Tovább terjeszkedik Európában a magyarországi Rukkola

forrás: Prím Online, 2016. június 16. 15:18

A Rukkola Magyarország első és legnagyobb online könyvcserélő oldala Erdély után elindult Angliában is Swappybook néven (www.swappybook.co.uk).

A története

Az oldal 2012. július 10-én indult el Magyarországon. Alapítói Kun Gabriella, Kovács Adrián, Cziczlavicz Péter. A rukkola.hu indulása óta eltelt első fél évben csaknem 120 ezer könyv cserélt gazdát, a tagok naponta 650 könyvet adnak át egymásnak. Ma a felhasználószám a magyarországi oldalon meghaladta a 33.000-et és több mint 250.000 könyv közül lehet válogatni. 

 

2015 októberében a Rukkolát felvásárolta a Publio Kiadó Kft, melynek elsődleges célja a nemzetközi terjeszkedés volt. Ennek nyomán az erdélyi magyarok részére idén áprilisban elindították a szolgáltatást Románia területén egyenlőre magyar nyelven, és a mai nappal kiléptek a Nyugat-Európai piacra az angol nyelven létrehozott Swappybook oldallal. Az angliai terjeszkedés az első lépés, heteken belül újabb országokban indul el a Swappybook online könyvcserélő szolgáltatás.

 

 

Pár szó a Rukkoláról

Az oldal lényege, hogy a felhasználó saját polcáról felajánlhat pár könyvet, amit szívesen odaadna másnak, ezután pontokat gyűjthet. A pontokért cserébe pedig válogatni lehet mások feltöltött könyvei között, melyeket ingyen kaphatunk meg. A könyvek átvétele/átadása a személyes átvétellel, postai úton vagy Happonton (csereponton) keresztül történik, miután a felhasználók felvették egymással a kapcsolatot. A felhasználók utólag értékelhetik is egymást, ezzel kiszűrve az esetleges csalókat a rendszerből.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Li-ion akkumulátorok Eaton 3-fázisú UPS-ekhez

A piacvezető energiamenedzsment megoldásokat nyújtó Eaton évről évre egyre nagyobb hangsúlyt fektet a lítium ion akkumulátoros megoldásokra. Az xStorage energiatároló rendszerek mellett, melyek akkumulátor egysége alapértelmezetten a lítium ion technológiára épül, már az Eaton szünetmentes tápegységek esetén is minden teljesítménytartományban elérhetővé vált ez az opció.

2020. június 4. 19:17

Így üzenjünk hadat, ha nagy a káosz és sok az adat!

Az adatok a legtöbb szervezetnél szétszórtan találhatók a különféle rendszerekben és alkalmazásokban. A cégeknek így már az is kihívást okoz, hogy átlássák, mi hol található. Annak meghatározása pedig még nagyobb nehézséget jelent, hogy az információk közül mi számít érzékeny adatnak, így mi az, ami komolyabb védelemre szorulna. A Micro Focus szakértői olyan professzionális eszközt javasolnak, amely a teljes infrastruktúrában képes feltérképezni, osztályozni és megvédeni az értékes információkat.

2020. június 4. 17:45

Hozz ki többet televíziódból a gondos elhelyezéssel!

Az okostévé minőségi szórakozást nyújthat az egész családnak, bizonyos tényezőkre azonban érdemes odafigyelni a készülék összeszerelésénél és a lakásban való elhelyezésnél, hogy a felhasználóknak a legjobb élményben legyen része. A Samsung szakértőinek útmutatásával könnyebb lehet az optimális beállításokat megtalálni. 

2020. június 4. 16:10

Megvannak a DigiGirlZ AI Challenge nyertesei

Lezárult a DigiGirlz AI Challenge, a Microsoft Magyarország és a Logiscool Digitális Tudásért Alapítványának közös versenye. Több mint kétszáz, a digitális technológia és mesterséges intelligencia iránt érdeklődő fiatal lány vett részt a többfordulós online megmérettetésen, bebizonyítva, hogy a kódolás lényege a kreativitás, amelyben a legkevésbé sem maradnak el a fiúktól.

2020. június 4. 14:44

Nem úgy zajlik majd ősztől az oktatás, ahogy megszoktuk

Az iskolák és egyetemek soha nem látott kihívással szembesültek, amikor márciusban néhány nap alatt digitális oktatásra kellett átállniuk. A távoktatás egyik legnagyobb kérdése a gyakorlati órák, kurzusok megtartása, az intézmények ebben egyedi, alternatív megoldásokkal segítik a hallgatókat. A Budapesti Metropolitan Egyetem egyetemi docense, tanulásmódszertani szakértője szerint három forgatókönyv szerint térhetünk vissza a tantermekbe: teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.

2020. június 4. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás