Maximális teljesítmény üzletkritikus alkalmazásokhoz a négyfoglalatos Dell PowerEdge szerverekkel

forrás: Prím Online, 2016. június 14. 15:55

A Dell bemutatta a PowerEdge 13. generációs négyfoglalatos szerverkínálatát, amely még nagyobb teljesítményt és újabb képességeket biztosít. 

Ezek a szervermegoldások minden vállalati ügyfél igényeit kielégítik: a nagyvállalati ügyfelek szerver követelményeitől a távoli irodák és kirendeltségek igényeire szabott megoldásokig. A frissített Dell PowerEdge szerverek kialakítását a Big Data megoldásokhoz, a valós idejű elemzéshez és a nagy sűrűségű virtualizációhoz optimalizálták, így azt a rugalmasságot, méretezhetőséget és felügyeletet biztosítják, amelyet az ügyfelek elvárnak a jövőálló vállalatoknál.

 

„Az ügyfelek ma nagymértékben virtualizált adatközpontokat használnak, amelyek könnyen tudják kezelni a növekvő terheléseket. Ez az igény és a Big Data elemzés iránti növekvő kereslet járul hozzá a négyfoglalatos szerverek piacának növekedéséhez. A Dell négyfoglalatos szervereit az ügyfelek igényeinek megfelelően tervezték, hogy világszínvonalú teljesítményükkel növeljék az alapvető vállalati alkalmazások teljesítményét, mindezt a sűrűség és a terheléskonszolidáció növelése mellett” – mondta Ashley Gorakhpurwalla, a Dell Server Solutions vezérigazgatója és alelnöke.

 

 

Az új Dell PowerEdge R830 nagyobb rugalmasságot és skálázhatóságot biztosít 

A Dell PowerEdge R830 négyfoglalatos rackszervert elsősorban adatbázis-alkalmazások, vízszintesen skálázható virtualizáció és VDI-környezetek számára tervezték. A 2U méretű kiszolgáló ideális az olyan közép- és nagyvállalati ügyfelek számára, akik a rackszerverekre építették az infrastruktúrájukat. Az Intel Xeon processzor E5-4600 v4 termékcsaládjára épülő PowerEdge R830 hozzáadásával a Dell PowerEdge négyfoglalatos szerverkínálata minden eddiginél átfogóbbá vált. 

 

A négy processzorral és akár 48 DIMM memóriamodullal a Dell PowerEdge R830 a következőket nyújtja:

  • A méretezhetőség, rugalmasság és sűrűség ideális kombinációját biztosítja a vízszintesen skálázható virtualizációs és VDI telepítésekhez egyaránt.
  • A számítási, memória- és összesített költségek kiváló egyensúlyát teremti meg a hagyományos rack-alapú adattárházi vagy tranzakciós Microsoft SQL vagy Oracle adatbázisokat futtató ügyfelek számára.

 

Az Intel Xeon E5 processzorcsalád új, négyfoglalatos változata több lehetőséget és nagyobb rugalmasságot kínál az ügyfelek számára az infrastruktúra bővítéséhez és a vállalkozás hardveres biztonsági támogatású környezetében.

 

Intenzív terhelésekre optimalizálva 

A Dell PowerEdge R830, FC830 és M830 fejlesztésein túl a Dell frissítette kiemelt termékét, a négyfoglalatos PowerEdge R930 szervert is. Már elérhető a Dell PowerEdge R930 szerver, amely kiaknázza az új Intel Xeon E7-8800 v4 processzorcsalád erejét és egyedi hardverképességeit, így például az Intel Run Sure Technology szolgáltatást. A könnyebb bővíthetőséget biztosító PowerEdge R930 szerver lehetővé teszi az ügyfelek számára az adatbázis-alapú alkalmazások gyors telepítését, valamint az infrastruktúra és az üzletkritikus munkaterhelések hatékonyabb működtetését és felügyeletét. 

 

A Dell PowerEdge R930 a következőket nyújtja az ügyfeleknek:

  • Iparágvezető in-memory adatbázis teljesítmény: Az Intel Xeon E7-8890 V4 processzorokkal felszerelt Dell PowerEdge R930 a közelmúltban három új teljesítmény-világcsúcsot állított fel: 

Világcsúcs az SAP HANA platform szabványos teljesítménytesztjén, SAP BW vegyes terheléssel (BW-AML), 2 milliárd bejegyzéssel. Ez 24,77 százalékos javulást jelent a korábbi négyfoglalatos világcsúcshoz képest, amelyet a Dell PowerEdge R930 E7v3 processzorokkal ért el

Világcsúcs az SAP HANA platform szabványos teljesítménytesztjén, SAP BW vegyes terheléssel (BW-AML), 4 milliárd adattal. Ez az új világrekord 23,06 százalékos javulást jelent a korábbi négyfoglalatos világcsúcshoz képes, amelyet a Dell PowerEdge R930 E7v3 processzorokkal ért el

Új világcsúcs az SAP sales and distribution (SD) szabványos alkalmazás-teljesítménytesztjén. Ez az új világrekord 33,09 százalékos javulást jelent a korábbi négyfoglalatos világcsúcshoz képes, amelyet a Dell PowerEdge R930 E7v3 processzorokkal ért el

  • Optimalizált adatbázis-kezelési teljesítmény: A Microsoft SQL Server 2016 szoftverrel, valamint beépített nagy teljesítményű adattárházával a Dell PowerEdge R930 megfelelő számítási teljesítményt biztosít a virtualizációhoz és az adatbázisok nagy memóriaigényű alkalmazásterheléséhez. A Dell PowerEdge R930 szerver a Dell Compellent SC9000 teljesen flashalapú tárolóval, a Microsoft SQL Server 2016 adattárházzal és az Emulex legújabb, hatodik generációs 16Gb-es Fiber Channel adapterrel 99,4 százalékkal nagyobb tároló sávszélességet és 44 százalékkal több adatátviteli műveletet ért el másodpercenként (IOPS), mint a hagyományos Emulex 8Gb-es ötödik generációs Fiber Channel megoldással

 

Dell PowerEdge moduláris négyfoglalatos szerverek 

A Dell négyfoglalatos szerverportfólióját úgy tervezték, hogy az ügyfelek az igényeikhez szabott platformot választhassák – az adatközponti sűrűség, skálázhatóság felügyelet és rugalmasság tekintetében egyaránt. A PowerEdge R930 és R830 rackszerverek mellett a Dell a PowerEdge FX2 és PowerEdge M1000e konvergens platformjait is frissíti az Intel Xeon E5-4600 v4 processzorcsaládra épülő PowerEdge FC830 és PowerEdge M830 blade szerverekkel. 

 

A Dell PowerEdge FC830 teljes szélességű, négyfoglalatos szerver a Dell PowerEdge FX architektúrában, amely moduláris építőelemeket biztosít a szervezetek számára a teljes számítási, tárolási és switching igényének lefedésére. Ez az egyesített platform az iparág többi megoldásához képest kétszeres négyfoglalatos sűrűséget nyújt, ezért ideális választás az Oracle RAC vagy sűrű négyfoglalatos telepítésekhez. 

 

A Dell PowerEdge M830 blade szerver egy teljes magasságú, négyfoglalatos blade szerver, amely maximális adatközponti konszolidációt kínál, óriási számítási képességekkel az M1000e blade keretben.

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Európa hogyan őrizheti meg versenyképességét a felhő terén?

Tíz éve a vállalatok felhőre való átállása leginkább az adattárolást és a hálózati működést érintette. Azóta robbanásszerűen fejlődik a felhőalapú innováció, ám sok európai cég még mindig csupán a sávszélesség-bővítés és a költségmegtakarítás eszközeként tekint a felhőre.

2021. október 20. 12:39

A Verizon Business és a CareAR stratégiai partnerséget kötött

A Verizon Business és a CareAR, A Xerox Company stratégiai partnerséget jelentett be annak érdekében, hogy átalakítsa a CareAR által a terepen dolgozó szakemberek és ügyfelek számára nyújtott szolgáltatást és ügyfélélményt. A Verizon 4G, 5G hálózatait és közel valós idejű számítási technológiát a CareAR kiterjesztett valóság (AR) és mesterséges intelligencia (AI) alapú platformjával ötvözve a technikusok távolról és proaktív módon gyorsabban, okosabban és biztonságosabban oldhatják meg a szolgáltatási problémákat, ami teljesebb felhasználói élményhez vezet.

2021. október 20. 09:57

A karbonlábnyom csökkentésében segíthet az Emissions Impact Dashboard

Mostantól a teljes értékláncukon belül megvalósuló, felhőhasználattal kapcsolatos károsanyag-kibocsátásról is kaphatnak pontos és megbízható képet a cégek a megújult Microsoft Emission Impact Dashboard segítségével. Havi lebontásban és az adott adatközpontokra vonatkozó információkat is képes szolgáltatni a rendszer a vállalatok vezetőinek, akik így még átfogóbb, jól elemezhető adatok birtokában hozhatják meg a legjobb döntéseket a fenntartható működés érdekében.

2021. október 19. 20:23

Startupokat és scaleup innovátorokat keresnek

A vállalkozók a változás motorjai. Ezen filozófia mentén indít az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT), valamint az Intézet 5 tematikus innovációs közössége új programot, hogy elősegítse az új európai Bauhaus kezdeményezés sikerét és hozzájáruljon egy fenntarthatóbb és befogadóbb Európa megvalósításához.

2021. október 19. 16:56

Ki lesz az év fiatal vállalkozója?

A FIVOSZ 13. alkalommal hirdeti meg az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. A fiatal vállalkozók legnagyobb presztízsű magyarországi díjára a 18 és 40 év közötti, saját vállalkozással bíró természetes személyek jelentkezhetnek, illetve jelölhetők 2021. november 8-ig. Idén egy új kategóriában az év kezdő fiatal vállalkozóját is elismerik majd.

2021. október 19. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20