Nokia Nyílt Innovációs Kihívás 2016

forrás: Prím Online, 2016. június 13. 12:35

A Nokia negyedik alkalommal hirdeti meg Nyílt Innovációs Kihívását, melynek témája ezúttal a Dolgok Internete (Internet of Things, IoT) - a közbiztonság, a hálózatba kapcsolt gépjárművek, az Ipar 4.0, a közművek, a biztonság, és az okos városok.

A felhívást a Nokia a magántőke befektetésével foglalkozó Nokia Growth Partners vállalattal közösen szervezi, mely ebben az évben jelentette be, hogy 350 millió dollárral támogatja különböző IoT vállalatok befektetéseit. 

 

Az elkövetkezendő években az IoT korszakalkotó megoldásokkal egyszerűsíti majd az emberek életét, teszi hatékonyabbá az egyes iparágakat és teremt új üzleti lehetőségeket az hálózatüzemeltetők és a vállalkozások számára. A Bell Labs Consulting közelmúltban megjelent előrejelzése szerint 2020-ra a Dolgok Internetére kapcsolódó eszközök száma meghaladja majd a 46 milliárdot. Ezek a kapcsolódó készülékek az IoT változatos felhasználási módjait teszik majd lehetővé, mint például fenntarthatóbb okos városokat, okosabb, gyorsabb egészségügyi és közbiztonsági alkalmazásokat, amelyek életeket mentenek majd, illetve gyorsabban reagáló és egyszerűbben kezelhető okos hálózatokat.

 

Az IoT ezen izgalmas területeihez kapcsolódó nagyratörő elképzeléseket és új üzleti modelleket keresi a Nokia Nyílt Innovációs Kihívás 2016. A pályázat időtartama alatt a Nokia üzletági szakemberekkel együtt értékeli a nevezések újszerűségét, hatását és üzleti potenciálját. A győztesek bekapcsolódhatnak a Nokia Innováció Gyorsító Programjába, mely segítségével a Nokia vállalati keretein belül inkubációs környezetben fejleszthetik elképzeléseiket, hozzáférhetnek a Nokia globális piacaihoz és befektetői kapcsolatokat építhetnek ki. Ráadásul a három legjobb eredményt elérő csapat között inkubációs díjként összesen 100,000 euró kerül kiosztásra.

 

 

A jelentkezéseket június 6-a és augusztus 15-e között lehet benyújtani, ennek lezárását követően kerül sor a pályázatok értékelésére. A legjobb 15 csapat meghívást kap egy kétnapos párizsi koncepciófejlesztő workshop-ra, amelyet a Nokia szakemberei tartanak októberben. A végső döntésre és a díjátadó rendezvényre rögtön a workshop után kerül sor. A Nokia Nyílt Innovációs Kihívás minden innovátor, kezdő vállalkozás, szervezet, akadémia és egyén előtt nyitott, aki vagy amely olyan jövőbeli technológiák fejlesztésén dolgozik, amelyek javítják életminőségünket, valamint ötletét egy működő prototípus segítségével be is tudja mutatni. 

 

„A digitalizáció a következő ipari forradalom, és a minket körülvevő eszközök automatizálása az emberiség lehetőségeinek új korszakát nyitja majd meg” – mondta Marc Rouanne, a Nokia Innovációs és Operatív Vezetője. „A Nokia Nyílt Innovációs Kihívás 2016 az emberek és az eszközök összekapcsolása terén keresi a legújabb ötleteket. Az innovátorok és kezdő vállalkozások számára ez egy nagyszerű lehetőséget teremt. Kihasználhatják a Nokia globális jelenlétéből eredő előnyöket és kockázati tőkebefektetőkkel ismerkedhetnek meg, hogy új módokat találjanak a holnap technológiáinak közös fejlesztésére, amelyek életeket mentenek, segítik a környezetet és javítják életminőségünket.” 

 

Bo Ilsoe, a Nokia Growth Partners ügyvezető partnere szerint „a fődíj mellett a Nokia Nyílt Innovációs Kihívás kivételes lehetőséget teremt az IoT vállalatok számára, hogy potenciális partnereket találjanak, befektetőkkel találkozzanak, tanácsokat kapjanak üzleti elképzeléseikhez, valamint hozzájuk hasonló vállalkozókkal ismerkedhessenek meg. Nagy megelégedésünkre szolgál, hogy újra támogathatjuk a versenyt.”

 

A Nokia elképzelése, hogy kiterjessze az emberiség életminőségének javítását célzó technológia lehetőségeit. Egy olyan programozható világ létrehozásával járuljon hozzá boldogulásukhoz, ahol emberek, tárgyak, érzékelők és eszközök milliárdjai kapcsolódnak össze. A 2016-os Mobil World Congress-en a Nokia kiemelte, hogy vezető szerepet kíván betölteni a következő generációs 5G és IoT technológiák fejlesztésében, amely alkalmazások, platformok, biztonsági megoldások, kapcsolódási megoldások és szolgáltatások változatos portfóliójának kifejlesztését jelenti számos különböző iparágban. Az IoT minél szélesebb körben való elterjedése megnyitja az utat az 5G-hez hasonló, jövőbe mutató technológiák sikeres bevezetése előtt.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NMHH-felmérés: a netezők hetven százaléka vásárol online

A magyarok már a járvány előtt is rendszeresen használták az internetet különböző ügyeik intézésére, derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) piackutatásából. Az online vásárlás és az azzal kapcsolatos tevékenységek a legelterjedtebbek, tízből hét netező vett már valamit a világhálón. A bankolás, a hivatalos ügyek és a fizetés intézése azonban még jelentősen függ attól, hogy mennyire képzett és iskolázott valaki.

2020. július 1. 18:40

Közel százezer vállalkozás tért át online számlázásra júniusban

A NAV online adatszolgáltatásra történő átállás véghajrájában sokkal több vállalkozás váltott Számlázz.hu-ra, mint az a 2018-as tapasztalatok alapján várható volt. (2018. július 1-től azokat a számlákat kellett beküldeni a NAV rendszerébe, amelyeknek az áfatartalma meghaladta a 100 000 forintot, míg július 1-től minden belföldi adóalany felé kiállított számlát továbbítani kell a NAV-nak.)

2020. július 1. 17:11

Már Magyarországon is elérhetőek a TCL 8K QLED X91 széria okostelevíziói

Megérkezett Magyarországra a TCL Electronics legújabb 8K QLED X91 sorozata: az X91 széria okostelevíziói már megvásárolhatók a hazai viszonteladóknál. A legújabb TCL QLED 8K X91 Quantum Dot Display-alapú termékcsaládjával szintet léphetünk a szórakozás terén. A sorozat kiváló audiovizuális minőségével, TCL AI technológiájával és a kifinomult formatervezéssel páratlan élményt nyújt az otthoni tévézésben.

2020. július 1. 15:52

Vodafone: folytatódnak a fejlesztések a következő hónapokban

A Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország jogi összeolvadása 2020. április 1-jén megtörtént, ezzel a két cég egy jogi entitássá vált. Bár a pozitív változásokat hamarosan már kezdhetik érzékelni az ügyfelek, vannak még további teendők, amíg a UPC korábbi technikai rendszerei teljesen integrálódnak a Vodafone rendszerébe, amiket átmeneti időre részben még a korábbi tulajdonos infrastruktúrája szolgál ki. A Vodafone az integráció felgyorsítása révén a lehető legrövidebb időn belül ki kívánja váltani a jelenlegi működést, és a szolgáltatásokat a lehető leghamarabb a Vodafone saját hálózatára irányítja át.

2020. július 1. 14:35

Az internetes zaklatások ötöde a közösségi médiában történik

A cyberbullying, azaz az internetes zaklatás az egyik legalattomosabb civilizációs jelenség: míg a támadók arctalanságba burkolózva okozhatnak életre szóló lelki sérüléseket, a fiatalkorú áldozatok mindössze tizede mer beszélni az őt ért sérelmekről. De vajon milyen jelei lehetnek annak, hogy a gyermeket online zaklatás érte, hogyan támogathatjuk a gyógyulásban és a védekezésben? Pszichológus szakértővel kerestük a válaszokat.

2020. július 1. 13:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32
online sportfogadás