A Ricoh bejelentette az íves nyomtatást támogató TotalFlow Print Server-t

forrás: Prím Online, 2016. június 13. 15:10

A Ricoh bejelentette, hogy globálisan elérhetővé tette a TotalFlow Print Server R-61/R-61A-t, egy új digitális front end nyomtató megoldást a Ricoh Pro C9100 és Ricoh Pro C7100 színes, íves sorozatok számára.

A TotalFlow Print Server R-61/R-61A-t kompatibilis a legfőbb ofszet nyomdai előkészítési workflow szoftverekkel, ugyanazt a felhasználói felületet biztosítva az ofszet és a digitális munkafolyamatokhoz egyaránt.

 

Kompatibilis a Heidelberger Druckmaschinen AG (Németország) által fejlesztett Prinect, az Eastman Kodak Company (Egyesült Államok) által fejlesztett Prinergy, a SCREEN Graphic and Precision Solutions (Japán) által fejlesztett EQUIOS és az Agfa Graphics N.V. (Belgium) által fejlesztett Apogee szoftverekkel, ezek mindannyian globális nyomdai előkészítő workflow megoldások.

 

A fenti vállalatokkal együttműködve fejlesztette ki a Ricoh a TotalFlow Print Servert, amely a JDF és JMF nevű – a nyomtatási utasítások beállítására, kommunikálására és riportolására alkalmas – ipari normákat alkalmazza. A Heidelberg, a Kodak és a SCREEN megjelenítője is képes az együttműködésre a TotalFlow Print Server-rel. Ennek köszönhetően magas színvonalú képminőség érhető el az ofszet és a digitális nyomtatásban is.  

 

“A jelenlegi kereskedelmi nyomtatási piacon nagy igény jelentkezik az on-demand típusú nyomtatásra, amely lehetővé teszi kisebb munkák gyors teljesítését, és hozzáadott érteket teremt a nyomtatási piac számára, például a személyre szabott vagy a variábilis adatnyomtatás segítségével” – mondta Benoit Chatelard, a Ricoh Europe Production Printingért felelős alelnöke.

Továbbfejlesztett operatív rugalmasság 

Hozzáteszi: „Az új nyomtató-szerverrel a Ricoh segítséget nyújt az ügyfeleknek olyan hibrid nyomtatási munkafolyamatok kialakításában, amelyek lehetővé teszik az ofszet gépeken és a Ricoh kimagaslóan produktív, prémium Ricoh Pro C digitális színes nyomdai rendszerein történő nyomtatást egyaránt. Ez nagyobb működési hatékonyságot és rugalmasságot eredményez, hiszen szabad választási lehetőséget kínál az ofszet és digitális nyomdai eszközök között, amelyek ugyanazon felhasználói felületről kezelhetők. A TotalFlow Print Server révén a nyomdai előkészítést végző operátorok a kilövés és a színmenedzsment jól bevált módszereit az ofszet és digitális nyomtatásban egyaránt alkalmazhatják, így valóban hibrid munkafolyamatot kapnak.”

 

A Ricoh együtt fog dolgozni a Heidelberggel, a Kodakkal, a SCREEN-nel és az Agfa Graphics-szel a marketing, a termékfejlesztés, az értékesítés és az ügyféltámogatás területén is, hogy hozzáadott értékű megoldásokat nyújthassanak a kereskedelmi nyomtatási piac számára. A nyomdai előkészítésre szolgáló workflow szoftver piaci bevezetésének dátuma országonként változó.  

 

Chatelard végül elmondta: „Üzleti stratégiája egyik pilléreként a Ricoh dinamikusan növekvő területként tekint a kereskedelmi nyomtatási piacra, ezért folyamatosan invesztál a piacot támogató termékekbe és szolgáltatásokba, hogy segítséget nyújtson a nyomdaipari szereplők versenyképességének javításában és az üzleti növekedésben.”

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cél a káros digitális tartalmak csökkentése

A mai napon ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság.

2019. október 22. 18:19

Az IBS UpSkill programja nyert a HR Best díj Toborzás kategóriájában

Első hellyel díjazta az International Business School UpSkill programját a HR Best nevű HR-szakmai díj zsűrije. Idén először adták át az elismerést az ország legnagyobb toborzási, munkaerő-piaci konferenciáján, a HR Festen. Öt kategóriában érkeztek be a nevezések számos pályázótól, melyeket két körben értékelt a szakmai zsűri.

2019. október 22. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás