A Fujitsu AI-fejlesztésének köszönhetően biztonságosabban vezethetünk

forrás: Prím Online, 2016. június 21. 08:26

A Fujitsu Laboratories bemutatta következő generációs mesterséges intelligencia megoldását, amely különféle közösségi jelzések alapján nyújt valós idejű információkat. Az alkalmazás biztonságosabbá teszi a vezetést, és lehetővé teszi a biztosítótársaságok és flottaüzemeltetők számára a sofőr viselkedésének valós idejű lekövetését. 

A Fujitsu új AI-megoldása új területre terjeszti ki a hagyományosan egészségügyi és személyi fitneszalkalmazásokat támogató érzékelőalapú akivitásfelismerő technológia használatát. A Fujitsu Laboratories of Europe olyan analitikai megoldást fejlesztett ki, amely egyetlen, csuklóra rögzített gyorsulásérzékelő adatai alapján képes elemzést készíteni a járművezető viselkedéséről. Ez az érzékelő nem olyan tevékenységeket rögzít, mint a séta, a futás vagy kerékpározás, hanem ún. mikrointerakciókat : pl. dohányzás, ivás vagy mobiltelefon-használat. A megoldás sokféle képességet biztosít a vezetői koncentráció és az azt befolyásoló tényezők valós idejű elemzésére.

 

A Fujitsu Laboratories of Europe alelnöke, dr. Adel Rouz elmondta : „Közösségi innovációs megoldásunk jól példázza, hogyan tudjuk felhasználni a hálózatra csatlakozó eszközök adatait, és mélytanulási technikák alkalmazásával kinyerni a bennük rejlő információt, hogy valós idejű elemzéseket és felismeréseket biztosíthassunk az olyan időérzékeny alkalmazási területeken, mint a biztonságos vezetés. Biztosak vagyunk benne, hogy megoldásunk sok egyéb alkalmazáshoz, köztük pl. az energiagazdálkodáshoz is értékes segítséget nyújthat. A CO2 mennyisége, a páratartalom és a hőmérséklet alapján, az intelligens érzékelők mérési adataiban mutatkozó változások elemzésével, nagy pontossággal megállapítható, hogy tartózkodnak-e épp egy helyiségben. Szintén fontos alkalmazási terület lehet a pénzügyi szolgáltatások piaca, ahol a megoldást a pénzügyi adatok trendjeinek keresésére és elemzésére használhatjuk ugyanennek az ún. imagifikáció-alapú mélytanulási technológiának az alkalmazásával. Több ezer hasonló múltbeli szituáció valós idejű elemzésével pillanatokon belül felmérhetjük például a piac aktuális állapotát.”

 

A Fujitsu megoldása megszünteti a korábbi gépi tanulási módszerek hatékonyságbeli problémáit azzal, hogy sokkal természetesebb, emberközelibb, vizuális szemléletet követ az adatelemzésben. Ahelyett, hogy a nyers numerikus adatok alapján készítene előrejelzéseket, a legmodernebb mélytanulás-alapú észlelőrendszerek nagy pontosságát kiaknázva, az adatok vizuális megjelenését használja a prognózisok előállításához. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Játékkal töltötték munkaidejüket a LEGO gyár dolgozói

Az idei a negyedik alkalom, hogy a LEGO Csoport megrendezte a Play Day nevű dolgozói eseményt, amely során a játékgyártó összes munkatársa világszerte egy feladatot kap: munkanapját töltse játékkal. Nyíregyházán szeptember 6-án mintegy 2700 fő vett részt a programon és adta át magát az önfeledt játék élményének. 

2019. szeptember 14. 09:41

Mosdókból műalkotások - társadalmi felelősségvállalás

Neves színészek, művészek - Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty, Bukta Imre, Debreczeny Zoltán, ef. Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor és Wahorn András - vállalták, hogy vászon helyett mosdókon élik ki alkotókedvüket. A cél, hogy a sajátos műalkotások árverésre bocsátása után a befolyt pénzzel támogassák a Csodavár Űrbázis gyerekjátszótér felépülését.

2019. szeptember 14. 08:43

140 rászoruló gyerek iskolakezdési támogatása

Óriási sikerrel zárult a STRAND Fesztivál jótékonysági akciója. A szervező VOLT Produkció arra kérte a STRAND Fesztiválra érkező fellépőket – hazaiakat és külföldieket egyaránt – hogy dedikáljanak egy-egy aranyhalat, a szervezők pedig minden egyes aláírt aranyhal után egy-egy rászoruló gyerek iskolakezdését támogatják 10-10.000 forinttal az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A jótékonysági akció minden elképzelést felülmúlt, hiszen 1.400.000 forintot sikerült összegyűjteniük, amivel 140 rászoruló gyerek iskolakezdését tudták támogatni.

2019. szeptember 8. 09:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás