A Fujitsu AI-fejlesztésének köszönhetően biztonságosabban vezethetünk

forrás: Prím Online, 2016. június 21. 08:26

A Fujitsu Laboratories bemutatta következő generációs mesterséges intelligencia megoldását, amely különféle közösségi jelzések alapján nyújt valós idejű információkat. Az alkalmazás biztonságosabbá teszi a vezetést, és lehetővé teszi a biztosítótársaságok és flottaüzemeltetők számára a sofőr viselkedésének valós idejű lekövetését. 

A Fujitsu új AI-megoldása új területre terjeszti ki a hagyományosan egészségügyi és személyi fitneszalkalmazásokat támogató érzékelőalapú akivitásfelismerő technológia használatát. A Fujitsu Laboratories of Europe olyan analitikai megoldást fejlesztett ki, amely egyetlen, csuklóra rögzített gyorsulásérzékelő adatai alapján képes elemzést készíteni a járművezető viselkedéséről. Ez az érzékelő nem olyan tevékenységeket rögzít, mint a séta, a futás vagy kerékpározás, hanem ún. mikrointerakciókat : pl. dohányzás, ivás vagy mobiltelefon-használat. A megoldás sokféle képességet biztosít a vezetői koncentráció és az azt befolyásoló tényezők valós idejű elemzésére.

 

A Fujitsu Laboratories of Europe alelnöke, dr. Adel Rouz elmondta : „Közösségi innovációs megoldásunk jól példázza, hogyan tudjuk felhasználni a hálózatra csatlakozó eszközök adatait, és mélytanulási technikák alkalmazásával kinyerni a bennük rejlő információt, hogy valós idejű elemzéseket és felismeréseket biztosíthassunk az olyan időérzékeny alkalmazási területeken, mint a biztonságos vezetés. Biztosak vagyunk benne, hogy megoldásunk sok egyéb alkalmazáshoz, köztük pl. az energiagazdálkodáshoz is értékes segítséget nyújthat. A CO2 mennyisége, a páratartalom és a hőmérséklet alapján, az intelligens érzékelők mérési adataiban mutatkozó változások elemzésével, nagy pontossággal megállapítható, hogy tartózkodnak-e épp egy helyiségben. Szintén fontos alkalmazási terület lehet a pénzügyi szolgáltatások piaca, ahol a megoldást a pénzügyi adatok trendjeinek keresésére és elemzésére használhatjuk ugyanennek az ún. imagifikáció-alapú mélytanulási technológiának az alkalmazásával. Több ezer hasonló múltbeli szituáció valós idejű elemzésével pillanatokon belül felmérhetjük például a piac aktuális állapotát.”

 

A Fujitsu megoldása megszünteti a korábbi gépi tanulási módszerek hatékonyságbeli problémáit azzal, hogy sokkal természetesebb, emberközelibb, vizuális szemléletet követ az adatelemzésben. Ahelyett, hogy a nyers numerikus adatok alapján készítene előrejelzéseket, a legmodernebb mélytanulás-alapú észlelőrendszerek nagy pontosságát kiaknázva, az adatok vizuális megjelenését használja a prognózisok előállításához. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39