkozások számára. A Bell Labs Consulting közelmúltban megjelent előrejelzése szerint 2020-ra a Dolgok Internetére kapcsolódó eszközök száma meghaladja majd a 46 milliárdot. Ezek a kapcsolódó készülékek az IoT változatos felhasználási módjait teszik majd lehetővé, mint például fenntarthatóbb okos városokat, okosabb, gyorsabb egészségügyi és közbiztonsági alkalmazásokat, amelyek életeket mentenek majd, illetve gyorsabban reagáló és egyszerűbben kezelhető okos hálózatokat.

 

Az IoT ezen izgalmas területeihez kapcsolódó nagyratörő elképzeléseket és új üzleti modelleket keresi a Nokia Nyílt Innovációs Kihívás 2016. A pályázat időtartama alatt a Nokia üzletági szakemberekkel együtt értékeli a nevezések újszerűségét, hatását és üzleti potenciálját. A győztesek bekapcsolódhatnak a Nokia Innováció Gyorsító Programjába, mely segítségével a Nokia vállalati keretein belül inkubációs környezetben fejleszthetik elképzeléseiket, hozzáférhetnek a Nokia globális piacaihoz és befektetői kapcsolatokat építhetnek ki. Ráadásul a három legjobb eredményt elérő csapat között inkubációs díjként összesen 100,000 euró kerül kiosztásra.

 

 

A jelentkezéseket június 6-a és augusztus 15-e között lehet benyújtani, ennek lezárását követően kerül sor a pályázatok értékelésére. A legjobb 15 csapat meghívást kap egy kétnapos párizsi koncepciófejlesztő workshop-ra, amelyet a Nokia szakemberei tartanak októberben. A végső döntésre és a díjátadó rendezvényre rögtön a workshop után kerül sor. A Nokia Nyílt Innovációs Kihívás minden innovátor, kezdő vállalkozás, szervezet, akadémia és egyén előtt nyitott, aki vagy amely olyan jövőbeli technológiák fejlesztésén dolgozik, amelyek javítják életminőségünket, valamint ötletét egy működő prototípus segítségével be is tudja mutatni. 

 

„A digitalizáció a következő ipari forradalom, és a minket körülvevő eszközök automatizálása az emberiség lehetőségeinek új korszakát nyitja majd meg” – mondta Marc Rouanne, a Nokia Innovációs és Operatív Vezetője. „A Nokia Nyílt Innovációs Kihívás 2016 az emberek és az eszközök összekapcsolása terén keresi a legújabb ötleteket. Az innovátorok és kezdő vállalkozások számára ez egy nagyszerű lehetőséget teremt. Kihasználhatják a Nokia globális jelenlétéből eredő előnyöket és kockázati tőkebefektetőkkel ismerkedhetnek meg, hogy új módokat találjanak a holnap technológiáinak közös fejlesztésére, amelyek életeket mentenek, segítik a környezetet és javítják életminőségünket.” 

 

Bo Ilsoe, a Nokia Growth Partners ügyvezető partnere szerint „a fődíj mellett a Nokia Nyílt Innovációs Kihívás kivételes lehetőséget teremt az IoT vállalatok számára, hogy potenciális partnereket találjanak, befektetőkkel találkozzanak, tanácsokat kapjanak üzleti elképzeléseikhez, valamint hozzájuk hasonló vállalkozókkal ismerkedhessenek meg. Nagy megelégedésünkre szolgál, hogy újra támogathatjuk a versenyt.”

 

A Nokia elképzelése, hogy kiterjessze az emberiség életminőségének javítását célzó technológia lehetőségeit. Egy olyan programozható világ létrehozásával járuljon hozzá boldogulásukhoz, ahol emberek, tárgyak, érzékelők és eszközök milliárdjai kapcsolódnak össze. A 2016-os Mobil World Congress-en a Nokia kiemelte, hogy vezető szerepet kíván betölteni a következő generációs 5G és IoT technológiák fejlesztésében, amely alkalmazások, platformok, biztonsági megoldások, kapcsolódási megoldások és szolgáltatások változatos portfóliójának kifejlesztését jelenti számos különböző iparágban. Az IoT minél szélesebb körben való elterjedése megnyitja az utat az 5G-hez hasonló, jövőbe mutató technológiák sikeres bevezetése előtt.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu modellje új szintre emeli az automatizációval elérhető megtakarítást

A robotalapú folyamatautomatizáció (RPA) széles körű alkalmazásnak korlátait megszüntetve, a Fujitsu új modelje 12-16% közötti megtakarítást tesz lehetővé a működési költségben. A Fujitsu észak- és nyugat-európai ügyfelek számára elérhető, új ipari automatizációs működési modellje kiiktatja az RPA terjedését eddig gátló akadályokat, ami komoly változást hozhat tekintettel arra, hogy jelenleg világszerte csak a szervezetek 4%-a alkalmazza széles körben az RPA-technológiát. 

2019. november 18. 18:54

Stratégiai együttműködési megállapodás a Magyar Innovációs Szövetség és a Tungsram között

A Magyar Innovációs Szövetség és a Tungsram együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Innovációs Szövetség 2019. november 15-én megtartott, összevont választmányi és elnökségi ülésén, melynek a Tungsram volt a helyszíne, ill. házigazdája. A cél, hogy tevékenységük eredményeiből szűkebb környezetükön túl a tágabb közösség is részesülhessen. Az aláírást követően, Jörg Bauer elnök-vezérigazgató előadásában bemutatta, miért lett a Tungsram szlogenje az, hogy "Örökségünk az innováció".

2019. november 18. 17:18

V. Magyar Speciális Független Filmszemle

2019. november 19-20-án kerül megrendezésre ötödik alkalommal Budapesten a Magyar Speciális Független Filmszemle, fogyatékossággal élők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók, autizmussal élők valamint függetlenfilmesek és diákok Kárpát-medencei integrált filmes seregszemléje. Különlegessége, hogy az egyetlen olyan tematikus filmes rendezvény Magyarországon, amely a fogyatékosság témájában teszi közzé felhívásait.

2019. november 18. 15:51

Paris Call: A kiberbiztonság iránti elkötelezettség folyamatosan nő

A francia kormány 2019. november 12-én hatalmas előrelépést jelentett be a kibertér biztonságáért való összefogás terén: a Paris Call for Trust and Security in Cyberspace nevű kiberbiztonsági kezdeményezéshez csatlakozók száma egy év alatt közel háromszorosára nőtt, összesen több mint 1000-re.

2019. november 18. 12:54

A legfrissebb ThinQ alkalmazáson keresztül a készülékek azelőtt jeleznek, hogy meghibásodnának

Az LG Electronics (LG) bemutatta továbbfejlesztett ThinQ alkalmazását, melynek köszönhetően a felhasználói okosotthon-élmény még teljesebbé válik. A hangutasítással is vezérelhető okosotthon-app az LG okos háztartási eszközeinek gördülékeny irányítása mellett több mint 150 országban kínál új mesterségesintelligencia-alapú szolgáltatásokat.

2019. november 18. 11:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás