A Symantec megvásárolja a Blue Coat vállalatát

forrás: Prím Online, 2016. június 22. 17:27

A Symantec bejelentette, hogy 4,65 milliárd dollárért megvásárolja a Blue Coat vállalatát. A várhatóan 2016 harmadik naptári negyedévben lezáruló tranzakciót mindkét vállalat igazgatótanácsa elfogadta.

Az akvizíció után Greg Clark, a Blue Coat vezérigazgatója tölti majd be a Symantec megüresedett vezérigazgatói posztját, és a tranzakció lezárását követően csatlakozik a vállalat igazgatótanácsához is. 

 

A Blue Coat piacvezető a webes védelmek területén, és a jól ismert integrált technológiái segítségével megbízható felhő alapú védelmi megoldásokat is kínál, amelyek 15 000 ügyfelet szolgálnak ki világszerte. A 2016 április 30-án véget ért pénzügyi évben a vállalat GAAP szerinti bevétele 598 millió dollár volt, a más számviteli szabályrendszer (non-GAAP) szerinti bevétele pedig 755 millió dollárt tett ki, amely 17%-os éves növekedést jelent. 

 

A Blue Coat megvételével a Symantec megerősíti vezető pozícióját a kiberbiztonság területén, és lehetősége nyílik további iparági innovációkra. Az egyesülés után a vállalat még több kiberbiztonsági fenyegetés ellen nyújthat majd védelmet, valamint a legjobb minőségű védelmi, felderítési és visszaállítási megoldásokat biztosíthatja ügyfeleinek a végpontok, e-mail, web, hálózatok és a szerverek területén. A tranzakció egyesíti a Symantec vezető telemetriáját a Blue Coat hálózati és felhő alapú védelmi megoldásaival, amelyek kiemelkedő biztonságot nyújtanak a végpontok és szerverek millióinak, illetve az e-mailek és webes tranzakciók milliárdjainak. 

 

A tranzakció nyomán a Symantec a felhő alapú megoldások területén is hatékonyabb biztonságot nyújthat ügyfeleinek. A vállalat vezető adatszivárgás elleni megoldásai alkalmazhatóvá válnak a webes felületeken, és több mint 12 000 felhő alapú alkalmazásban is. A felvásárlás nagy távlatokat nyithat az internetes kutatás-fejlesztés és a fenyegetésvizsgálattal foglalkozó beruházások területén is, amely több mint 3000 mérnököt és kutatót, valamint 9 Threat Response Centert foglal magában. 

 

A tranzakció gazdasági előnyei

Pro forma alapon, az egyesült vállalat 4,4 milliárd dolláros forgalmat bonyolított volna a 2016-os pénzügyi évben, amelynek 62%-át tették volna ki a vállalati megoldások. A 2018-as pénzügyi év végére a Symantec 550 millió dolláros megtakarítással számol az átszervezések eredménye képen, amelyből 400 millió dollár a vállalat által már elindított költséghatékonysági programból származik majd. 

 

 

A vállalat vezetésében történő változások

A vállalat igazgatótanácsát továbbra is a Symantec jelenlegi elnöke Daniel Schulman vezeti majd, Greg Clark vezérigazgatóként fog részt venni a vállalat vezetésében, Thomas J. Seifert pedig pénzügyi vezetőként folytatja. 

 

A két vállalat egyesítésében mindkét cég vezetése aktívan részt vesz majd, az integráció tervezése pedig haladéktalanul megkezdődik. A vállalat központja a kaliforniai Mountain View-ban lesz. 

 

Befektetők

A tranzakcióhoz kötődően a Silver Lake befektetésekkel foglalkozó cég további 500 millió dollárt biztosít a Symantec részére, megduplázva az eddig rendelkezésre álló összeget. A Blue Coat tulajdonosa a Bain Capital 750 millió dollárnyi, később részvényekre váltható hitelt biztosít a Symantec részére. A befektetésekhez kapcsolódóan David Humphrey, a Bain Capital Private Equity ügyvezető igazgatója a tranzakció lezárulása után meghívást kap az Symatec igazgatótanácsába. 

 

Greg Clark

Greg Clark 2011 szeptembere óta a Blue Coat vezérigazgatójaként, és az igazgatótanács tagjaként vesz részt a vállalat vezetésében. A csatlakozás előtt a Mincom elnök-vezérigazgatójaként dolgozott, amelyet 2011 júliusában vásárolt meg az ABB Group. A Mincom előtt a szakember alapítója, elnöke és vezérigazgatója volt az E2open nevű cégnek, amely felhő alapú szoftveres megoldással foglalkozott az ellátási láncok területén. Az E2open előtt Greg Clark megalapította a biztonsági szoftverrel foglalkozó Dascom nevű vállalkozást, amelyet az IBM vásárolt meg 1999-ben. A szakember 1999 és 2011 között az IBM Tivoli Systems mérnökeként és alelnökeként tevékenykedett.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás